Nosalty Logó

Édes borsóleves galuskával

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Szegnik
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 501 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 2007 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 52 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    531.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    235 mg
  • Nátrium
    95 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.7 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    819.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    597 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    224 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    1892 micro
  • β-karotin
    5946 micro
  • β-crypt
    94 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    4211 micro
Összesen 501 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2127.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    403 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cukor
    190 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    3277.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2388 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    897 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    7568 micro
  • β-karotin
    23786 micro
  • β-crypt
    376 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    16845 micro
Összesen 2007 Kcal
  • 1% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.4 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    56.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    25 mg
  • Nátrium
    10 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    200 micro
  • β-karotin
    628 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    444 micro
Összesen 52 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Az olajon a karikára vágott répákat megpirítjuk, majd hozzáadjuk a borsót és az apróra vágott petrezselyemzöldjét. Kb 15 percig pároljuk együtt. Ha kell, nagyon kevés vizet aláöntünk.
  2. Megszórjuk 1 ek liszttel és 1.5 ek pirospaprikával, majd összekeverjük. Pici ideig pirítjuk.
  3. Felöntjük a vízzel, sózzuk, ételízesítővel megszórjuk, és hozzáadjuk az összes cukrot. Puhára főzzük, és közben kóstolgassuk, nem-e kell utánafűszerezni.
  4. A galuska hozzávalóiból közepesen kemény nokedli tésztát keverünk, és vágódeszkáról vizes késsel a levesbe szaggatjuk.
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 793
  • 7 napos nézettség: 6967
  • Össznézettség: 623676
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szegnik 16 recept

Én ha meghallom, hogy cukorborsó leves, egyből anyukám levese jut az eszembe, és már érzem is az ízét a számban. Mindig ugyanúgy készítette, és nekem ez a favorit. Másféleképp még nem is kóstoltam, talán nem is fogom! Ő cukorral szokta készíteni. Ne lepődjön meg senki, aki eddig csak sósan ízlelte. Szerintem legalább egyszer érdemes kipróbálni. Én imádom!!!

Hozzászólások

DepecheAndi

Én szinte ugyanígy szoktam készíteni, de csirkemellet is kockázok bele. Cukor helyett édesít?t használok, mert nem ehetek cukrot, de ez a fotó pont úgy néz ki, mint amilyen az én borsólevesem szokott lenni. Meg is kívántam, ma ezt készítek. ;-)

zsuzsi81

20 éve keresem ezt az ízt. köszönöm! :)

Gretita

Isteni lett! köszönöm szépen!!! :)

Törölt felhasználó

Örök kedvencem!

Audrey

Párom próbált meglepni és borsólevest készíteni nekem, mindent pontosan úgy csinált ahogy a receptben van írva és hát sajnos a végeredmény egy s?r?, brutálisan paprikás leves lett. Úgy gondolom, hogy a 1,5 ev?kanál pirospaprika rengeteg egy levesbe és a liszt is lehetne kevesebb. Olyan lett mint egy pörköltes borsóleves a sok paprikától:) Persze megettem és értékeltem az igyekezetét. :) Gondoltam jelzem, hogy valami nem stimmel a mennyiségekkel a receptben, javítani kellene. :) Ett?l a hibától függetlenül szuper a recept!

vica takacs

Én a pirospaprikát mindig szemre teszem bele, sohasem mérve,meg a lisztet is.Azt látni lehet,hogy kell e még bele mikor összekeverem a zöldségekkel, én is elkészítettem már és nagyon finom volt, az egész családnak ízlett ( voltunk páran).Köszönöm a receptet?

Audrey

Igen, én is így érzéssel f?zök de a párom sajnos nem elég rutinos, ? mindent precízen kimér. :)

Bodon Judit dietetikus

Sziasztok! Tényleg 150 g cukor kell 4 f?re ebbe a levesbe? Nem tudok napirendre térni efölött. :O

Éva néni

súlyos gondjaim vannak a mennyiségekkel (mint másnak is), +-ban még ha a párolás helyett pirítást ír - hát az felejt?s recept.

Manofalvy

Sziasztok, Én is sokalltam bele azt a 150gr cukrot, úgy gondoltam, hogy ez már-már olyan édes lesz, mint egy sütemény, de aztán megnéztem a videót és ott láttam, hogy csak egy csapott ev?kanállal tesz bele, ami kb. 2 dkg. Így már ki fogom próbálni, mert cukrosan még én sem ettem. A pirospaprikát, meg érzésre fogom beletenni. :)

JociBogi

Köszi a receptet! Az én megjegyzéseim: - csak egy kanál cukrot raktam bele - petrezselyem nélkül is finom volt - 1.5L vízzel f?ztem, kicsit s?r? lett, de fellehet önteni kés?bb - f?zés közben folyamatosan ízlelgetni kell

Szegnik

A recept neve is tükrözi az ízvilágot. Senki ne számítson sós levesre. A mennyiségek pontosak, nincs bennük hiba!!! Kezd?k is nyugodtan elkészíthetik, semmi nehézség sincs benne. Ha mégis adódna, akkor nem a megadott mennyiséget használták. Ez a leves így tökéletes. Nem sok a liszt, a pirospaprika és a cukor sem. Szóval aki nem mer új dolgokat/ízeket kipróbálni , az keressen másik receptet. Mint írtam a sztoriban, gyerekkorom óta így eszem, én így szoktam meg, nekem ez a cukorborsóleves.

Szegnik

És csak megjegyezném, hogy a videót nem én töltöttem fel hozzá. Valószínüleg ez "nosaltykreálmány"

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!