r
Nosalty Logó

Marcipános-csokis kalács

Fahéj
Marcipános-csokis kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

1030
Kalória
18.7g
Fehérje
153.9g
Szénhidrát
36.1g
Zsír
23.5g
Víz
55.8g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
53.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 4115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 340 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    890.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    214 mg
  • Nátrium
    438 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    153.9 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    23.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    74.9 g

Zsír

  • Összesen
    144.4 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3562.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    481 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    854 mg
  • Nátrium
    1754 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    615.5 g
  • Cukor
    213 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    686 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    329 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 4115 kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 10% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    7.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 340 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet keverőtálba szitáljuk, eloszlatjuk benne a sót meg a cukrot. Közepébe mélyedést készítünk, belemorzsoljuk az élesztőt, meghintjük egy mokkáskanálnyi cukorral, fél dl langyos tejet öntünk hozzá, és finoman megkeverjük, hogy az élesztős tejbe egy kevés liszt is vegyüljön. Hagyjuk megkelni ezt a gyorskovászt.
  2. Ekkor összekeverjük az összes liszttel, és a meglangyosított tejet hozzáadagolva megdagasztjuk. Közben hozzádolgozunk 5 dkg megolvasztott vajat is. Letakarva kétszeresére kelesztjük. (kb. 3/4 óra)
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk. Nagyjából 40x40 cm-es négyzetté kinyújtjuk. Olvasztott vajjal megkenjük, ráreszeljük-daraboljuk a marcipánt, ugyanígy a csokit. Rászórhatunk még 1-2 evőkanál cukrot, ha édesebben szeretjük. Feltekerjük, négy darabra vágjuk, és egy kivajazott sütőformába helyezzük szorosan egymás mellé a tekercseket. Letakarva pihentetjük kb. 15-20 percig, amíg megint elkezd nőni. Közben előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  4. A kalácsot a meleg sütőbe tesszük, és szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve a tetejét megkenjük vajjal, pár perc múlva kivesszük a formából, és rácsra vagy deszkára tesszük hűlni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagy kedvencem az étcsokival bevont marcipán, aki ismer, tudja. Így minden nevezetes napomon megajándékoznak vele szeretteim. Legutóbb annyi összegyűlt, hogy enyhén szólva is túlzás lett volna mindet befalni csak úgy magában. Akkor találtam ki ezt a kalácsot, amibe a marcipánon kívül még a felhalmozott ajándékcsokikat is bele lehetett dolgozni. Annyira bevált, hogy azóta direkt emiatt a kalács miatt is képes vagyok marcipánt venni.

Nosalty stories

További receptek

Pihe-puha kelt túrós batyu

Túrós batyuból nemcsak egyféle létezik: vannak leveles és kelt tésztás, mazsolás és anélküli változatok is. A most bemutatott recept épp olyan, amilyet a nagymama is készített volna: ...

Lakos Benedek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...