r
Nosalty Logó

Tejfölös-rebarbarás pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Tejfölös-rebarbarás pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3390 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3390 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 241 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 3390 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.3 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    619.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 3390 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 241 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat összedörzsöljük a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a tojást. Egynemű tésztává dolgozzuk össze. A tészta állaga lágy lesz!
  2. Egy nagyobb pitesütő tálat (az enyém 24 cm átmérőjű) kivajazunk. Ebbe, lisztbe mártogatott ujjakkal egyenletesen belenyomkodjuk a tészta háromnegyed részét. A megmaradt egynegyed részbe belegyúrunk 5 dkg darált diót és ezt, lefóliázva 30 percre mélyhűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A rebarbarát megtisztítjuk és kb. egy cm nagyságú darabokra vágjuk. A darabokat egyenletesen elosztva rátesszük a pitesütő tálban várakozó tésztára.
  2. Egy méretes tálban elkeverjük a tejfölt a cukrokkal és a keményítővel, majd ráöntjük a rebarbarára.
  3. A mélyhűtőből elővesszük a fagyos tésztát és egy nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a tejfölös rebarbarára.
  4. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 40 – 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Amikor elkészült, teljesen hidegre hűtjük és úgy szeleteljük.
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 3
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 106
  • Feltöltés dátuma: 2022. július 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Tejfölös-rebarbarás pite
Lizinka_ 541 recept

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legfinomabb füstös kence a kenyeredre, az erdélyi zakuszka

Az erdélyi konyha egyik emblematikus fogása, itthon sok helyen ismert, de kevésbé elterjedt finomság, szemben a padlizsánkrémmel. Ez a csodálatos, krémes zakuszka, amelyet ilyenkor ősszel kell nagy mennyiségben készíteni, hogy aztán egész télen remek reggelik, vacsorák alapja, húsos és zöldséges ételek kísérője, tészták feltétje legyen.