r
Nosalty Logó

Szendvicskenyér szezámmaggal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Szendvicskenyér szezámmaggal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1575 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    1283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    54 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 565 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.3 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    69 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6299.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    179 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    120 mg
  • Foszfor
    593 mg
  • Nátrium
    5133 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    415.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    219 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    181 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 2258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    721.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    588 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az előtésztához a vízzel elkeverjük az éleszttőt, majd a liszttel összedolgozzuk, ezután egy jól záródó tálban lefedve 7-9 órán át érni hagyjuk.
  2. Ha letelt az érési idő a tejet és a vízet összeöntjük belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, majd elkeverjük benne.
  3. Ezután az átszitált liszthez adjuk az összes alapanyagot a vaj kívételével és dagasztani kezdjük, ha kissé összeállt mehet bele a puha vaj, végül sima tésztává dagasztjuk.
  4. Lefedve 30 percig érleljük a tésztát, ha letelt az érési idő, gömbölyítjük a tésztát majd ismét lefedve kb. 5-10 percig pihentetjük.
  5. Ezután hosszformázzuk a sütőforma nagyságának megfelelően, feltekerjük, majd egy vajjal kikent formába rakjuk.
  6. Az így előkészített tésztát letakarjuk egy konyharuhával, majd erre egy nylon jön. Ez biztosítja hogy ne száradjon ki a felülete.
  7. Végül hőtőbe téve 10-12 órát pihenni hagyjuk.
  8. Ha letelt az idő, a hűtőből kitesszük a konyha pultra kb. 1 órára. Közben a sütőt előmelegítjük 240 fokra, úgy hogy az aljába egy edénybe vizet teszünk.
  9. Az így előkészített tésztánkat vízzel permetezzük, megszórjuk szezámmaggal, majd betesszük a forró sütőbe, a hőt azon nyomban 220 fokra csökkenteni kell, így sütjük kb 20 percig.
  10. Ha letelt a 20 perc és a teteje nagyon sülne, alufóliát teszünk rá és így sütjük tovább, közben a hőt csökkentjük 200 fokra és tovább sütjük kb. 15-20 percig.
  11. A kész kenyeret kivesszük a sütőből és pár percig a formában hagyjuk, majd rácsra borítva megvárjuk míg teljesen kihűl.
  12. A sütésnél lehetnek eltérések, minden sütő teljesítménye más!
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x13x7
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 419
  • Feltöltés dátuma: 2024. február 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Szendvicskenyér szezámmaggal
Katharosz 499 recept

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek