Nosalty Logó

Sóska torta

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
J. István
Sóska torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 377 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2644 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 127 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    183 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1295.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    380 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    146 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 377 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    141.4 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    1284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9066.5 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    4159 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    1067 mg
  • Foszfor
    2657 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    225.8 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    603.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    367 micro
  • Kolin:
    1021 mg
  • Retinol - A vitamin:
    590 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1706 micro
Összesen 2644 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    434.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    199 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 127 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az 5 tojást habosra keverjük, majd beletesszük a tejfölt és a 2 ek folyékony édesítőszert. Jól elkeverjük.
  2. Aztán jöhet bele az összes mák, és mehet is a papírozott, kapcsos tortaformába.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben olyan 15-20 perc alatt készre sütjük. Közben lehet ellenőrizni, biztos ami biztos.
  4. Amíg sül a tészta, felteszünk melegedni 5 dl tejet, bele a sóskát (akár fagyasztva is mehet bele).
  5. A maradék 3 dl tejjel jól elkeverjük a pudingporokat, 3 ek édesítőszert, a 2 db tojást és a vanília kivonatot is beletesszük.
  6. Amikor a tejben felolvadt a sóska, és forrás közelében van az egész, mehet bele a pudingos egyveleg, majd jó sűrűre főzzük.
  7. Ha kész a sóskás"krém", akkor félretesszük olyan 20 percre, hogy hűljön langyosra (de nehogy túlhűtsük, mert akkor nem egyszerű vele bánni). Ez idő alatt elhűlt a mákos tészta is.
  8. A tésztát kivesszük a formából, levesszük róla a sütőpapírt, és visszatesszük a formába, összekapcsozva. Kikenjük valami zsiradékkal a forma belső oldalát, hogy nehogy hozzáragadjon majd a sóska.
  9. Mehet a krém a tésztára, aztán jól le kell hűteni. Ha megdermedt, akkor óvatosan le lelet szedni a tortaformát róla.
  10. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 9600
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 21.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

J. István 1 recept

Mindig is szerettem a sóskát, sóskafőzeléket, de már unalmas volt egy kicsit, gondolkodtam rajta, és ez lett belőle. Én folyékony édesítőszerrel csinálom, de ez csak megszokás kérdése, lehet ízlés szerint édesíteni akár mézzel, steviával, egyszerűen cukorral, vagy ahogy csak akarjátok.  A mákot is helyettesítettem már dióval is pl, de mákkal jobb szerintem.

Hozzászólások

piakistvanne

Gratulálok ez gyönyör?,nagyon felcsigázta az érdekl?désem,érzem a sóska ízét a számba a mákkal,biztos nagyon finom,hamarosan elkészítem.Köszi a receptet.

piakistvanne

Bocs újra én vagyok ,a kép azonnal megfogott és utána néztem a receptet a krémbe hány tojás kerül pontosan a hozzávalóknál 1 van a leírásnál 2 darab.

J. István

Szia, igazad van elírtam bocs, 2 mehet bele. Át is írom a hozzávalóknál. Remélem Ízleni fog. :)

piakistvanne

Szia! A hétvégén elkészült ez a szuper süti,azért sütinek írom és nem tortának mert én egy tortával nem megyek semmire kinevet a család,ezért gondoltam egy merészet és dupla adagban gáztepsiben elkészült,tetejét kicsit megszórtam csillag alakú díszít?cukorral hogy ne nagyon gondolkodjanak a sóska ellenz?k és mi után ettek bel?le,elnézést falták elárultam mi van benne.Válaszuk az volt nem érdekli ?ket mi van benne nagyon finom.Mindenkinek nagyon ízlett és többször készül majd.Köszönöm még egyszer ezt a receptet.

J. István

Örülök hogy ízlett nektek, és hogy már legközelebb el sem kell rejteni a sóskát. :) Szívesen.

brandhuber

Kedves István ! Pudingpor alatt milyen fajtájút, és kiszerelés?t kell érteni ?.

J. István

Szia, én f?z?s Dr. Oetker vaníliaíz? változatát szoktam használni (40 g tasak), de gondolom a többi is hasonlóképp jó hozzá.

brandhuber

Érdekes ízharmoniát ad a keser?-édes tészta, és az édes-savanyú krém. Mirelit sóskából készítettem amit az A..di ban vettem 169 ft-ért. Nem volt rossz, de legközelebb megcsinálom frissb?l. A mások, hogy pudingpor helyett legközelebb zselatint fogok használni, mert nekem eltompítja a sóska ízét. Mindenesetre István elgondolkodhatna még más dolgokon is, mert ez brilliáns ötlet volt.

J. István

Óhh köszi ezt a hozzá szólást, jól esett, f?leg a vége :). Örülök hogy Ízlett , biztos zselatinnal is jól fog sikerülni, ki próbálom majd én is.

Törölt felhasználó

Nagyon finom! Gratulálok a recepthez! Egy megjegyzés: én friss sóskából csináltam és összement a tej alatta.... Gondolom az oxálsav miatt. Lesz?rtem és újabb 5 deci tejet tettem fel melegedni, a sóskát pedig leturmixoltam. Lehet érdemes vízben megf?zni el?ször és akkor nem megy kukába az 5 deci tej.

J. István

Köszönöm, hogy meg osztottad a a tapasztalatodat, így más hátha nem fut bele. Örülök hogy ízlett. :)

J. István

Igazad van :) tényleg meg kéne f?zni. Én leginkább fagyasztottal szoktam csinálni, csak ez egyszer?ség kedvéért. Kösz hogy leírtad a tapasztalatodat, a többiek hátha nem járnak majd így. :)

Hagymafaló

Ez valami isteni lehet. Nemsokára tavasz, jön a sóska ideje. A gond: a párom nem szereti. Vajon ezzel elérem, hogy átálljon a "sötét oldalra"? :) Szurkolj!

J. István

Majd drukkolok :) Ne áruld el neki hogy mib?l van :) általában annak is ízlik aki nem szereti a sóskát. Olvass majd itt a hozzászólásba hogy a többik hogy jártak, a nem fagyasztott sóskával.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek