r
Nosalty Logó

Tejfölös-rebarbarás pite

Lizinka_
Tejfölös-rebarbarás pite
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

3390
Kalória
49.9g
Fehérje
430.3g
Szénhidrát
169.9g
Zsír
619.9g
Víz
542.5g
Koleszterin
17g
Élelmi rost
204.5g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3390 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3390 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 241 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    430.3 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    619.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 3390 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.9 g

Zsír

  • Összesen
    169.9 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    543 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2051 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    212 mg
  • Foszfor
    807 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    430.3 g
  • Cukor
    204 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    619.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1091 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    123 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    278 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1051 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    455 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    940 micro
Összesen 3390 kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    145.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    13 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    44 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 241 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A vajat összedörzsöljük a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a cukrot és a tojást. Egynemű tésztává dolgozzuk össze. A tészta állaga lágy lesz!
  2. Egy nagyobb pitesütő tálat (az enyém 24 cm átmérőjű) kivajazunk. Ebbe, lisztbe mártogatott ujjakkal egyenletesen belenyomkodjuk a tészta háromnegyed részét. A megmaradt egynegyed részbe belegyúrunk 5 dkg darált diót és ezt, lefóliázva 30 percre mélyhűtőbe tesszük. Addig elkészítjük a tölteléket.

A töltelékhez

  1. A rebarbarát megtisztítjuk és kb. egy cm nagyságú darabokra vágjuk. A darabokat egyenletesen elosztva rátesszük a pitesütő tálban várakozó tésztára.
  2. Egy méretes tálban elkeverjük a tejfölt a cukrokkal és a keményítővel, majd ráöntjük a rebarbarára.
  3. A mélyhűtőből elővesszük a fagyos tésztát és egy nagy lyukú reszelőn ráreszeljük a tejfölös rebarbarára.
  4. Előmelegített 180 C-os sütőbe tesszük és kb. 40 – 45 perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. Amikor elkészült, teljesen hidegre hűtjük és úgy szeleteljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 45 p

További receptek

Spenótos-zöldborsós quiche

A quiche receptje sokakat elrettent, leginkább azért, mert nehéznek mutatja magát. Az alábbi verzió ezt próbálja fellazítani, ugyanis mind a tészta, mind a töltelék összeállítás ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...