Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Brokkoli alapú pizza Grétitől

Brokkoli alapú pizza Grétitől
Brokkoli alapú pizza Grétitől
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (28)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A brokkolit sokféleképpen elkészíthetjük. Ez a recept egy merőben új lehetőséget kínál, liszt helyett alkalmazza a gyönyörű zöldséget. Habár kívülről nem látható szép színe, de csak bele kell harapni és máris megmutatkozik.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

A brokkoli alapú pizzácskákat bármilyen feltéttel elkészíthetjük. Nem csak szemet gyönyörködtetőek, de isteni finomak. Nem csak gyerkőcöknek, felnőtteknek is bátran ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tisztított és teljesen megszárított zöldségeket - brokkoli rózsáira szedve, fokhagyma, darabolt hagyma - aprítógépben addig daráljuk, míg morzsás állaga nem lesz.
  2. Közepes keverőtálban összedolgozzuk a zöldségmorzsát a tojásokkal, közben sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Kanállal rá adagoljuk a masszát 8 kupacban. Ezeket ellapítjuk a kanál domború felével kb. 1 cm magasságú korongokat kell kapjunk.
  5. Körülbelül 8-10 perc után barnulni kezdenek, ekkor megforgatjuk, és további 5 percig sütjük őket.
  6. Ezután kivesszük a tepsit a sütőből, egyik felüket paradicsomkarikákkal, másik részüket paprikakockákkal, és végül az összeset bacon- és mozzarella darabkákkal borítjuk. Ekkor visszatesszük őket a forró sütőbe, és pár perc alatt rágrillezzük/rápirítjuk a sajtos feltétet.
  7. Tálaláskor aprított, friss metélőhagymával (vagy bazsalikommal) díszítjük, olívaolajjal locsoljuk, és frissen őrölt borssal, sóval ízesítjük. Jó étvágyat hozzá!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 45x40x3 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 19 936
elküldve: 3
receptkönyvben: 548
elkészítve: 31/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Gréti

Mióta szakács: 2012.01.30.
280 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pizza
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

brokkolis pizza, zöldség alapú pizza, zöldséges pizza

Hozzászólások (28)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

_dorka__
_dorka__ Thu, 2015-04-23 15:46

Szia! Erre a pizzára lehet ugyanúgy paradicsomszószt kenni, vagy beszívja nagyon? Köszi a választ, Dorka :)

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Fri, 2015-04-24 09:52

Szia Dorka, lehet rá kenni szószt, ha már megsült és van egy kérge, akkor szerintem nem ázik el, de bevallom én csak úgy próbáltam, ahogy a képen látod, mindenféle zöldséggel és sajttal rásütve. Szerintem, ne tegyél rá sokat, abból nem lehet baj és írd meg, hogyan sikerült! Üdv, Gréti

Joan
Joan Sun, 2014-07-27 11:06

Szia, a recept belefér a paleo táplálkozásba, esetleg hozzáadhatnád a jellemzőkhöz, jó kis receptnek tűnik!

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-07-28 09:09

Szia Joan! Egyeztetek a dietetikus kolleginával és ha ő is áldását adja rá, akkor bejelölöm a paleot a receptjellemzőknél. Köszi az észrevételt! Tényleg jó kis recept...üdv, Gréti

Helgazs
Helgazs Sat, 2014-05-17 11:42

Kedves Gréti,
Mit gondolsz, be lehet keverni a "tésztát" előre és csak pár óra múlva megsütni? Vagy az lehet, hogy rosszat tesz az állagának?

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-05-19 10:09

Szia Helga! Szerintem a tojás miatt nem olyan jó előre bekeverni, de talán, ha mindent összekeversz és csak a tojást frissen, sütés előtt adod hozzá, akkor ugyan olyan szuper lesz. Üdv, Gréti

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-03-03 21:47

Igen, isteni lesz a "pizza". A kollégáimnak is vittem és ők is nagyon szerették. Szurkolok, G

Bagdi Gréta
Gréti / Bagdi Gréta Mon, 2014-03-03 21:05

Szia hangica14! A brokkolit mosás után teljesen meg kell szárítani (én előző este mostam és kitettem egy vágódeszkára száradni), mert ha vizes marad, akkor a víz fellazítja a tésztát. Egy sűrű masszát kell kapnod, amelyet, ha a sütőpapírra kanalazol, nem folyik szét, hanem olyan magas marad, ahogyan a képen látod. Szerintem próbáld ki az egyadagos verziót 1/4 brokkoli (csak a rózsái természetesen) 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma és a fűszerek. Én is ezzel kezdtem és csak utána bővítettem érzésre az adagot (tudod sokan vagyunk, nekünk ez nem elég...) Remélem, segítettem. Üdv, G

hagica14
hagica14 Mon, 2014-03-03 21:37

Köszönöm a gyors választ, akkor biztos azzal lehetett a gond, hogy nedves volt még. Legközelebb jobban figyelek, mert egyébként finom lett volna, és nagyon tetszik a recept :)

hagica14
hagica14 Mon, 2014-03-03 20:56

Kedves Gréti! Mindent leírás szerint készítettem, de nekem sajnos szanaszét hullott az egész, a papírra ráragadt, egyáltalán nem tudtam megfordítani. mi lehetett a probléma?

316
brokkoli 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
vöröshagyma 1 kis fej
tojás 3 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
mozzarella 20 dkg
bacon 4 szelet
koktélparadicsom 6 dkg
piros kaliforniai paprika 0.5 közepes db
snidling 0 ízlés szerint