Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás rizottó Szabó Noémitől

Spárgás rizottó Szabó Noémitől
Spárgás rizottó Szabó Noémitől
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Keményítő napra készült, az a kicsi tejszín igazán semmi! De ahogy gondolom, simán el is hagyható! :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárga alsó részét letördeljük, megmossuk. A zöldspárgát nem kell meghámozni! Ujjpercnyi darabokra vágjuk.
  2. Feltesszük főzni 1 ek cukros, kevés sós vízbe. A zöldspárgának kb. 7 perc kell. Ez bőven elég, mert a rizottóval még főg főni! Leszűrjük a vizet róla, félretesszük.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk, olajon elkezdjük üvegesre pirítani! Beletesszük a rizst. Kicsit együtt pirítjuk.
  4. Ráöntjük a fehérbort. Rátesszük a fedőt, pár pillanatig forraljuk, míg el nem fő alóla a bor.
  5. A húslevest lassan adagoljuk hozzá. Nem kell egyszerre az összeset.
  6. A spárgát is beletesszük. Rászórjuk az apróra vágott petrezselymet.
  7. Sűrűre főzzük. Ráöntjük a citrom levét.
  8. Utolsó lépésként a tejszínnel sűrítjük.
  9. Egyet forralunk rajta, és kész. Ha nem elég sós, lehet utánaízesíteni.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 4 216
elküldve: 3
receptkönyvben: 103
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kultné Szabó Noémi

Mióta szakács: 2011.04.15.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
adag: 2 főre
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel

egyéb elnevezések

zöldspárgás rizs, tejszínes rizottó spárgával, spárgás tejszínes rizs fehérborral

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

971
zöldspárga 1 csomag
vöröshagyma 1 közepes fej
rizs 2 bögre
csirke alaplé 0.75 dl
fehérbor 1.5 dl
napraforgó olaj 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
főzőtejszín 1 dl
citromlé 2 ek
cukor 1 csipet