Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos rakott krumpli

Sajtos rakott krumpli
Sajtos rakott krumpli
65 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (27)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk így készül a rakott krumpli, néha bacon is kerül a tetejére.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Kovászos vagy csemege uborka, almapaprika, friss puha kenyér.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat és a burgonyákat megfőzzük.
  2. Míg főnek, addig a kolbászt egy percig folyóvíz alá tartjuk, majd lehúzzuk a bőrét, felkarikázzuk. A tejfölt elkeverjük némi sóval.
  3. Miután megfőttek a krumplik és a tojások, megpucoljuk őket, és felkarikázzuk.
  4. A sütőt előmelegítjük, majd egy tűzálló tálba elkezdjük a rétegezést: krumpli - só - kolbász - tojás - tejföl. Ezt még egyszer megismételjük, és a tetejére szórjuk a reszelt sajtot.
  5. Kb. 30-40 percig letakarva sütjük, majd fólia / fedő nélkül grillre váltva pirosodásig sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27x21 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 87 835
elküldve: 25
receptkönyvben: 843
elkészítve: 43/65
Facebookon megjelent: 1

szakács

Zuzu

Mióta szakács: 2010.03.13.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

kolbászos rakott krumpli, sajtos-kolbászos rakott krumpli, tejfölös-sajtos rakott krumpli

Hozzászólások (27)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

monikadukic
monikadukic Wed, 2013-09-25 15:26

1 óra és 40 perce sütöm már (180 fokon, alul-felül) a rakott krumplimat és a krumpli még mindig nyers belül :( mi lehet a probléma?

zöldárviz
zöldárviz Mon, 2012-11-12 21:29

Szia Zuzu!

Az én rakott krumplim is hasonlóan készül és szerintem eléldegélnék rajta annyira szeretem.Annyi a változás,hogy és keverek a tejfölbe 1-2 nyers tojást is,hogy még szaftosabb legyen.További jó főzőcskézést

miklosi.julcsi
miklosi.julcsi Thu, 2012-08-30 09:40

Én a tojást mindig úgy reszelem, nem karikázom, így is isteni, mindenhová jut belőle.

frexnorbi
frexnorbi Fri, 2012-08-17 16:01

Kedves Zuzu! nagyon köszi a r5eceptjeit:) nagyon finom volt:) máskor is csinálom:)) Üdv.: Frex

skorpio0067
skorpio0067 Wed, 2010-10-13 20:52

Én szoktam tejszint is hozzákeverni a tejfölhöz ugy nem lesz "száraz"a krumpli mivel sokan olajat tesznek bele de az nálunk nem jöhet szoba!

Athelas
Athelas Fri, 2010-08-06 11:14

Szia Zuzu!

Én is hasonló módon készítem a rakott krumplit, csak én nem bajlódom a rétegezéssel, hanem az összes hozzávalót összekeverem, a -reszelt sajtot is- a tetejét meglocsolom a sós tejföllel, és úgy sütöm meg.

Zuzu
Zuzu / Zuzu Sat, 2010-08-07 21:28

Szia Athelas!
Igen,sokan készitik úgy ahogyan te is,én azért maradtam a rétegezésnél,mert igy nem töröm össze a krumplit és a tojást,plussz egyenletesen oszlik el minden.További jó főzőcskézést!
üdv:Zuzu

1007
burgonya 90 dkg
főtt tojás 9 db
kolbász 20 dkg
tejföl 5 dl
sajt 20 dkg
0 ízlés szerint
vaj 1 ek