r
Nosalty Logó

Sóska torta

J. István
Sóska torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

377
Kalória
15.7g
Fehérje
32.3g
Szénhidrát
20.2g
Zsír
86.2g
Víz
183.4g
Koleszterin
7.1g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2644 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 127 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 377 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    141.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9066.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    4159 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1067 mg
  • Foszfor
    2657 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    225.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

Víz

  • Összesen
    603.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1706 micro
Összesen 2644 kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

  1. Az 5 tojást habosra keverjük, majd beletesszük a tejfölt és a 2 ek folyékony édesítőszert. Jól elkeverjük.
  2. Aztán jöhet bele az összes mák, és mehet is a papírozott, kapcsos tortaformába.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben olyan 15-20 perc alatt készre sütjük. Közben lehet ellenőrizni, biztos ami biztos.
  4. Amíg sül a tészta, felteszünk melegedni 5 dl tejet, bele a sóskát (akár fagyasztva is mehet bele).
  5. A maradék 3 dl tejjel jól elkeverjük a pudingporokat, 3 ek édesítőszert, a 2 db tojást és a vanília kivonatot is beletesszük.
  6. Amikor a tejben felolvadt a sóska, és forrás közelében van az egész, mehet bele a pudingos egyveleg, majd jó sűrűre főzzük.
  7. Ha kész a sóskás"krém", akkor félretesszük olyan 20 percre, hogy hűljön langyosra (de nehogy túlhűtsük, mert akkor nem egyszerű vele bánni). Ez idő alatt elhűlt a mákos tészta is.
  8. A tésztát kivesszük a formából, levesszük róla a sütőpapírt, és visszatesszük a formába, összekapcsozva. Kikenjük valami zsiradékkal a forma belső oldalát, hogy nehogy hozzáragadjon majd a sóska.
  9. Mehet a krém a tésztára, aztán jól le kell hűteni. Ha megdermedt, akkor óvatosan le lelet szedni a tortaformát róla.
  10. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Mindig is szerettem a sóskát, sóskafőzeléket, de már unalmas volt egy kicsit, gondolkodtam rajta, és ez lett belőle. Én folyékony édesítőszerrel csinálom, de ez csak megszokás kérdése, lehet ízlés szerint édesíteni akár mézzel, steviával, egyszerűen cukorral, vagy ahogy csak akarjátok.  A mákot is helyettesítettem már dióval is pl, de mákkal jobb szerintem.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...