r
Nosalty Logó

Sültzöldséges szivárványquiche

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Sültzöldséges szivárványquiche
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 537 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    31 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1434.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    211 mg
  • Nátrium
    964 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    183 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    777 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    119 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    265 micro
  • α-karotin
    1760 micro
  • β-karotin
    5184 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    987 micro
Összesen 537 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    186.1 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    854 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8606.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    1089 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    299 mg
  • Foszfor
    1265 mg
  • Nátrium
    5782 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316.5 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    1098.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4665 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    296 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    263 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    713 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1592 micro
  • α-karotin
    10561 micro
  • β-karotin
    31103 micro
  • β-crypt
    973 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    5921 micro
Összesen 3222 kcal
  • 5% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:
  • α-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    418.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    227 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    513 micro
  • β-karotin
    1512 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sóval, majd belekockázzuk a jéghideg vajat. Az ujjbegyeinkkel elkezdjük morzsolgatni a vajkockákat, gyors mozdulatokkal, hogy minél kevésbé olvadjon meg a zsiradék.
  2. Ha már szétnyomkodtuk a vaj nagy részét, és a keverék nagyjából olyan állagú, mint a nedves homok (legyenek benne nagyobb vajdarabok), fokozatosan hozzácsorgatunk annyi jéghideg vizet, amitől összeáll egy gombóccá.
  3. A pitetésztát nem gyúrjuk, csak nagyjából megformázzuk, majd frissentartó fóliába csomagolva betesszük a hűtőbe 30-60 percre.
  4. Ha eleget dermedt, lisztezett felületen kinyújtjuk, nagyjából 3 milliméter vastagra. Egy 18 centiméter átmérőjű, kapcsos tortaformát fogunk használni: először ennek az aljába vágunk egy kört, majd a maradék tésztából kivágunk egy vagy két olyan hosszú sávot, amiből a pite oldala lesz (érjen fel a tortaforma pereméig).
  5. A tésztát villával megszurkáljuk, majd kibéleljük alufóliával, amibe valamilyen sütőnehezéket (rizs, szárazbab, kerámiagolyók) öntünk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, majd eltávolítjuk a fóliát és a nehezéket és további 10 percre visszatesszük.

A töltelékhez

  1. A zöldségeket megmossuk, majd szárazra töröljük. A répákat meghámozzuk és kevés olajjal szín szerint külön alufóliába csomagoljuk. A céklákat héjastul tesszük fóliába, míg a paprikát egészben, csupaszon helyezzük a tepsire.
  2. 220 fokos sütőbe toljuk a zöldségeket: a paprikát nagyjából 15 perc múlva kivesszük (ha már kormos a héja és puha a húsa), egy kis tálba tesszük és letakarjuk fóliával. A répákat nagyjából 35-40, a céklákat pedig 60-70 perc alatt teljesen vajpuhára sütjük, majd hagyjuk a fóliában kihűlni.
  3. A paprikát meghámozzuk, kimagozzuk, majd nagyobb szeletekre vágjuk. A céklákat is megtisztítjuk, uborkagyalun egészen vékonyra szeljük, a répákat pedig karikákra vágjuk. Minden zöldséget enyhén sózunk, borsozunk
  4. A spenótot kevés olajon, némi sóval, borssal megpároljuk. A tejet, tejszínt, tojásokat, fokhagymát, sajtot és fűszereket simára keverjük.
  5. A felszeletelt zöldségeket belerétegezzük a kisült pitetésztába: először a lila répát, majd a lila céklát, utána a paprikát, sárgarépát, sárga céklát és végül a spenótot rakjuk bele. Ha kész, felöntjük a tejes-tojásos keverékkel, míg el nem lepi az összes zöldséget.
  6. Visszatesszük a sütőbe a quiche-t és további 40-50 percig sütjük, míg a tojásos keverék meg nem szilárdul. Ekkor kivesszük, hagyjuk teljesen kihűlni, majd hűtőben pihentetjük 1-2 órát, majd szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 1106
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sültzöldséges szivárványquiche
Lakos Benedek 264 recept

A zöldségek és különböző alapanyagok csodás, természetes színei mindig is lenyűgöztek, ezért most úgy gondoltam, belepakolom őket egy quiche-be, hadd alkossanak ehető szivárványt ezen az impozáns pitén belül.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek