r
Nosalty Logó

Madeira sütemény Picipiros Konyhájából

Picipiros
Madeira sütemény Picipiros Konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés

1054
Kalória
17.6g
Fehérje
84.4g
Szénhidrát
72.1g
Zsír
150.1g
Víz
219g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
35.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 5268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés

Összesen 258 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.6 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    219 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    343 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    435 mg
  • Nátrium
    293 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    150.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    496 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    474 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    193 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    184 micro
Összesen 1054 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    360.5 g
  • Telített zsírsav
    127 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    90 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    1095 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5688.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    150 mg
  • Kálcium
    1717 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    2173 mg
  • Nátrium
    1465 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    421.8 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    750.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2478 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    119 mg
  • D vitamin:
    234 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2370 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    967 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    918 micro
Összesen 5268 kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    280.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    122 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 258 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a tojásokat, a margarint és a cukrot közepes fokozaton, 5 percen át verjük. Ne ijedjünk meg, ha darabos lesz :) Ezután alacsony fokozat mellett hozzáadjuk a reszelt limeot, majd felváltva adagolva a tejet és a lisztet, végül a sütőport, a vaníliás cukrot, a lime levet és az aromát. Szép, sima, egynemű tésztává keverjük.
  2. Egy 30 cm-es, püspökkenyér sütőformát olajjal vékonyan kikenünk, beletöltjük a tésztát és előmelegített sütőben, 170 C°-on tűpróbáig sütjük. Hosszában kettévágjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém

  1. A mascarponét a reszelt limemal és fél lime levével közepes fokozaton elkezdjük felverni, közben pedig lassan öntjük hozzá a cukrászhabot. Keményedésig verjük a krémet és csillag végű habzsákba töltjük.
  2. A habzsákból a sütemény alsó, vágott felére 6x3 db kb. 4 cm magas halmocskát nyomunk körkörösen, majd a sorban 2-2 eperszeletet és 3-3 szem áfonyát nyomunk finoman a habba. Rátesszük a piskóta tetejét és ugyanezt megismételjük a sütemény tetején is, 2x 5 halmocskával, 2-2 szelet eperrel és 3-3 áfonyával.

Díszítés

  1. Végül meghintjük egy kis reszelt citrommal, beletűzdelünk pár mentalevelet és fogyasztásig hűtőben tároljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 50 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek