Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Medvehagymás húsgombóc

Medvehagymás húsgombóc
Medvehagymás húsgombóc
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mostanában sok medvehagymát kaptam, amiből tettem el befőttes üvegbe sóval, olívaolajjal összekeverve. Így bármikor lehet használni. Sokáig eláll. De hagytam friss leveleket, amiből ezt az ételt is készítettem. Nagyon finom bármilyen főzelék mellé, de zöldsalátával is nagyszerű fogás.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1.  A darált húst összegyúrjuk az áztatott zsemlével, tojással, sóval, borssal és az apróra vágott medvehagymával.
  2. Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, és forró olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 466
elküldve: 0
receptkönyvben: 303
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Márti

Mióta szakács: 2010.02.08.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fasírt medvehagymával, medvehagymás fasírt

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Pepino
Pepino Sun, 2011-04-10 13:14

Most minden piacon lehet kapni, de csak rövid ideig, hamar lejár a szezonja.

Bancsa1
Bancsa1 Sun, 2011-04-10 09:38

nagyon jó a recept! AZ Újpesti piac telis tele volt medvehagymával.

Mártika2
Márti / Mártika2 Sun, 2011-04-03 20:09

Köszönöm a dicséreteket!!!!
Melyik piacon vetted a medvehagymát? Én még nem láttam.

Katzeztak
Katzeztak Sat, 2011-04-02 16:56

Kedves Márti!

Nagyon megtetszett a recept, nagy medvehagymaimádó vagyok, a barátom meg imádja a fasírtot, úgyhogy ma reggel kimentem a piacra és beszereztem két csokornyit. Ebédre elkészültek a húsgombócok, nagyon finomak lettek, elégedetten mind meg is ettük!:-)
Köszönjük szépen a receptet, repertoárdarab lesz!!
Üdv

Kinga

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Thu, 2011-03-17 17:06

Kedves Mártika2!
Semmi baj,én sem ülök mindig a számítógép előtt. Köszönöm szépen a választ,megfogadom a tanácsodat és el fogom rakni üvegbe,ha egyszer sikerül hozzájutnom! A Nagycsarnokban én nem tudok venni,mert én egy Alföldi városban élek. Hozzánk Szeged van közelebb,a kislányom ott dolgozik,majd megkérem,hogy nézzen szét a piacon! Üdvözöllek,szép napot neked:Anci

Mártika2
Márti / Mártika2 Wed, 2011-03-16 20:59

Szia Anci! Előszőr is bocs, hogy csak most válaszolok, de nem voltam itthon. A medvehagymát egy barátunktól kaptuk, ők csomagolják, de, hogy hol árulják nem tudom. Én is kerestem már de nem találtam sehol. Talán jobb piacokon, mondjuk a Nagycsarnokban. Ott sok ínyencség van, és hamarosan jön a szezonja. Próbáld meg. És, ha sokat veszel, vagy szedsz erdőben, el teheted üvegben a hűtőbe, nekem még mindig van tavalyról.
Le turmixolod, besózod, és üvegbe rakva oliva olajjal leöntve eláll.

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Tue, 2011-03-15 18:24

Kedves Márti!
A medvehagymát honnan szerzitek be? Vagy a tövét? Nálunk még nem láttam a piacon,pedig régóta keresem,mert nagyon szeretjük pl: a medvehagymás sajtot. Szivesen kipróbálnám különböző ételek
elkészítésénél! Köszönöm! Üdvözöllek:Olaszné Anci

605
darált sertéshús 0.5 kg
tojás 2 db
zsemle 1 db
medvehagyma 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1.5 dl