r
Nosalty Logó

Édes borsóleves galuskával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szegnik
Édes borsóleves galuskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 501 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 2007 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 52 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1892 micro
  • β-karotin
    5946 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4211 micro
Összesen 501 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    3277.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    897 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7568 micro
  • β-karotin
    23786 micro
  • β-crypt
    376 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    16845 micro
Összesen 2007 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 52 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Az olajon a karikára vágott répákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és az apróra vágott petrezselyemzöldjét. Kb 15 percig pároljuk együtt. Ha kell, nagyon kevés vizet aláöntünk.
  2. Megszórjuk 1 ek liszttel és 1.5 ek pirospaprikával, majd összekeverjük. Pici ideig pirítjuk.
  3. Felöntjük a vízzel, sózzuk, ételízesítővel megszórjuk, és hozzáadjuk az összes cukrot. Puhára főzzük, és közben kóstolgassuk, nem-e kell utánafűszerezni.
  4. A galuska hozzávalóiból közepesen kemény nokedli tésztát keverünk, és vágódeszkáról vizes késsel a levesbe szaggatjuk.
  • Receptkönyvben: 657
  • Tegnapi nézettség: 297
  • 7 napos nézettség: 2533
  • Össznézettség: 1038461
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Édes borsóleves galuskával
Szegnik 16 recept

Én ha meghallom, hogy cukorborsó leves, egyből anyukám levese jut az eszembe, és már érzem is az ízét a számban. Mindig ugyanúgy készítette, és nekem ez a favorit. Másféleképp még nem is kóstoltam, talán nem is fogom! Ő cukorral szokta készíteni. Ne lepődjön meg senki, aki eddig csak sósan ízlelte. Szerintem legalább egyszer érdemes kipróbálni. Én imádom!!!

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ártalmas étkezési szokás, ami májbetegséghez vezethet

A mindennapi rohanásban csak kevesen gondolunk bele abba, hogy milyen nagy mértékben befolyásolják étkezési szokásaink a májunk működését. Érdemes odafigyelni rájuk, ugyanis idővel akár maradandó károsodáshoz vagy betegséghez is vezethetnek. Íme, három olyan étkezési szokás, ami károsítja a májat – és egy, ami segít elkerülni a bajt.