r
Nosalty Logó

Kovászos céklás kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Simon Gábor
Kovászos céklás kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 11% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Céklás kovászos kenyér

Összesen 933 kcal
  • 11% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Céklás kovászos kenyér

Összesen 1868 kcal
  • 11% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Céklás kovászos kenyér

Összesen 236 kcal
  • 11% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    26.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2736.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    88 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    221 mg
  • Nátrium
    2330 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    184.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 933 kcal
  • 11% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5473.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    442 mg
  • Nátrium
    4660 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    368.4 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    325 micro
Összesen 1868 kcal
  • 11% Fehérje
  • 74% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    691.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    589 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.5 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 236 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Céklás kovászos kenyér

Elkészítés

Céklás kovászos kenyér

  1. Egy keverőtálba öntsük a céklalevet, adjuk hozzá a cukrot, sót, olívaolajat és az aktív kovászt. Reszeljünk bele egy kevés szerecsendiót és citromhéjat. Természetesen elkészíthető élesztővel is, 10dkg friss vagy 4g szárított élesztőt adjunk hozzá.
  2. Kavarjuk össze, ezután adjuk hozzá a kenyérlisztet. Alaposan dagasszuk ki, amíg elválik az edény falától. A kelesztőtálat kenjük ki olajjal, majd tegyük bele a tésztát. Fedjük le légmentesen, majd hagyjuk szépen kelni.
  3. A kelési idő függ a tészta és a környezet hőmérsékletétől, ez a tészta nagyjából 10-12 óra alatt kelt meg duplájára.
  4. Borítsuk ki a tésztát enyhén lisztezett deszkára, két szélét hajtsuk be középre, csipkedjük össze, majd tekerjük fel szép feszesre.
  5. Tegyük egy tapadásmentes kenyérsütő formába, hagyjuk egy kicsit pihenni, amíg felmelegszik a sütő 220°C-ra. Gőzöljük be a sütőt, majd kb. 35 perc alatt süssük készre a kenyeret.
  6. Az elkészült céklás kenyeret hagyjuk teljesen kihűlni mielőtt felvágnánk. Kecskesajttal, dióval és rukkolával igazán különleges ízvilágot kaphatunk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 7
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1295
  • Feltöltés dátuma: 2024. január 19.

Receptkategóriák

Kovászos céklás kenyér
Simon Gábor 54 recept

A céklától nem csupán szép színe lesz a kenyérnek, hanem kellemes, édes ízt is fog adni neki. Az elkészült kenyeret lágy kecskesajttal megkenve, pirított dióval és friss rukkolával megszórva igazán különleges ízvilágot kaphatunk.

Hozzávalók

Céklás kovászos kenyér

Címlapról ajánljuk

További cikkek