31 étel, amit márciusban meg kell főznöd!

Közeleg a megváltó tavasz, a március mindig valami új kezdete. Vele együtt érkeznek a friss és virító zöldségek, amiket ebben a hónapban a piacon már a kosarunkba dobhatunk.

Tavasszal a hangsúly a zsenge, leveles zöldségeken van, amelyek jellemzően ebben az évszakban teremnek. Egyre inkább kívánjuk a friss zöldségeket, salátákat, korai gyümölcsöket. Érdemes tehát odafigyelni szervezetünk jelzéseire, mindemellett a tudatos vásárlást se feledjük, miszerint: lehetőleg mindig szezonális alapanyagokat vásároljunk. Tudjuk, hogy ezt télen meglehetősen nehéz betartani, viszont a tavasszal igazi kánaán következik. A tavaszi zöldségeknek, gyümölcsöknek számos előnye van. Nem csak ízben, de színben, állagban is nagyon változatosak. A közelgő zöldellő tavaszt a ragyogó és üde zöldségek képviselik, ilyen például a spenót, a retek, a római saláta, a snidling, a zöldhagyma, a friss petrezselyem, újhagyma és a bazsalikom.

  1. 1.

    Bazsalikomos karalábé-krémleves

  2. 2.

    Sült retek Witchtől

  3. 3.

    Töltött karalábé

  4. 4.

    Petrezselymes - májas töltött csirkecomb

  5. 5.

    Tárkonyos salátaleves

  6. 6.

    Illatos mandulás sárgarépa

  7. 7.

    Tejfölös-snidlinges bundában sült csirkemell

  8. 8.

    Sóskás-paradicsomos rizsleves

  9. 9.

    Sóskás rizottó parmezánforgáccsal

  10. 10.

    Spárga és halszeletek leveles tésztában

  11. 11.

    Mézes-mustáros újburgonya vajban sült hagymával

  12. 12.

    Zöldborsó pesto

  13. 13.

    Mentás borsóleves ropogós baconnel

  14. 14.

    Zöldhagymás csirkeleves tésztával

  15. 15.

    Koreai zöldhagymás palacsinta

  16. 16.

    Spenótos serpenyős csirke

  17. 17.

    Hagymás retekkrém

  18. 18.

    Villámgyors házi pesto

  19. 19.

    Tejfölös karalábéfőzelék

  20. 20.

    Újhagymás csirke

  21. 21.

    Újhagymás-petrezselymes torta dióval

  22. 22.

    Nigella pestos borsókrémlevese

  23. 23.

    Spenótos brownie

  24. 24.

    Hush puppies

  25. 25.

    Hagymás krumpli baconnel

  26. 26.

    Baconös brokkoli

  27. 27.

    Fokhagymás tojásleves

  28. 28.

    Brokkoli alapú pizza Grétitől

  29. 29.

    Fokhagymás sajttal töltött rántott hús

  30. 30.

    Medvehagymás pogácsa krumplipüréből

  31. 31.

    Medvehagymás húsgombóc

Olvastad már?

Olcsó tavaszváró lakoma

Hirdetés

Támogatott tartalom

A Budafoki élesztővel húsvétkor is élmény a sütés

Mi jut eszünkbe, ha a Budafoki élesztőre gondolunk? Generációk óta a magyar háztartások elengedhetetlen kelléke! Használatával sütéskor különleges lehetőségek sora nyílik meg előttünk. Ám mindenki számára talán a legszebb, semmihez sem hasonlítható élmény, amikor a vele készült friss kalács illata betölti otthonunkat, azonnal meghitt hangulatot teremtve a közelgő húsvét idején is. Nekünk ezek az első gondolataink a Budafoki élesztő kapcsán, amelynek neve az idő előrehaladtával összefonódott a magyar konyhával.

Címlapról ajánljuk

További cikkek