hozzászólások (3)

leírás

Durumdarából készül a kuszkusz: nedves állapotban lisztbe hempergetik, hogy rátapadjon a szemcsékre, utána megszárítják. Az igazi kuszkuszt legalább egy órán át kell gőzölni, hogy megpuhuljon, azonban kapható előfőzött változat is, amely néhány perc alatt elkészíthető. A kuszkusz mindhárom változata eltérő nagyságú: a marokkói egészen apró szemű, az izraelit bors nagyságú szemek jellemzik, a libanoni kuszkusz pedig borsó nagyságú szemekből áll. A kuszkuszból készíthetünk salátát, összekeverhetjük húsokkal, zöldségekkel, bizonyos édességek alapanyagaként is szolgál, egyszóval a tészta és a rizs egyik alternatívájaként használható a konyhában.

mikor vegyem

Bármikor.

hogyan tároljam

Konyhaszekrényben, gyári csomagolásban egy évig eláll.

Kuszkusz alapanyag receptek

beállítások törlése
alapanyagok:
választott alapanyag:
    választott alapanyag:
      szakács:
      szakácsok:
        alapanyag kategóriák

        Hozzászólások (3)

        A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

        fuszeres
        fuszeres v, 2011-08-28 17:29

        A kuszkusz nagyon kedvelt az egész mediterrán térségben, éa az arab világban is. Általában Cous Cous -ként lehet találkozni vele. Többféle szemcseméretben is lehet kapni. Az egyik legjobban használható méret a "moyen-medium"

        Leeanne
        Leeanne / Leeanne v, 2011-06-05 00:38

        Valaki, aki Szlovákiában él.... nem tudja véletlenül, hogy hol lehet kuszkuszt kapni? Vagy legalább hogy mi az szlovákul? :-)

        Miss_Darcy
        Miss_Darcy / Miss_Darcy sze, 2011-06-08 18:34

        Szia! épp ma vettem a tecsóban, a világkonyha résznél (ahol a kínai tészták, olasz szószok, pita meg ilyesmi vannak) van, dobozban kapható (CousCous van ráírva :) )