r
Nosalty Logó

Spárgás rizottó Szabó Noémitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Kultné Szabó Noémi
Spárgás rizottó Szabó Noémitől
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 971 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1939 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 143 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    777.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    355 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    173.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    339 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    74 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 971 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1554.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    236 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    709 mg
  • Nátrium
    323 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    678 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    230 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1129 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1594 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2491 micro
Összesen 1939 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    115.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 143 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárga alsó részét letördeljük, megmossuk. A zöldspárgát nem kell meghámozni! Ujjpercnyi darabokra vágjuk.
  2. Feltesszük főzni 1 ek cukros, kevés sós vízbe. A zöldspárgának kb. 7 perc kell. Ez bőven elég, mert a rizottóval még főg főni! Leszűrjük a vizet róla, félretesszük.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, olajon elkezdjük üvegesre pirítani! Beletesszük a rizst. Kicsit együtt pirítjuk.
  4. Ráöntjük a fehérbort. Rátesszük a fedőt, pár pillanatig forraljuk, míg el nem fő alóla a bor.
  5. A húslevest lassan adagoljuk hozzá. Nem kell egyszerre az összeset.
  6. A spárgát is beletesszük. Rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  7. Sűrűre főzzük. Ráöntjük a citrom levét.
  8. Utolsó lépésként a tejszínnel sűrítjük.
  9. Egyet forralunk rajta, és kész. Ha nem elég sós, lehet utánaízesíteni.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4587
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 22.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Spárgás rizottó Szabó Noémitől
Kultné Szabó Noémi 21 recept

Keményítő napra készült, az a kicsi tejszín igazán semmi! De ahogy gondolom, simán el is hagyható! :)

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.