Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sóska torta

Sóska torta
Sóska torta
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig is szerettem a sóskát, sóskafőzeléket, de már unalmas volt egy kicsit, gondolkodtam rajta, és ez lett belőle. Én folyékony édesítőszerrel csinálom, de ez csak megszokás kérdése, lehet ízlés szerint édesíteni akár mézzel, steviával, egyszerűen cukorral, vagy ahogy csak akarjátok.  A mákot is helyettesítettem már dióval is pl, de mákkal jobb szerintem.

hozzávalók / 7 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az 5 tojást habosra keverjük, majd beletesszük a tejfölt és a 2 ek folyékony édesítőszert. Jól elkeverjük.
  2. Aztán jöhet bele az összes mák, és mehet is a papírozott, kapcsos tortaformába.
  3. 160 fokra előmelegített sütőben olyan 15-20 perc alatt készre sütjük. Közben lehet ellenőrizni, biztos ami biztos.
  4. Amíg sül a tészta, felteszünk melegedni 5 dl tejet, bele a sóskát (akár fagyasztva is mehet bele).
  5. A maradék 3 dl tejjel jól elkeverjük a pudingporokat, 3 ek édesítőszert, a 2 db tojást és a vanília kivonatot is beletesszük.
  6. Amikor a tejben felolvadt a sóska, és forrás közelében van az egész, mehet bele a pudingos egyveleg, majd jó sűrűre főzzük.
  7. Ha kész a sóskás"krém", akkor félretesszük olyan 20 percre, hogy hűljön langyosra (de nehogy túlhűtsük, mert akkor nem egyszerű vele bánni). Ez idő alatt elhűlt a mákos tészta is.
  8. A tésztát kivesszük a formából, levesszük róla a sütőpapírt, és visszatesszük a formába, összekapcsozva. Kikenjük valami zsiradékkal a forma belső oldalát, hogy nehogy hozzáragadjon majd a sóska.
  9. Mehet a krém a tésztára, aztán jól le kell hűteni. Ha megdermedt, akkor óvatosan le lelet szedni a tortaformát róla.
  10. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 386
elküldve: 1
receptkönyvben: 151
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

J. István

Mióta szakács: 2013.11.16.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos-mákos sóskatorta, szénhidrát csökkentett sóskatorta, pudingos sóskakrém mákos tortán

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Sun, 2015-02-08 03:02

Ez valami isteni lehet. Nemsokára tavasz, jön a sóska ideje. A gond: a párom nem szereti. Vajon ezzel elérem, hogy átálljon a "sötét oldalra"? :) Szurkolj!

juhasz00112
J. István / juhasz00112 Sat, 2015-04-04 16:51

Majd drukkolok :) Ne áruld el neki hogy miből van :) általában annak is ízlik aki nem szereti a sóskát.
Olvass majd itt a hozzászólásba hogy a többik hogy jártak, a nem fagyasztott sóskával.

Monroe
Monroe Wed, 2014-08-27 21:23

Nagyon finom! Gratulálok a recepthez!
Egy megjegyzés: én friss sóskából csináltam és összement a tej alatta.... Gondolom az oxálsav miatt. Leszűrtem és újabb 5 deci tejet tettem fel melegedni, a sóskát pedig leturmixoltam. Lehet érdemes vízben megfőzni először és akkor nem megy kukába az 5 deci tej.

juhasz00112
J. István / juhasz00112 Sat, 2015-04-04 16:54

Igazad van :) tényleg meg kéne főzni. Én leginkább fagyasztottal szoktam csinálni, csak ez egyszerűség kedvéért. Kösz hogy leírtad a tapasztalatodat, a többiek hátha nem járnak majd így. :)

juhasz00112
J. István / juhasz00112 Thu, 2014-08-28 15:27

Köszönöm, hogy meg osztottad a a tapasztalatodat, így más hátha nem fut bele. Örülök hogy ízlett. :)

brandhuber
brandhuber Fri, 2014-06-27 11:12

Érdekes ízharmoniát ad a keserű-édes tészta, és az édes-savanyú krém.
Mirelit sóskából készítettem amit az A..di ban vettem 169 ft-ért.
Nem volt rossz, de legközelebb megcsinálom frissből.
A mások, hogy pudingpor helyett legközelebb zselatint fogok használni, mert nekem eltompítja a sóska ízét.
Mindenesetre István elgondolkodhatna még más dolgokon is, mert ez brilliáns ötlet volt.

juhasz00112
J. István / juhasz00112 Fri, 2014-06-27 16:08

Óhh köszi ezt a hozzá szólást, jól esett, főleg a vége :). Örülök hogy Ízlett , biztos zselatinnal is jól fog sikerülni, ki próbálom majd én is.

brandhuber
brandhuber Tue, 2014-06-24 16:57

Kedves István !
Pudingpor alatt milyen fajtájút, és kiszerelésűt kell érteni ?.

juhasz00112
J. István / juhasz00112 Wed, 2014-06-25 15:10

Szia, én főzős Dr. Oetker vaníliaízű változatát szoktam használni (40 g tasak), de gondolom a többi is hasonlóképp jó hozzá.

piakistvanne
piakistvanne Tue, 2013-12-17 21:44

Szia! A hétvégén elkészült ez a szuper süti,azért sütinek írom és nem tortának mert én egy tortával nem megyek semmire kinevet a család,ezért gondoltam egy merészet és dupla adagban gáztepsiben elkészült,tetejét kicsit megszórtam csillag alakú díszítőcukorral hogy ne nagyon gondolkodjanak a sóska ellenzők és mi után ettek belőle,elnézést falták elárultam mi van benne.Válaszuk az volt nem érdekli őket mi van benne nagyon finom.Mindenkinek nagyon ízlett és többször készül majd.Köszönöm még egyszer ezt a receptet.

piakistvanne
piakistvanne Fri, 2013-11-22 10:44

Bocs újra én vagyok ,a kép azonnal megfogott és utána néztem a receptet a krémbe hány tojás kerül pontosan a hozzávalóknál 1 van a leírásnál 2 darab.

piakistvanne
piakistvanne Fri, 2013-11-22 10:34

Gratulálok ez gyönyörű,nagyon felcsigázta az érdeklődésem,érzem a sóska ízét a számba a mákkal,biztos nagyon finom,hamarosan elkészítem.Köszi a receptet.

377
tojás 5 db
tejföl 2 ek
folyékony édesítőszer 30 ml
mák 20 dkg
tej 8 dl
sóska 45 dkg
folyékony édesítőszer 45 ml
vaníliás pudingpor 3 tasak
tojás 2 db
vanília kivonat 1 ek