r
Nosalty Logó

Szezámmagos vendégváró falatok

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Szezámmagos vendégváró falatok
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szezámmagos vendégváró falatok

Összesen 1443 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szezámmagos vendégváró falatok

Összesen 5772 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír

Szezámmagos vendégváró falatok

Összesen 376 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.3 g

Zsír

  • Összesen
    105.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    314 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3123.6 g
  • Cink
    262 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    203 mg
  • Magnézium
    65 mg
  • Foszfor
    506 mg
  • Nátrium
    1666 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    121.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    749 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    735 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    167 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    140 micro
Összesen 1443 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.3 g

Zsír

  • Összesen
    421.7 g
  • Telített zsírsav
    231 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    1254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12494.5 g
  • Cink
    1048 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1418 mg
  • Vas
    811 mg
  • Magnézium
    259 mg
  • Foszfor
    2023 mg
  • Nátrium
    6666 mg
  • Réz
    42 mg
  • Mangán
    36 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    328.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2994 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    89 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    101 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    481 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2939 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 5772 kcal
  • 12% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    816.6 g
  • Cink
    69 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    192 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    44 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 376 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Szezámmagos vendégváró falatok

Elkészítés

Szezámmagos vendégváró falatok

  1. Egy keverőtálba tegyük bele a tehéntúrót, juhtúrót, 1db tojást, a puha vajat, sót és finomlisztet.
  2. Gyúrjuk össze egyneművé a tésztát, majd takarjuk le, és hagyjuk 20 percet pihenni. A pihentetésnek köszönhetően megszívja magát a liszt, és egy kevésbé ragadós, könnyen nyújtható tésztát kapunk.
  3. Enyhén lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki a tésztát nagyjából 1-1,5cm vastagságra.
  4. Kenjük meg felvert tojással, reszeljük rá a sajtot, és szórjuk meg bőségesen szezámmaggal.
  5. Vágjuk fel csíkokra a tésztát, majd helyezzük át őket hézagosan egy sütőpapírral bélelt tepsire.
  6. 180°C fokos sütőben süssük kb. 15 percig, amíg szép piros lesz a teteje.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 3456
  • Feltöltés dátuma: 2024. március 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha szeretnétek meglepni a vendégeket egy igazán ízletes vajas, sós süteménnyel, akkor ezzel a szezámmaggal megszórt rudacskának garantált lesz a sikere.

Hozzávalók

Szezámmagos vendégváró falatok

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek