r
Nosalty Logó

Töltött káposzta füstösen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dipankrin
Töltött káposzta füstösen
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltött káposzta

rétegezés

Összesen 573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltött káposzta

rétegezés

Összesen 4573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

töltött káposzta

rétegezés

Összesen 113 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1816.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    1252 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    206 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    98 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    368 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    728 micro
Összesen 573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.2 g

Zsír

  • Összesen
    267.6 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    667 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    14532.1 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    1123 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    532 mg
  • Foszfor
    2599 mg
  • Nátrium
    10017 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    275.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    65 mg

VÍZ

  • Összesen
    3161.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    428 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    593 mg
  • D vitamin:
    135 micro
  • K vitamin:
    1650 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1192 micro
  • Kolin:
    782 mg
  • Retinol - A vitamin:
    163 micro
  • α-karotin
    380 micro
  • β-karotin
    2946 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5823 micro
Összesen 4573 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    356.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    77.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    72 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    143 micro
Összesen 113 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Elkészítés

töltött káposzta

  1. Lepirítjuk az aprított szalonnát és a kolbászt, majd hozzáadjuk a reszelt hagymákat és fokhagymagerezdeket. Sózzuk, borsozzuk, lepirítjuk.
  2. Húzzuk le a tűzről, szórjuk meg füstölt pirospaprikával, picit forgassuk át, majd tegyük félre hűlni.
  3. Tegyük egy nagy tálba a darált sertéshúst és az átmosott, kerekszemű rizst, majd szórjuk meg majorannával, köménnyel, sóval és borssal. Jöhet hozzá a lehűtött hagymás alap, majd az egészet gyúrjuk össze alaposan. (Érdemes a gyúráshoz kesztyűt húzni, ha nem akarjuk, hogy az elején koncentrált fűszerpaprikás hagyma megfogja a kezünket.)
  4. A savanyított káposztaleveleknek érdemes ékalakban kivágni a középső, száras részét. A töltelékből gyúrjunk akkora rudakat, ami a káposztalevelek kb. kétharmadának felelnek meg.
  5. Tegyük a tölteléket a káposztalevelekre, majd csavarjuk fel őket. Ha nagyobb göngyölegeket szeretnénk, használjunk egész káposztalevelet és nagyobb porciójú tölteléket, ha kisebbeket, akkor felezzük meg a leveleket és a töltelékgombócokat is. Készíthetjük vegyesen is a kétféle méretet, pláne ha úgy jön ki a káposztalevél, hiszen a levelek befelé haladva csökkenő méretűek. Mérettől függően 20-30 töltött káposztalevelünk lesz.

rétegezés

  1. Vegyünk elő egy nagy sütőedényt, majd teregessük szét az alján a savanyú káposzta negyedét - ha nagyon savanyú a káposzta, érdemes átmosni előzőleg.
  2. Erre jöhet a karikázott kolbász és a szeletelt füstölt szalonna fele, és érdemes beletenni pár babérlevelet. Ezt borítsuk be egy adag káposztával, majd mehet rá a kolbász és a szalonna másik fele, amit újabb réteg káposztával fedünk le.
  3. Ha így megágyaztunk a sok jósággal, ideje rápakolni a töltött káposztagöngyölegeket. A roládok mehetnek egy, kettő vagy három sorba, a sütőtál méretétől és formájától függően. Érdemes megtartani a szalonna héját és a káposzta közé berejteni, ebből így további remek ízeket nyerhetünk ki.
  4. Mikor minden töltött káposzta a helyére került, fedjük le az egész tetejét a maradék savanyú káposztával. Öntsünk egy kevés fehérbort a káposztára, majd adjunk hozzá annyi vizet is, amennyi ellepi a töltött káposztaleveleket. (A bort el is hagyhatjuk, ez esetben több vízre lesz szükség.)
  5. Fedjük le az edényt, majd süssük 200 fokon 2 órát.
  6. A kész töltött káposztát tálaljuk melegen, kevés tejfölt rákanalazva és ízlés szerint petrezselyemmel megszórva.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 924
  • Feltöltés dátuma: 2023. március 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött káposzta füstösen
Dipankrin 5 recept

Igazi, klasszikus töltött káposztát készítettünk, amiből a füstölt húsokat sem spóroltuk ki! Skorbutosak már biztos nem leszünk, de nem csak ez a jó ebben a kiadós, magyaros fogásban: a töltött káposzta ugyanis nemcsak azon melegében, hanem hidegen, sőt, másnaposan is remekül esik (pláne ha nem csak a káposzta másnapos).

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek