Nosalty Logó

Tavaszi zöldségvirágos focaccia

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Tavaszi zöldségvirágos focaccia
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 299 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 2389 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 118 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    648.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    156 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    890 micro
  • β-crypt
    59 micro
  • Likopin
    437 micro
  • Lut-zea
    571 micro
Összesen 299 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.7 g

Zsír

  • Összesen
    35.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5188.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    185 mg
  • Kálcium
    349 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    1069 mg
  • Nátrium
    3178 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.7 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1248 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    623 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    464 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    385 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    656 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    211 micro
  • β-karotin
    7116 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    3499 micro
  • Lut-zea
    4570 micro
Összesen 2389 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.8 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    255.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    350 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    172 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 118 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet – ami az én esetemben pizzaliszt (00) volt – sóval összeszitáljuk egy munkafelületre, és egy nagy krátert képzünk a közepébe. Ide öntünk először a 2,5 dl langyos vizet, ebbe szórunk egy csipet cukrot és az élesztőt.
  2. Egy-két perc múlva locsoljunk bele két kanál olívaolajat, és kezdjük el összegyúrni a tésztát. Ha úgy érezzük, kell még hozzá víz, locsoljunk hozzá. Gyúrjuk legalább öt percig, majd egy gombócba gyúrva, kendővel lefedve hagyjuk kelni.
  3. Vágjuk 8 részre a tésztát, mindegyiket gyúrjuk kis golyóba, és fedjük le további 10 percre pihenni.
  4. Közben vágjuk vékony szeletekbe a zöldségeket, kivéve a paradicsomot, azt majd csak a felhasználáskor.
  5. Nyújtsuk ki a kis gombócokat ovális formába. Késsel vagdossuk be körben a tésztát, majd az alját és a tetejét sodorjuk és nyújtsuk meg, hogy ténylegesen levél formát kapjanak.
  6. Melegítsük előre a sütőt 220 fokra úgy, hogy az üres tepsit is tegyük be.
  7. Helyezzük a tésztaleveleket egy sütőpapírra, majd díszítsük kedvünkre őket. A spárgát érdemes pár percre forrásban lévő vízbe dobni, utána könnyebben lehet hajlítani. A többi zöldséget frissen tegyük a tésztára.
  8. Locsoljuk meg picit olívaolajjal, majd mehetnek a díszes tésztalevelek sütőpapírostól a forró tepsibe és a sütőbe pár percre sülni. Figyeljük, ne süssük túl, akkor kiszáradhat a tészta, és a vékonyra vágott zöldségek megéghetnek. Jó étvágyat hozzájuk!

A díszítéshez

  1. Díszítsük kedvünkre őket. A spárgát érdemes pár percre forrásban lévő vízbe dobni, utána könnyebben lehet hajlítani. A többi zöldséget frissen tegyük a tésztára.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 38
  • Össznézettség: 5078
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 27.

Ajánló

Tavaszi reggelire, húsvétra vendégvárónak nagyszerű kis rágcsálnivaló, a külleme pedig magáért beszél!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Hamarosan itt a tavasz, díszítsd kerti zöldségekkel a reggeli focacciádat! Nekem így sikerült, de te használhatsz hozzá bármilyen más finomságot, például pici gombát, lila hagymát még!

Hozzászólások

Wawa

Nagyon szépek lettek, ügyes vagy, hogy kitaláltad a mintákat és ilyen szépen megvalósítottad! Gondolom, finom is, de majdnem kár megenni öket, olyanok, mint egy-egy hímzés!

Gréti

Örülök, hogy tetszenek! Finomak voltak, és valóban szívesen nézegettük volna még ?ket, ha nem éhezünk meg, amire elkészülnek.

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ezért válogasd meg, hogy kivel eszel a munkahelyeden

Ha te is együtt szoktál ebédelni a kollégákkal békeidőben, van egy rossz hírünk: egy friss kutatás szerint nagyon befolyásolja az étkezési szokásainkat az, ahogyan a többiek esznek, így ha egészségesen akarsz élni, egy gyorskajafüggő társaság nagyon meg tudja nehezíteni az életedet.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek