r
Nosalty Logó

Mángolddal töltött lepénykenyér

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dávid
Mángolddal töltött lepénykenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 865 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 1729 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Összesen 175 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    268 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    359 mg
  • Nátrium
    1145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    269 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    3208 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9315 micro
Összesen 865 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    69.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3908.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    113 mg
  • Kálcium
    536 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    234 mg
  • Foszfor
    718 mg
  • Nátrium
    2289 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    227.2 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    538 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    618 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1548 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    70 micro
  • β-karotin
    6416 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18631 micro
Összesen 1729 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    397.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    653 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1895 micro
Összesen 175 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta összeállítása végtelenül egyszerű: minden hozzávalót egy tálban alaposan összekeverünk. Ha labdává összeállt, akkor néhány percig dagasztjuk.
  2. Kilisztezzük a tálat, és visszatesszük bele a tésztalabdát. Egy konyharuhával letakarjuk és párnával lefedjük. 30 percig kelesztjük.

A töltelékhez

  1. A bacont felkockázzuk, majd a felhevített olívaolajon megpirítjuk.
  2. A mángoldot és az újhagymát megmossuk, felaprítjuk és hozzátesszük a pirított baconszalonnához. Felöntjük fél dl vízzel, és addig főzzük, amíg a víz teljesen el nem párolog alóla.
  3. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a római köményt és borsozzuk.

A sütéshez

  1. A lepénytésztát négy részre osztjuk, és mindegyiket 3-4 mm vastagságú, kör alakra kinyújtjuk.
  2. Nagy serpenyőben egy evőkanál olívaolajat hevítünk, ráteszünk egy tésztalapot, a közepére halmozzuk a mángoldos töltelék felét, rászórjuk az aprított olajbogyó felét és fél adag fetasajttal megszórjuk. Egy másik tésztalappal befedjük, a széleit összenyomkodjuk.
  3. 2-2 percig sütjük mindkét oldalát, majd a másik lepényt is ugyanígy megsütjük.
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 8484
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ideje már a könyvjelzőim között figyelt ez a recept, pontosabban ennek egy céklaleveles változata. Aztán a hétvégi szimpla piacozásnál, a kedvenc zöldségesemnél ott figyelt egy jó nagy adag frissen szedett mángold, és tudtam, hogy eljött a pillanat, hogy végre elkészítsem. A töltelék végül kicsit sem hasonlít az eredetire, mert a mángold mellett baconszalonnával, olajbogyóval és füstölt fetasajttal ki megküldtem a lepényeket, és milyen jól tettem, mert tényleg ütős kis vacsora lett!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A sütéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek