Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi zöldségvirágos focaccia

Tavaszi zöldségvirágos focaccia
Tavaszi zöldségvirágos focaccia
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hamarosan itt a tavasz, díszítsd kerti zöldségekkel a reggeli focacciádat! Nekem így sikerült, de te használhatsz hozzá bármilyen más finomságot, például pici gombát, lila hagymát még!

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

Tavaszi reggelire, húsvétra vendégvárónak nagyszerű kis rágcsálnivaló, a külleme pedig magáért beszél!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet – ami az én esetemben pizzaliszt (00) volt – sóval összeszitáljuk egy munkafelületre, és egy nagy krátert képzünk a közepébe. Ide öntünk először a 2,5 dl langyos vizet, ebbe szórunk egy csipet cukrot és az élesztőt.
  2. Egy-két perc múlva locsoljunk bele két kanál olívaolajat, és kezdjük el összegyúrni a tésztát. Ha úgy érezzük, kell még hozzá víz, locsoljunk hozzá. Gyúrjuk legalább öt percig, majd egy gombócba gyúrva, kendővel lefedve hagyjuk kelni.
  3. Vágjuk 8 részre a tésztát, mindegyiket gyúrjuk kis golyóba, és fedjük le további 10 percre pihenni.
  4. Közben vágjuk vékony szeletekbe a zöldségeket, kivéve a paradicsomot, azt majd csak a felhasználáskor.
  5. Nyújtsuk ki a kis gombócokat ovális formába. Késsel vagdossuk be körben a tésztát, majd az alját és a tetejét sodorjuk és nyújtsuk meg, hogy ténylegesen levél formát kapjanak.
  6. Melegítsük előre a sütőt 220 fokra úgy, hogy az üres tepsit is tegyük be.
  7. Helyezzük a tésztaleveleket egy sütőpapírra, majd díszítsük kedvünkre őket. A spárgát érdemes pár percre forrásban lévő vízbe dobni, utána könnyebben lehet hajlítani. A többi zöldséget frissen tegyük a tésztára.
  8. Locsoljuk meg picit olívaolajjal, majd mehetnek a díszes tésztalevelek sütőpapírostól a forró tepsibe és a sütőbe pár percre sülni. Figyeljük, ne süssük túl, akkor kiszáradhat a tészta, és a vékonyra vágott zöldségek megéghetnek. Jó étvágyat hozzájuk!
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 1 853
elküldve: 0
receptkönyvben: 52
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
309 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét, Anyák napja, buli receptek
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pizza
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

zöldséges focaccia, zöldséges pizzalevelek, zöldséges pizza, zöldséges pizzaszeletek

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wawa
Wawa / Wawa Thu, 2020-02-27 20:16

Nagyon szépek lettek, ügyes vagy, hogy kitaláltad a mintákat és ilyen szépen megvalósítottad!
Gondolom, finom is, de majdnem kár megenni öket, olyanok, mint egy-egy hímzés!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Thu, 2020-02-27 22:41

Örülök, hogy tetszenek! Finomak voltak, és valóban szívesen nézegettük volna még őket, ha nem éhezünk meg, amire elkészülnek.

300
finomliszt 500 g
2 kk
instant élesztő 7 g
cukor 1 csipet
olívaolaj 2 ek
víz 3 dl
zöldspárga 8 közepes db
újhagyma zöldje 4 közepes db
koktélparadicsom 8 db
piros kaliforniai paprika 0.5 db
sárga kaliforniai paprika 0.5 db
zöld kaliforniai paprika 0.5 db
lenmag 2 ek
tökmag 2 ek