31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!

Közeleg a megváltó tavasz, a március mindig valami új kezdete. Vele együtt érkeznek a friss és virító zöldségek, amiket ebben a hónapban a piacon már a kosarunkba dobhatunk.

Tavasszal a hangsúly a zsenge, leveles zöldségeken van, amelyek jellemzően ebben az évszakban teremnek. Egyre inkább kívánjuk a friss zöldségeket, salátákat, korai gyümölcsöket. Érdemes tehát odafigyelni szervezetünk jelzéseire, mindemellett a tudatos vásárlást se feledjük, miszerint: lehetőleg mindig szezonális alapanyagokat vásároljunk. Tudjuk, hogy ezt télen meglehetősen nehéz betartani, viszont a tavasszal igazi kánaán következik. A tavaszi zöldségeknek, gyümölcsöknek számos előnye van. Nem csak ízben, de színben, állagban is nagyon változatosak. A közelgő zöldellő tavaszt a ragyogó és üde zöldségek képviselik, ilyen például a spenót, a retek, a római saláta, a snidling, a zöldhagyma, a friss petrezselyem, újhagyma és a bazsalikom.

Olvastad már?

Olcsó tavaszváró lakoma

Ajánlott videó

Legújabb receptek

Lencsefőzelék tejmentesen

A Szilveszter vagy az Újév elmaradhatatlan étele a lencsefőzelék. Tálalhatjuk sült hússal is és ér az év többi részében is lencsét enni, hiszen finom és egészséges!

Csokiszalámi

A csokiszalámi több szempontból is jó választás. Mindenki szokta szeretni, könnyen elkészül és sütni sem kell. Sőt, általában otthon megtalálható az összes alapanyag is. Ízlés ...

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Hirdetés

További cikkek

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...