r
Nosalty Logó

Sütés nélküli fehércsokis torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Takács Kriszti
Sütés nélküli fehércsokis torta
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 821 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4922 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír

A tortaalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 400 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    138 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    643.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    176 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    76 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    362 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    355 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 821 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    66.7 g

Zsír

  • Összesen
    357.6 g
  • Telített zsírsav
    215 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3859.9 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    78 mg
  • Kálcium
    1054 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    455 mg
  • Foszfor
    1797 mg
  • Nátrium
    440 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    393.8 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    389.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2170 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    392 micro
Összesen 4922 kcal
  • 5% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    176 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 400 kcal

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tortaalaphoz

  1. A tortaalap elkészítéshez kimérjük és ledaráljuk a zabpelyhet. Ne daráljuk lisztté, elég, ha kicsit darabosra előkészítjük.
  2. Ezután kimérjük a porcukrot, a kakaóport, és alaposan elkeverjük a zabbal. Majd mehet hozzá az olvasztott vaj. Addig keverjük, amíg egységesen csokis színe nem lesz.
  3. Egy kb 20 cm átmérőjű tortaformába öntjük és lelapogatjuk. Ha kész, mehet a hűtőbe, amíg elkészítjük a krémet.

A krémhez

  1. A krémhez feldaraboljuk a csokit, majd egy fémedénybe tesszük. Hozzáadjuk a többi alapanyagot is, majd gőz fölött felmelegítjük, amíg a csoki teljesen fel nem olvad benne.
  2. Ezután átöntjük egy másik edénybe, ezzel is gyorsítva a lehűtést. Körülbelül 30 percre hűtőbe rakjuk hűlni.
  3. Ha lehűlt, ráöntjük a tortaalapra, és visszarakjuk a hűtőbe további 2-3 órára, de ha van rá lehetőségünk, egy éjszakát is hagyhatjuk pihenni.

A díszítéshez

  1. Szeletelés előtt kivesszük a formából, és eperrel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 1114
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 17.

Receptkategóriák

Sütés nélküli fehércsokis torta
Takács Kriszti 133 recept

Hozzávalók

A tortaalaphoz

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

5 konyhai eszköz, melyet évente kell cserélned

A konyhai eszközöket nemcsak akkor kell cserélni, ha már ténylegesen elhasználódtak. Mivel rengeteg baktérium kerülhet rájuk, már az alapos tisztítás sem mindig segít rajtuk, ezért érdemes őket évente cserélni, mert az egészséged bánhatja. Mutatjuk, melyek ezek az eszközök!