r
Nosalty Logó

Rakott mákos tészta-tortácskák

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Rakott mákos tészta-tortácskák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1175 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 4695 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 243 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.5 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2525.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    1125 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    337 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    197.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 1175 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    122.1 g

Zsír

  • Összesen
    174.1 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    90 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10102.7 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    4500 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    1350 mg
  • Foszfor
    3659 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    25 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.6 g
  • Cukor
    158 mg
  • Élelmi rost
    96 mg

VÍZ

  • Összesen
    791.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1457 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    300 micro
  • β-crypt
    77 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    378 micro
Összesen 4695 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    522.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Két és fél almát meghámozuk, lereszelünk. A maradék felet vékony szeletkékre vágjuk.
  2. A levét felfogjuk, összekeverjük a vaníliás cukorral, a citrom és a narancs lereszelt héjával, és a rummal.
  3. Kis lángon visszaforraljuk, hogy kicsit szirupos legyen.
  4. A mákot összekeverjük a mézzel.
  5. Szilikonos muffinforma minden formájába teszünk pár szeletet a vékonyra vágott almából. Rá kerül a kifőtt tészta (én maradékkal dolgoztam, ha valaki frissel készíti, amíg előkészülődik, a tészta meg is fő). Szórunk rá a porcukros mákból, a reszelt almából és az aszalt áfonyából, teszünk rá egy nyeset hideg vajat, egy kiskanál lekvárt, és kicsit meglocsoljuk a sziruppal. Építünk rá még egy réteget, és pár tésztával fejezzük be a rétegezést.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük, és 25 perc alatt kis lángon összesütjük.
  7. Kivesszük, hagyjuk hűlni egy jó fél órát (különben összeomlik).
  8. Kifordítjuk a szilikonos formákból, és azonnal fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 275
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16422
  • Feltöltés dátuma: 2011. szeptember 10.

Ajánló

Évszakfüggő. Nyáron egy kis friss málnapüré, ősszel jó sok szilvalekvár télen finom meleg vaníliasodó...

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Elutazásom előtti utolsó maradékmentő-akcióm terméke. Vendég jött, meleg volt, meg palócleves és nekem nem volt kedvem palacsintát sütögetni. Volt viszont egy jó nagy adag szélesmetéltem (előző napi túltermelés) meg mákom. A többit utána álmodtam bele. A mákos tészta amúgy soha nem tartozott a kedvenceim közé, ez talán a menzás főtt tészta-porcukor-mák trió közreműködésének tudható be. De azért így mézzel, rummal, gyümölcsökkel egészen megszerettem. :) Ha valakinek nincs szilikonos muffinformja, jénaiban is megsütheti, és fánkszaggatóval kiszaggathatja, vagy kiboríthatja, é szeletelheti, mint a tortát.  

Hozzászólások (6)

Törölt felhasználó

H? de nagyon jól néz ki..én biztos vagyok benne, hogy finom is...:-)))

Törölt felhasználó

Az idei országtorta falusított változata? - Tetszik a recept. :D

Dacota

Ugyehogy? És nem ér, mert én már tavaly kitaláltam :D

Filamér

Gyerekkorom egyik kedvence volt a rakott tészta, mákkal-lekvárral-dióval :-) ez a muffinformában való sütés egészen káprázatos ötlet, látványos vendégváró étellé varázsolja az amúgy egyszer? tésztát, szuper :-)

Törölt felhasználó

Tetszik :) Holnap el is készítem ;)

memilia

Szia Nóra! Ezzel a recepttel kicsit bajban vagyok, mert inkább ötletgy?jtéshez használtam, mintsem pontosan követtem volna, de azért teljesítettnek tekintem. :) A mákos, diós, grízes tésztával és társaival az a bajom, hogy se zöldség se gyümölcs nincs benne. De ennek nálunk vége! :) Amúgyis tele vagyunk almával, mostantól mindig reszelek bele almát (bár ma még az ujjamat is sikerült belereszelni). Szívem szerint mazsolát is raktam volna bele, de azt leszavazták. Nagyobbik manóm kétszer is repetázott bel?le. Ezer hála az alma-mák kombinációért! Üdv Emi

Dacota

Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett. :) Nagyon gyorsan haladsz. :)

Törölt felhasználó

Ma másodszor fogom elkésziteni,els?re bejött!Én egyszer?sitettem rajta,mert nekem a muffinformába rakosgatás macerásnak t?nt,ezért minden hozzávalót összekevertem és jénai tálban sütöttem,de ez az izén nem változtatott,izlik! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Itt a zsenge CUKKINI: így maxold ki a most legfinomabb...

A tök és az uborka keresztezéséből született, ízében kellemesen semleges, nagyszerű alapanyaga húsos és vegetáriánus fogásoknak, könnyen elkészíthető, kalóriaszegény, viszont vitaminokban gazdag. Van-e még ilyen zöldségfélénk, amelyről gyakorlatilag csak csupa pozitív tulajdonságot tudunk elmondani? A cukkini tényleg a nyár egyik favoritja, imádjuk!