r
Nosalty Logó

Kovászos céklás kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Simon Gábor
Kovászos céklás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Céklás kovászos kenyér

Összesen 933 kcal
  • 11% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Céklás kovászos kenyér

Összesen 1868 kcal
  • 11% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Céklás kovászos kenyér

Összesen 236 kcal
  • 11% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    2330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 933 kcal
  • 11% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5473.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    4660 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 1868 kcal
  • 11% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 236 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Céklás kovászos kenyér

Elkészítés

Céklás kovászos kenyér

  1. Egy keverőtálba öntsük a céklalevet, adjuk hozzá a cukrot, sót, olívaolajat és az aktív kovászt. Reszeljünk bele egy kevés szerecsendiót és citromhéjat. Természetesen elkészíthető élesztővel is, 10dkg friss vagy 4g szárított élesztőt adjunk hozzá.
  2. Kavarjuk össze, ezután adjuk hozzá a kenyérlisztet. Alaposan dagasszuk ki, amíg elválik az edény falától. A kelesztőtálat kenjük ki olajjal, majd tegyük bele a tésztát. Fedjük le légmentesen, majd hagyjuk szépen kelni.
  3. A kelési idő függ a tészta és a környezet hőmérsékletétől, ez a tészta nagyjából 10-12 óra alatt kelt meg duplájára.
  4. Borítsuk ki a tésztát enyhén lisztezett deszkára, két szélét hajtsuk be középre, csipkedjük össze, majd tekerjük fel szép feszesre.
  5. Tegyük egy tapadásmentes kenyérsütő formába, hagyjuk egy kicsit pihenni, amíg felmelegszik a sütő 220°C-ra. Gőzöljük be a sütőt, majd kb. 35 perc alatt süssük készre a kenyeret.
  6. Az elkészült céklás kenyeret hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt felvágnánk. Kecskesajttal, dióval és rukkolával igazán különleges ízvilágot kaphatunk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1215
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 19.

Receptkategóriák

Kovászos céklás kenyér
Simon Gábor 53 recept

A céklától nem csupán szép színe lesz a kenyérnek, hanem kellemes, édes ízt is fog adni neki. Az elkészült kenyeret lágy kecskesajttal megkenve, pirított dióval és friss rukkolával megszórva igazán különleges ízvilágot kaphatunk.

Hozzávalók

Céklás kovászos kenyér

Címlapról ajánljuk