Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Rakott mexikói penne

Rakott mexikói penne
Rakott mexikói penne
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy réggebbi újságból néztem a receptet, igaz egy kicsit átalakítottam. Nagyon laktató étel, hamar elteltem tőle. Érdemes elkészíteni, mert gyorsan megvan és szuper ebéd.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük. Míg fő, kis olajon megpirítjuk a darált húst, közben megfűszerezzük.
  2. Közben aprítsuk fel a gombát és keverjük a húshoz a kukoricával, a babbal együtt és a paradicsomszósszal együtt, majd öt percig hagyjuk együtt főni.
  3. A tepsibe öntsünk egy kis olajat és ebbe oszlassuk el szép egyenletesen a tészta felét, majd erre jöhet a szósz fele.
  4. Ezután rátesszük a tészta másik felét és a maradék szószt.
  5. A tetejére mehet a tejföl, majd a reszelt sajt.
  6. Végül tegyük a sütőbe, kb.10-20 percre, amíg a sajt rápirul.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 29 377
elküldve: 9
receptkönyvben: 616
elkészítve: 24/32
Facebookon megjelent: -

szakács

esztersilver

Mióta szakács: 2011.02.27.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mexikói rakott tészta, sütőben sült penne

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sakura
Sakura Thu, 2013-08-22 23:32

Szia!
Ma készítettem el és igazán elégedettek vagyunk a végeredménnyel. Tartalmas, laktató és nagyon finom fogás, föl is vettem a menübe. A szószhoz én még tettem egy kis chilis alapport, így még pikánsabb lett az íze. A család nevében is köszönöm a fincsi receptet!

Bettino
Bettino Fri, 2013-02-15 14:33

Kedves Eszter!

A paradicsomszósz kb. mekkora. Most készíteném először és még gondban vagyok az arányokkal. A kukorica és a vörösbab gondolom az átlagos konzerv méret, nem a kisebbik verzió?

Köszönöm előre is a válaszod,
Bettino

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Thu, 2012-03-15 01:57

Kedves Eszter!
Tok jo a recepted es nagyon finom. Megcsinaltam vacsira, holnapra is marad belole, szep adag, es gyorsan megvan.
Koszi
Chococat

csjudit
csjudit Sun, 2012-02-12 16:52

Kedves Eszter!
Nálunk ez volt a tegnapi ebéd. A gombát ugyan kihagytam belőle, de így is nagyon finom volt, ízlett az egész családnak. Köszönet a remek receptért!

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Thu, 2011-06-16 08:48

Tegnap elkészítettem,nagyon finom lett. Én paradicsomos bolognai alapporral csináltam szósz helyett,de így is nagyon jó íze volt,valamint tettem még bele egy kevés Erős Pistát (apukám kedvéért :) ). Ízlett az egész családnak. :)
Nagyon finom és laktató étel. Köszi a receptet! :)

esztersilver
esztersilver / esztersilver Wed, 2011-06-15 21:00

Szia,
remélem jól sikerül a tonhal konzervvel is,légyszíves írd meg milyen lett vele,mert anyum imádja a tonhalat!:)

mokuslekvar
Mokuslekvár / mokuslekvar Wed, 2011-06-15 16:42

Szia,
Nekem most sül a sütőmben. Találtam egy kis tonhal-konzervet a hűtőben, azt is belefordítottam, nehogy kárba menjen :D Talán nem rontja el az ízét. Minden esetre gyorsan elkészíthető, egyszerű és finom étel:D Köszönet az ötletért :D Andi

Edi10
Edi10 / Edi10 Wed, 2011-06-15 14:29

Köszi a receptet, ma ez volt ez ebéd, igazán finom és laktató étel! Én port használtam, mert csak később vettem észre, hogy paradicsomszósz is kell bele. Mindenképpen elkészítem máskor is! További szép napot!

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Wed, 2011-06-15 10:37

Szia!
A bolognai alappor is jó a szósz helyett? Vagy inkább a szószt ajánlanád?

1409
penne 50 dkg
napraforgó olaj 1 ek
darált sertéshús 50 dkg
paradicsomszósz 25 dkg
csemegekukorica 40 dkg
vörösbab 40 dkg
gomba 25 dkg
tejföl 150 g
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint