r
Nosalty Logó

Tabbouleh citromos csirkével

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Országh Kitti
Tabbouleh citromos csirkével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 1050 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 104 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    928 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    163 mg
  • Foszfor
    536 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    54 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    51 micro
  • β-karotin
    1366 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1450 micro
Összesen 525 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1856.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    72 mg
  • Kálcium
    170 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1072 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    259 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    123 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    36 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    153 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    2732 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2900 micro
Összesen 1050 kcal
  • 9% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    182.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    75 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    269 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    253 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 104 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Feltesszük főzni a vizet, majd amint főni kezd, beletesszük a bulgurt, és párpercig forraljuk még. Levesszük a tűzről, majd lefedve állni hagyjuk, amíg megpuhul.
  2. Amíg a bulgur fő, illetve puhul, felaprítjuk a zöldségeket, kifacsarjuk a citromot. Összeforgatjuk a megpuhult bulgurral, borsozzuk, ha szükséges, sózzuk.
  3. A csirkemellet megtisztítjuk, apró darabokra vágjuk, és olívaolajon aranybarnára pirítjuk.
  4. Amíg a csirke sül, az 1 evőkanál olívaolajjal, fél citrom levével (ízlés szerint lehet több is) pácot készítünk, és ezzel forgatjuk össze a csirkehúst, amint az készen van.
  5. A bulgur mellé tálaljuk.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 1647
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 52
  • Össznézettség: 128685
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Országh Kitti 34 recept

A tabbouleh az arab világ egyik közkedvelt salátája, ahány forrás, annyi eredetmegjelölés, de a legtöbb hivatkozás arra utal, hogy Libanonból származik ez az egyébként tradicionálisan reggeliként is fogyasztott fogás. Variálni persze sokféleképpen lehet a receptet - a bulgur gyors elkészítése miatt az egyik legkedvesebb vacsorám, főleg nyáron, amikor rengeteg friss zöldség adott a saláta ízesítéséhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így fagyaszd le az aprósütit, ha már nem tudod, mit...

Ebben az időszakban majd mindenki buzgón gyártja a házi aprósütit, így megeshet, hogy kissé elszámoljuk magunkat és nyakunkon marad a sütemény, mert már a szomszédnak is elege van belőle. Ilyenkor nehogy a kukába dobjuk munkánk gyümölcsét, hanem tegyük el ínségesebb időkre, jól jön az még! Mai Napi tippünk ebben segít!

Nosalty

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...