5 érv a rakott ételek mellett

Rakott krumpli, rakott kel, rakott tészta... azon kívül, hogy mindannyiunk kedvencei, van pár nyomós érvünk, hogy miért érdemes rakott ételekkel kedveskedni a családnak a hét bármelyik napján!

1. Gyors

A rakott ételek bizonyos fajtái nagyon gyorsan elkészülnek. Ha nem kell előfőzni, párolni vagy sütni a hozzávalókat, 30 perc alatt vacsorát varázsolhatunk az asztalra. Egy máglyarakás vagy egy rakott palacsinta hamar elkészül, ha az alapok már a rendelkezésünkre állnak. Ha pedig előre összerakjuk, és sütésig hűtőben tároljuk a vacsoránkat, a legmacerásabb rakott étel elkészítési ideje is jelentősen lecsökken.

Az ősz legédesebb desszertje >>

{ GALÉRIA = title:Rakott%20finoms%C3%A1gok%20minden%20napra, 1,2,3,4,5,6,7,10,8,12 }

2. Maradékmentő

Mindegy, hogy hétvégi pörkölt, amit már senki nem akar megenni, pár adag plusz főtt tészta vagy egy sürgősen felhasználandó karfiol – a rakott ételek legnagyobb előnye, hogy szinte bármi kerülhet bele. Holtbiztos, ha nem is volt időnk bevásárolni, össze tudunk hozni egy tál rakott tésztát vagy öntött kiflit a hűtő kirámolása után!

Drágul a hús, próbáld ki a húspótlókat! >>

3. Egyszerű

A rakott étel az a sportág, amiben a kezdő szakácsok is nyugodt szívvel nevezhetnek. A legegyszerűbb rakott krumpli vagy rakott tészta csak annyit igényel, hogy a főbb alapanyagokat előfőzzük, majd fűszerezzük. Legegyszerűbben tejfölös vagy paradicsomos szósszal tehetjük szaftosabbá – ezek fűszerezésénél pedig nyugodtan bízhatunk az ízlelőbimbóinkban!

Isteni tésztarakottasok >>

4. Egészséges

A rakott étel akkor is tökéletes választás, ha változtatni szeretnénk a táplálkozásunkon. Elsőre furcsának tűnhetnek az alternatív szénhidrátforrások, mint a kuszkusz vagy a quinoa köretként való fogyasztása, de remekül bevezethetjük a mindennapjainkba, ha kiváltjuk velük például a rizst. A rakott ételek akkor is jó szolgálatot tesznek továbbá, ha finnyás párunkkal vagy gyermekünkkel szeretnénk valami általuk nem igazán kedvelt zöldséget titokban megetetni...

4 tipp, amiért érdemes a Mátrába utaznod >>

5. Édesen is nyerő

A maradék kifli, zsemle, kissé száraz kalács, fél csomag vaníliás cukor, plusz egy liter tej házasságából isteni öntött kalács vagy máglyarakás készülhet. A vasárnapi palacsinta, fánk, kuglóf göngyölve vagy tépkedve, sodóval leöntve, tepsiben összesütve néha még jobban is esik, mint új korában!

5 álomvacsi hétköznapokra >>

A rovat korábbi cikkeit itt találod >>

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!