Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spárgás, baconös leveles tészta

Spárgás, baconös leveles tészta
Spárgás, baconös leveles tészta
33 perc / előkészület: 15 perc főzés: 8 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A spárga és a bacon mindig jól működnek együtt, leveles tésztával pedig főételnek beillő dolgot is alkothatunk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát előfőzzük sós vízben. Vigyázzunk, hogy ne fűzzük túl, ha a villa még kicsit akadva megy át rajta, akkor épp jó.
  2. A leveles tésztát kihajtogatjuk, ha szükséges, kicsit nyújtunk rajta. 10-12 centis négyzetekre vágjuk.
  3. A kecskesajtot reszeljük le, és adjuk hozzá a krémsajtot, amivel vékonyan kenjük meg a tésztakockákat, majd szórjuk rá a kockázott bacont, és rakjunk minden kockára 2-3 spárgát.
  4. Hajtogassuk fel a tészta széleit, majd kenjük le tojással, és szórjunk a tetejére mákot díszítésnek.
  5. Előmelegített sütőben süssük szép aranybarnára.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 267
elküldve: 0
receptkönyvben: 22
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Mesél a konyha

Mióta szakács: 2019.06.03.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, reggeli, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

spárgás batyu

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

677
leveles tészta 1 csomag
zöldspárga 1 csomag
bacon 20 dkg
kecskesajt 10 dkg
krémsajt 10 dkg
mák 2 ek
tojás 1 db