r
Nosalty Logó

Rakott spárga

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Rakott spárga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 428 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1707 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 132 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.1 g

Zsír

  • Összesen
    22 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    681.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.5 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    200.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    409 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    624 micro
Összesen 428 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.5 g

Zsír

  • Összesen
    87.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    377 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2724.4 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    311 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    1568 mg
  • Nátrium
    320 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    122.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    802 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    446 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    18 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    37 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    472 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    1638 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2494 micro
Összesen 1707 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 132 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spárgát megtisztítjuk, az alsó, fás 1-2 cm-es részt letörjük és lobogó vízben néhány percig főzzük, majd leszűrjük. A spárga főzővizét felfogjuk, mert ebben készítjük el a rizst.
  2. A rizst a spárga főzőlevében (melyhez sót adunk) takarék lángon 10 percig főzzük, vagy amíg megpuhul. Leszűrjük és félretesszük.
  3. Az apróra vágott vöröhagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, és a lángot magasabbra téve megpirítjuk. A legvégén a pirospaprikát is hozzákeverjük.
  4. Egy hőálló tálat kivajazunk, az aljára rendezzük a spárgák felét, rizzsel borítjuk, majd a darált hús következik, végül ismét egy sor spárga. A tetejére egyenletesen elosztjuk a tejfölt.
  5. 180 Cº-ra előmelegített sütőben (légkeverésen) 25-30 perc alatt megsütjük.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 35
  • Össznézettség: 125688
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A rakott zöldbab tavaszi verziója: a zöldbabot spárgával helyettesítettem. Mindenkinek ajánlom figyelmébe, amíg még tart a spárgaszezon.

Hozzászólások

Mignon

Petra! Az isteni sült bébi spárga után annyira fellelkesedtem, hogy ezt a receptet is kipróbáltam vacsira! :)Fincsi lett nagyon!!

Petra

örülök, Mignon! :-))

Törölt felhasználó

Aki a zöldséget igazán szereti, annak nem hiányzik bel?le a hús- Az én általam kéászített zöld szín? rakott spárgában csak a megtisztított nyers spárga, reszelt sajt és tojással összekevert tejföl van, só nélkül.

Törölt felhasználó

wow, szuper recept, tuti megcsinálom!

livanto

Nagyon finom lett, köszi szépen!! :))

szépróza

hatalmas ötlet a zöldség f?z?vízének felhasználása. ezentúl minden rakott zöldséget így csinálok! köszi!

Wotán 01

Hogyan kell megpucolni a spárgát?

Keti27

Barna rizsnek biztosan nem lesz elég a 10p, inkább 35-45p. mikor el?ször készítettem, én jól meg is jártam vele. Amúgy jó kis recept, hamarosan kipróbálom!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ifjú magyar szakácstehetség aratott nagy sikert Párizsban

Óriási sikert aratott a magyar csapat a nívós nemzetközi gasztronómiai versenyen, a Párizsban megrendezett Chaine des Rotisseurs gasztronómiai világszervezet Ifjúsági Szakács Világbajnokságán. Szeptember 25-én a Novák Iván, Kovács Lázár (Lázár Chef) és Barka Áron vezette csapat lenyűgöző teljesítményt ért el a megmérettetésben.

Nosalty

További cikkek

Heti menü: melengető és sűrű ragulevesek hete

A ragulevesekben az a jó, hogy készülhet csirkével, borjúval, sertéssel, de akár a zöldségeknél is maradhatsz. Kerüljön bele tárkony, petrezselyem vagy kapor, esetleg mustár, tejföl, és persze a levesbetéttel is variálhatsz! Minden raguleves mellé ajánlunk egy-egy pompás főfogást, és a desszert sem marad el.