r
Nosalty Logó

Lusta rétes eperrel és rebarbarával cukorbetegeknek

Gizi
Lusta rétes eperrel és rebarbarával cukorbetegeknek
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

382
Kalória
16.9g
Fehérje
38.7g
Szénhidrát
17.5g
Zsír
146.9g
Víz
45g
Koleszterin
5.4g
Élelmi rost
7g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 123 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1230.6 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    127 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    379 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.7 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    146.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    109 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    208 micro
Összesen 382 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.7 g

Zsír

  • Összesen
    70.1 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4922.5 g
  • Cink
    654 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    1054 mg
  • Vas
    507 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1518 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    587.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    498 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    126 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    438 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    831 micro
Összesen 1524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    395.1 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    41 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    24 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 123 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A margarint olvasszuk fel, majd a tepsit béleljük ki sütőpapírral, és kenjük meg az olvasztott margarinnal.
  2. Keverjük össze a kétféle lisztet, majd keverjük hozzá az eritritet, a sütőport, a szódabikarbónát, és a sót, majd a lisztes keverék felét szórjuk bele a tepsibe.

Töltelék

  1. A tepsiben lévő lisztes keverékre morzsoljuk rá a túrót, szórjuk meg a feldarabolt eperrel, és a rebarbarával, majd ízlés szerint szórjuk meg őrölt fahéjjal, és az eritrittel. (a rebarbarának előzőleg húzzuk le a külső hártyás részét)
  2. Ezután szórjuk rá a maradék lisztes keveréket.
  3. A tojást keverjük simára a vaníliaaromával és a tejjel, majd öntsük rá a liszt tetejére, lehetőleg úgy, hogy mindenhova kerüljön belőle, majd csipkedjük rá a margarint. (villával kicsit megmozgathatjuk, hogy mindenhol befedje a tojásos-tejes keverék a lisztet)
  4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten addig süssük, hogy szép aranybarna legyen a sütemény teteje. (Én légkeverésnél 170 fokon, 50 percig sütöttem.)
  5. A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk pár percig hűlni, majd a papírral együtt emeljük át egy rácsra, és úgy hűtsük ki teljesen.
  6. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg a süteményt poreritrittel, szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint másfajta friss gyümölccsel, vagy éppen befőttel is készíthetjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 18x24

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek