r
Nosalty Logó

Kijevi csirkemell sütőben sütve

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dávid
Kijevi csirkemell sütőben sütve
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 539 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2152 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 247 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    727.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    73 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    49 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    176 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 539 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.8 g

Zsír

  • Összesen
    122.6 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    947 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2910 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1423 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    463.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1016 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    702 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1001 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 2152 Kcal
  • 16% Fehérje
  • 15% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    164 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    117 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 247 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemelleket kiklopfoljuk, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen, majd enyhén besózzuk mindkét oldalát.
  2. A szoba-hőmérsékletű vajat összekeverjük az apróra vágott medvehagymával, a citrom lereszelt héjával, és sóval/borssal ízesítjük.
  3. A csirkemelleket megtöltjük a fűszeres vajjal, és feltekerjük, majd a két végét fogpiszkálóval összetűzzük.
  4. A panírozáshoz kikészítjük magunk elé a lisztet (amit szintén fűszerezhetünk, sóval, borssal, de amúgy bármivel), a felvert tojást és a zsemlemorzsát.
  5. Érdemes duplán panírozni, azaz: liszt-tojás-liszt-tojás-zsemlemorzsa. A bepanírozott csirkét sütőrácsra tesszük, a rácsot pedig egy tepsire, hogy ha esetleg a sütés közben mégis kifolyna a vaj, akkor ne a sütőbe csurogjon.
  6. 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt barnára sütjük a húst.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1022
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 42
  • Össznézettség: 82450
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 23.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A River Cottage egyik adásában készítette ezt az étel Hugh, de mivel amikor láttam, nagyon nem volt szezonja a medvehagymának, így inkább jól megjegyeztem magamnak. Most próbáltam kutatni a recept után, de az internet bugyraiban nem találtam, úgyhogy az emlékeimből táplálkoztam. Előtte még soha nem készítettem kijevi csirkét, és nagy meglepetésemre tényleg van létjogosultsága ennek a fogásnak, mert amikor felvágjuk és kifolyik belőle az isteni fűszeres vaj, na az valami fenomenális!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!