Nosalty Logó

Vöröslencsefasírt petrezselymes karalábéfőzelékkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
bettyyym
Vöröslencsefasírt petrezselymes karalábéfőzelékkel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Vöröslencsefasírt

Petrezselymes karalábéfőzelék

Összesen 210 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Vöröslencsefasírt

Petrezselymes karalábéfőzelék

Összesen 835 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír

Vöröslencsefasírt

Petrezselymes karalábéfőzelék

Összesen 38 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1258.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    225 mg
  • Nátrium
    847 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    185 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    616 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 210 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.1 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5034.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    345 mg
  • Foszfor
    898 mg
  • Nátrium
    3388 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    133 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    726.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    207 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    521 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    740 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    380 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2465 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2705 micro
Összesen 835 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    113 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 38 Kcal

Hozzávalók

Vöröslencsefasírt

Petrezselymes karalábéfőzelék

Elkészítés

Vöröslencsefasírt

  1. A lencsét folyóvíz alatt alaposan átmossuk, leöblítjük, majd annyi vízzel, amennyi 2 ujjnyival ellepi, feltesszük főni. Ízlés szerint fűszerezzük, majd készre főzzük.
  2. Hozzáadjuk a zabpelyhet (én egy kicsit szoktam rajta darálni kávédarálóval, de anélkül is jó), a darált lenmagot, 5 percig hagyjuk hűlni. Végül alaposan összekeverjük a masszát, még 10 percig pihentetjük.
  3. Vizes kézzel sütőpapírral bélelt tepsire 12-14 darab gombócot formázunk.
  4. Előmelegített 170°C-os sütőben kb. 15-20 perc alatt ropogósra sütjük. Félidőben megforgatjuk.

Petrezselymes karalábéfőzelék

  1. A karalábét kockákra (kb. 1,5 x 1,5 cm) vágjuk, és egy lábasban a zöldségleves alaplével nyakon öntve feltesszük a főzni.
  2. A petrezselymet egy kislábasban forró vízbe tesszük 1-2 percre (blansírozzuk) (akár el is hagyható ez a művelet). Hozzáadjuk a sót és félpuhára főzzük.
  3. A karalábé az alaplé felével és az egész csokor (blansírozott) petrezselymet átöntve egy hőálló edénybe tesszük, botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük a darabolt zöldséghez. Összeforraljuk, pár percig melegítjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 12
  • 7 napos nézettség: 119
  • Össznézettség: 770
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 12.

Receptkategóriák

bettyyym 7 recept

Hozzászólások

Hozzávalók

Vöröslencsefasírt

Petrezselymes karalábéfőzelék

Címlapról ajánljuk

Ezek az étkezési szokások kicsinálják a májadat

Dunát lehet rekeszteni az olyan cikkekkel, amelyek az étrend egészségre, súlyra vagy szívre gyakorolt hatásait fejtegetik. Azzal azonban kevesen foglalkoznak, hogy milyen diéta a legmegfelelőbb a májnak, holott a nem alkoholos zsírmáj betegség egyre gyakoribb. Az alábbi étkezési szokások például erősen hajlamosíthatnak arra, hogy nálad is kialakuljon.

Stuth-Nagy Niki

További cikkek