r
Nosalty Logó

Almás-rebarbarás crumble egyszerűen

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
sodrofa
Almás-rebarbarás crumble egyszerűen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 897 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 157 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    35.4 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    543.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.8 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    51 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    366 micro
Összesen 897 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.4 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1086.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    348 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    271.7 g
  • Cukor
    102 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    625.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    573 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    103 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    537 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    407 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 1792 kcal
  • 3% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    95.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 157 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Nem kell meghámozni a rebarbarát, ha a szezonjában vásároljuk, ha a szezon végén vagy utána akkor viszont nagy az esély, hogy inas lesz.
  2. Ebben az esetben jobb ha meghámozzuk, igy elveszíti a piros színét, de ez nem befolyásolja az ízét. Öblítsük le a rebarbarát hideg vízzel, majd vágjuk kb. 1 cm-es darabokra. Pucoljuk meg és magozzuk ki az almákat, majd vágjuk nagyjából ugyanakkorára, mint a rebarbarát.
  3. Hevítsünk egy serpenyőt magas hőfokon, szórjuk bele a 20 g cukrot és dobjuk bele a rebarbarát és az almát. Adjuk hozzá a kisebb csipet sót / mert egy apró csipet só minden desszerthez szükséges/ adjuk hozzá a fahéjat valamint a vaníliapasztát (aromát)is. Ha fűszeresebbre szeretnénk készíteni, ez az a pont amikor hozzáadhatjuk a választott fűszereket. / lentebb megosztom a személyes kedvenceimet/
  4. Főzzük magas hőfokon kb. 1-2 percig, a rebarbara-alma kombó engedni fog egy kis levet. Ha nem szeretnénk serpenyőzni, rögtön a sütőedénybe is önthetjuk az alapot. Érdemes egy kicsit karamellizálni a serpenyőben először. Amint kész van, tegyük félre és készítsük el a morzsát.
  5. Mérjük a hozzávalókat egy edénybe és az újjainkkal morzsoljuk össze őket. Viszonylag gyorsan dolgozzunk különben a vaj megolvad és nem morzsalékos lesz, hanem keksz állagú.
  6. Melegítsük elő a sütőt 190 °C-ra. Öntsük a rebarbarás almaalapot a sütőedényünkbe / én egy 22x15 cm kerámia sütőedényt használtam/ és óvatosan szórjuk rá a morzsát egyenletesen. Semmiképpen se nyomkodjuk le.
  7. Süssük kb. 30-35 percig. Gyönyörű ropogós, aranybarna az oldalainál felbugyogó crumble-t kell kapjunk. Várjunk egy picit, amíg a morzsa magába olvaszt egy kevés karamellizált rebarbarás almalevet. Majd egy nagy adag a tányérba, egy jó gombóc vaníliafagyival. Mennyei!
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22x15
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 89
  • Össznézettség: 1322
  • Feltöltés dátuma: 2022. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almás-rebarbarás crumble egyszerűen
sodrofa 33 recept

Ha nem szeretnénk zabot használni lecserélhetjük tört mogyoróra vagy dióra, akár kókuszpehelyre is. Vagy tegyünk bele akár mindből, elrontani biztosan nem fogjuk. A rebarbara fantasztikusan kombinálható málnával, citrusfélékkel vagy akár szilvával is. Kristálycukor helyett használhatunk barna cukrot , így mélyebb karamellizált ízt kapunk. Izgalmasabbá tehetjük a crumble-t egyéb fűszerek hozzáadásával pl. egy csipet őrölt szegfűszeg, ötfűszer keverék gyömbér , kardamom vagy reszelt csillagánizs.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek