r
Nosalty Logó

25 dekás juhtúrós pogácsa

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
25 dekás juhtúrós pogácsa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 501 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 4008 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 39% Zsír
Összesen 419 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14 g

Zsír

  • Összesen
    38.7 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    282 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 501 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    112.2 g

Zsír

  • Összesen
    309.6 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3206.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    124 mg
  • Kálcium
    1100 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    966 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    194.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2260 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    71 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2224 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    288 micro
Összesen 4008 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 39% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    32.4 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    94 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    335.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    115 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    94 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    237 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 419 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálba beleszitáljuk a lisztet, hozzáadjuk az összetört juhtúrót és a puha vajat. Sóval saját ízlésünk szerint fűszerezzük, majd elkezdjük kézzel összedolgozni.
  2. Amikor a tészta összeállt, lefedjük, és egy órára hűtőbe rakjuk. Ha több időnk van, nyugodtan maradhat bent akár éjszakára is.
  3. A hűtőből kivéve lisztezett sodrófán másfél centi vastagra nyújtjuk a tésztánkat, majd kis méretű szaggatóval pogácsákat szaggatunk belőle.
  4. Egy tojást felverünk, ecset segítségével vékonyan bekenjük vele a pogácsák tetejét, majd megszórjuk őket reszelt sajttal.
  5. Az első adag mehet egy sütőpapírral bélelt tepsin a 180°-ra előmelegített sütőbe, 25 percre. A maradék tésztát ez idő alatt újból összegyúrjuk, majd kinyújtjuk, és egy újabb tepsire sorakoztatjuk a nyers pogácsákat. Addig ismételjük a folyamatot, míg a tészta el nem fogy.
  6. Kihűlve, tányéron vagy kis kosárkában tálaljuk őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 184
  • Tegnapi nézettség: 55
  • 7 napos nézettség: 299
  • Össznézettség: 28006
  • Feltöltés dátuma: 2021. december 21.

Receptkategóriák

25 dekás juhtúrós pogácsa
Kristyán Fanni 41 recept

Hogy hol kezdődik az elronthatatlan túrós pogácsa? Hát 25 dekánál! A legegyszerűbb, mégis legfinomabb verzió, ami ránk maradt az utókorból, és milyen jó, hogy így lett! Bárkinek, bármilyen alkalomra nyugodt szívvel ajánljuk, csak bírja szusszal a készítő.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A legkrémesebb krumplipüréhez nem kell megfőzni a burgonyát

Sosem gondoltuk volna, hogy a legkrémesebb püréhez nem is kell megfőzni a krumplit. Ám, a minap egy olyan érdekes burgonyafőzési technikáról olvastunk, ami annyira magától értetődő, hogy nem is értjük eddig miért nem használtuk. Mai Napi Tippünkből kiderül az igazság!