Rakott krumpli, rakott kel, rakott tészta... azon kívül, hogy mindannyiunk kedvencei, van pár nyomós érvünk, hogy miért érdemes rakott ételekkel kedveskedni a családnak a hét bármelyik napján!
1. Gyors
A rakott ételek bizonyos fajtái nagyon gyorsan elkészülnek. Ha nem kell előfőzni, párolni vagy sütni a hozzávalókat, 30 perc alatt vacsorát varázsolhatunk az asztalra. Egy máglyarakás vagy egy rakott palacsinta hamar elkészül, ha az alapok már a rendelkezésünkre állnak. Ha pedig előre összerakjuk, és sütésig hűtőben tároljuk a vacsoránkat, a legmacerásabb rakott étel elkészítési ideje is jelentősen lecsökken.
Az ősz legédesebb desszertje >>
{ GALÉRIA = title:Rakott%20finoms%C3%A1gok%20minden%20napra, 1,2,3,4,5,6,7,10,8,12 }
2. Maradékmentő
Mindegy, hogy hétvégi pörkölt, amit már senki nem akar megenni, pár adag plusz főtt tészta vagy egy sürgősen felhasználandó karfiol – a rakott ételek legnagyobb előnye, hogy szinte bármi kerülhet bele. Holtbiztos, ha nem is volt időnk bevásárolni, össze tudunk hozni egy tál rakott tésztát vagy öntött kiflit a hűtő kirámolása után!
Drágul a hús, próbáld ki a húspótlókat! >>
3. Egyszerű
A rakott étel az a sportág, amiben a kezdő szakácsok is nyugodt szívvel nevezhetnek. A legegyszerűbb rakott krumpli vagy rakott tészta csak annyit igényel, hogy a főbb alapanyagokat előfőzzük, majd fűszerezzük. Legegyszerűbben tejfölös vagy paradicsomos szósszal tehetjük szaftosabbá – ezek fűszerezésénél pedig nyugodtan bízhatunk az ízlelőbimbóinkban!
4. Egészséges
A rakott étel akkor is tökéletes választás, ha változtatni szeretnénk a táplálkozásunkon. Elsőre furcsának tűnhetnek az alternatív szénhidrátforrások, mint a kuszkusz vagy a quinoa köretként való fogyasztása, de remekül bevezethetjük a mindennapjainkba, ha kiváltjuk velük például a rizst. A rakott ételek akkor is jó szolgálatot tesznek továbbá, ha finnyás párunkkal vagy gyermekünkkel szeretnénk valami általuk nem igazán kedvelt zöldséget titokban megetetni...
4 tipp, amiért érdemes a Mátrába utaznod >>
5. Édesen is nyerő
A maradék kifli, zsemle, kissé száraz kalács, fél csomag vaníliás cukor, plusz egy liter tej házasságából isteni öntött kalács vagy máglyarakás készülhet. A vasárnapi palacsinta, fánk, kuglóf göngyölve vagy tépkedve, sodóval leöntve, tepsiben összesütve néha még jobban is esik, mint új korában!