Ezt főzheted – 30 mesés fogás áprilisra, amit főzzetek-süssetek örömmel

Cikksorozatunkban minden hónap elején összegyűjtjük a kedvenceinket regisztrált felhasználóink fogásai közül. Most áprilisi, tavaszi fogások következnek, méghozzá sok-sok friss alapanyagból. Csatlakozzatok ti is a Nosalty gasztroközösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján.

A Nosalty Közösség a ti általatok feltöltött számos fantasztikus recept miatt is egyedi, ezért "Ezt főzheted" névre keresztelt sorozatunkban minden hónapban összegyűjtjük a szezonhoz legjobban passzoló, az előételtől a főételen át a desszertig minden kategóriára kitérő recepteket, a felhasználóink, vagyis a ti fogásaitokból.

Szeretnénk, ha elkészítenétek, ami másnak már bevált, és inspirálódnátok, egyúttal inspirálnátok is a sütni-főzni vágyó lelkes amatőr szakácstársaitokat. Mentsétek le, és készítsétek el a kedvenceiteket!

Jöjjenek az áprilisi kedvenceink:

  1. 1.

    Medvehagymás-krémsajtos melegszendvics

    Boldog Kukta tudja, mitől döglik a légy! Legalábbis azt fixen, hogy a medvehagymának szezonja van! Fantasztikus, reggelinek is!

  2. 2.

    Ünnepi céklakrémleves

    Baroness konyhája egy krémesen lágy, szemnek is kívánatos céklalevessel rukkolt elő, ami tuti figyelemfelkeltő előétel lesz!

  3. 3.

    Sültzöldséges szivárványquiche

    Lakos Benedek szivárvány színekben pompázó quiche receptjétől elalál a vendégsereg! Omlós tészta, zöldséges töltelék, mi kell még?

  4. 4.

    Padlizsános-paradicsomos laskaragu

    Gombagasztro ezúttal egy fenséges laskaragut turbózott fel padlizsánnal, paradicsommal, és sok-sok sajttal!

  5. 5.

    Pazi Sarmasi (töltött mángold)

    Tudod mi fán terem a töltött mángold? Ha esetleg nem, itt az ideje, hogy közelebb kerülj ehhez a különleges fogáshoz. Nem mindennapi, de bizony, a konyhában érdemes kísérletezni.

  6. 6.

    Szendvicskenyér szezámmaggal

    Katharosz kenyerének köszönhetően mennyei alapot kap a reggeli vagy tízórai szendvicsed, a pontot az "i"re a szezámmag teszi fel.

  7. 7.

    Sóska torta

    Tortába sóska? Mindent érdemes kipróbálni, hiszen savanykás ízvilágával még egy édeskés tortának is jól áll ez a vitaminban gazdag alapanyag.

  8. 8.

    Madeira sütemény Picipiros Konyhájából

    Picipiros nem viccel, ha réteges süteményről van szó! Ebbe a fantasztikus édességbe olyan lesz beleharapni, mint egy megvalósult álomba.

  9. 9.

    Mángolddal töltött lepénykenyér

    A mángoldot is számos receptben használhatjátok, ebben a lepénykében laktató, frissítő élményt nyújt a majszolóknak.

  10. 10.

    Tom kha gai (Thai kókuszos csirkeleves)

    Napsütötte Vidékünkön gazdag és tartalmas levesével annyira jól telítődtök majd, hogy főétel sem kell utána!

  11. 11.

    Sütés nélküli fehércsokis torta

    Takács Kriszti fehércsoki tortájába kerüljenek az első eprek a pőrén kóstolást követően. Sütés nélküli, így sokat pepecselnetek sem róla!

  12. 12.

    Sörkifli kétféle töltelékkel

    Gréti olyan vendégváró sörkiflit rittyentett nektek, hogy a fületek is kettéáll! Viccet félretéve, gyors, és még gyorsabban fogy. Érdemes rögtön két tepsivel készíteni.

  13. 13.

    Kovászos céklás kenyér

    Simon Gábor sem veti meg a céklát, ő egy parádés kovászos kenyérbe képzelte el, amitől nem csak mutatós, de még ízletesebb és izgalmasabb lesz a végeredmény.

  14. 14.

    Spórolós magyaros leves egyszerűen

    Iluska_ receptjében az ízén túl az is nagyszerű, hogy pénztárcabarát, így talán a piacolás sem fog annyira fájni.

  15. 15.

    Tejfölös-rebarbarás pite

    Lizinka_ egy pompás kis pitével próbálja előcsalogatni az első rebarbarákat. Tejföltől légies, rebarbitól savanykás, édes élvezet.

  16. 16.

    Sóskafőzelék Kaporka konyhájából

    Kaporka2011 ne teljen el a hónap főzelékkészítés nélkül, sőt, sóskával készüljön, zöld színe is a tavaszt varázsolja az asztalunkra!

  17. 17.

    Almás-rebarbarás crumble egyszerűen

    sodrofa a rebarbarához almát is pakolt bőséggel, így igazán fantasztikus morzsasüti született, amire kicsik és nagyok sem mondhatnak nemet!

  18. 18.

    Tepsis csirkecomb zöldségekkel

    Vicikó nem hagyja azt sem, hogy színes húsétel nélkül maradjunk, ezért a tepsis csirkecombot vitaminban gazdag, friss zöldségekkel süti össze, amiből mindenki jóllakik.

  19. 19.

    Epres szelet

    memzo szeletében már akkor landoljon ez a közönségkedvenc gyümölcs, amikor nem aranyáron mérik! Nem győzünk majd szedni belőle!

  20. 20.

    10 perces spenótos gnocchi

    Hankusz Sára receptjeiben azt is imádjuk, hogy kezdő szakácsok is játszi könnyedséggel készítik el őket, mint például ezt a spenótos gnocchit!

  21. 21.

    Szerelmes szívek

    Happygirlkitchen kekszszív csodáit akár ajándékba is adhatjuk, meglephetjük a házigazdákat, ha házibuliba megyünk, de akár magunknak is szerelmet vallhatunk velük.

  22. 22.

    Liguriai cukkinikrémleves

    Mercedes cukkinikrémlevese lágy, könnyed, és illatozó, épp úgy, ahogyan a tavaszt elképzeljük!

  23. 23.

    Lusta rétes eperrel és rebarbarával cukorbetegeknek

    Gizi nem fukarkodik a jóval, a tavasz két sztárját ereszti össze, eper és rebarbara lépnek frigyre ebben a lusta rétesben.

  24. 24.

    Medvehagymás-olívás tönkölypogácsa

    Harmathy Ildikó bebizonyítja, hogy a pogin túl is van élet a medvehagyma számára, a zsenge zöldek épp olyan jól érzik magukat példának okáért egy tönkölypogácsában.

  25. 25.

    Kapros karfiolkrém

    Tomatotree sós mártogatósát sok-sok kaporral, karfiolalappal kínálja, mely zöldségekhez vagy friss, ropogós kenyérre kenve is működik! Kipróbáltuk!

  26. 26.

    Marcipános-csokis kalács

    Fahéj langyos kalácsától mindenkinek könnybe lábad a szeme! A szokásos csokoládé mellett marcipánnal turbózta a helyzetet, még édesebb, még puhább, még kívánatosabb!

  27. 27.

    Zöldfűszeres tökfőzelék

    Pogácsa tökfőzeléke a zöldfűszerektől roskadozó, rendíthetetlenül tavaszi fogások mintapéldája. Tessék elkészíteni! Ha szeretitek a tököt azért, ha nem, éppen azért, garantáltan megkedvelitek!

  28. 28.

    Kukoricás lepénykék

    Andi80_ lepénykéi akár magában, friss tejföllel, akár köretként is kiválóan működnek, és legalább a rizsen és a krumplin túl is mutat valami újdonságot!

  29. 29.

    Diétás epres túrótorta

    Audrey diétás édesség! Jól hallottuk? Igen, ezt is lehet, túrótorta eperben dúskálva, gyorsan és egészségesebben!

  30. 30.

    Spárgás, baconös leveles tészta

    Április végén már egy kis friss spárgához is juthatunk, ha az időjárás is úgy akarja, akkor viszont nincs megállás, egyelőre csak egy kis előételt leplezünk le a tavasz sztárjával.

Csatlakozzatok ti is a Nosalty közösségéhez, töltsétek fel receptjeiteket, és inspiráljátok egymást az év minden napján!

Hirdetés

Támogatott tartalom

Hirdetés

Támogatott tartalom

Iránytű a szakmaválasztásban a XVII. Szakma Sztár Fesztivál idén áprilisban

Közel hatvan szakmában kétszáz diák méri össze tudását a XVII. Szakma Sztár Fesztiválon április 24-26. között Budapesten, a további programok között pedig kiemelt figyelmet kap az interaktivitás és a testközelből megtapasztalható élmények. A Szakma Sztár Fesztivál egyaránt segíti a fiatalokat és a szülőket megismertetni a szakmákkal, és eligazodni az általuk nyújtott több száz lehetőség között. A jelige: „Szakmát a kézbe!”

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek