Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-bodzás túrótorta GyorsanSüti konyhájából

Epres-bodzás túrótorta GyorsanSüti konyhájából
Epres-bodzás túrótorta GyorsanSüti konyhájából
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szörpszezon a bodzával indul nálunk. Jó nagy adaggal szoktam készíteni bodzaszörpöt, mert nagyon szeretjük. Az epret is szeretjük, így lett az alap túrótortából bodzás és epres változat. Üdítő finomság :)

hozzávalók / 6 adag

Piskóta

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzáteszünk egy evőkanál vizet, és habot készítünk. Majd a tojássárgájákkal (egyenként) összedolgozzuk.
  2. Ezt követően hozzáadjuk a cukrot, kicsit összekeverjük. A végén elkeverjük a lisztet és a sütőport.
  3. 22-24 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, és beletesszük a masszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük a piskótát. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a tészta.

Krém

  1. A 1,5 dl tejet és 1 dl bodzaszörpöt összekeverjük a zselatinnal, addig melegítjük ezt az elegyet, míg a zselatin felolvad.
  2. Míg hűl a zselatinos, tejes, bodzaszörpös folyadék, addig a habtejszínt habbá keverjük.
  3. Végül a túrót villával összetörjük, hozzákeverjük a cukrot, majd a zselatinos folyadékot és a citromhéjat. Végezetül óvatosan hozzákavarjuk a felvert tejszínhabot.
  4. A kihűlt piskótára simítjuk a krémet, és egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Díszítés

  1. Másnap díszítsük a torta tetejét 10-15 szem eperrel, 1 bodzavirággal.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22-24 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 289
elküldve: 0
receptkönyvben: 106
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

GyorsanSüti

Mióta szakács: 2019.04.09.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
szezon: tavasz
kategória: torta
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epertorta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dadimami
dadimami Wed, 2019-06-12 22:43

Gratulálok az egyszerű és nagyszerű díszítéshez, csodás a tortád, bizonyára finom is. A bodzaszörp ízesítés is jó ötlet, nálunk is készült, így hát bevetésre vár. További alkotókedvet és recept feltevéseket, sok sikert!
üdvözlettel: Margó

552
finomliszt 5 evőkanál
cukor 5 csapott ek
víz 1 evőkanál
tojás 4 db
sütőpor 1 késhegynyi
tehéntúró 50 dkg
cukor 20 dkg
tej 1.5 dl
szörp 1 dl
habtejszín 200 ml
zselatin 4 teáskanál
citromhéj 1 citromból nyert
eper 20 dkg
bodzavirág 1 db