Nosalty Logó

Brokkoli alapú pizza Grétitől

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Ezen a képen: Brokkoli alapú pizza Grétitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 311 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1239 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 107 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    186 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1178.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    450 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    175.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    216 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    39 micro
  • β-karotin
    754 micro
  • β-crypt
    120 micro
  • Likopin
    386 micro
  • Lut-zea
    1284 micro
Összesen 311 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    82.8 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    743 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4714.1 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    101 mg
  • Kálcium
    1272 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1370 mg
  • Nátrium
    1799 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    702.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    866 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    406 mg
  • D vitamin:
    162 micro
  • K vitamin:
    325 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    336 micro
  • Kolin:
    560 mg
  • Retinol - A vitamin:
    588 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    3017 micro
  • β-crypt
    478 micro
  • Likopin
    1544 micro
  • Lut-zea
    5134 micro
Összesen 1239 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    259 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    133 micro
  • Lut-zea
    441 micro
Összesen 107 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tisztított és teljesen megszárított zöldségeket - brokkoli rózsáira szedve, fokhagyma, darabolt hagyma - aprítógépben addig daráljuk, míg morzsás állaga nem lesz.
  2. Közepes keverőtálban összedolgozzuk a zöldségmorzsát a tojásokkal, közben sóval, borssal ízlés szerint fűszerezzük.
  3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  4. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. Kanállal rá adagoljuk a masszát 8 kupacban. Ezeket ellapítjuk a kanál domború felével kb. 1 cm magasságú korongokat kell kapjunk.
  5. Körülbelül 8-10 perc után barnulni kezdenek, ekkor megforgatjuk, és további 5 percig sütjük őket.
  6. Ezután kivesszük a tepsit a sütőből, egyik felüket paradicsomkarikákkal, másik részüket paprikakockákkal, és végül az összeset bacon- és mozzarella darabkákkal borítjuk. Ekkor visszatesszük őket a forró sütőbe, és pár perc alatt rágrillezzük/rápirítjuk a sajtos feltétet.
  7. Tálaláskor aprított, friss metélőhagymával (vagy bazsalikommal) díszítjük, olívaolajjal locsoljuk, és frissen őrölt borssal, sóval ízesítjük. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 45x40x3
  • Sűtés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 22636
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 28.

Ajánló

A brokkoli alapú pizzácskákat bármilyen feltéttel elkészíthetjük. Nem csak szemet gyönyörködtetőek, de isteni finomak. Nem csak gyerkőcöknek, felnőtteknek is bátran ajánlom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A brokkolit sokféleképpen elkészíthetjük. Ez a recept egy merőben új lehetőséget kínál, liszt helyett alkalmazza a gyönyörű zöldséget. Habár kívülről nem látható szép színe, de csak bele kell harapni és máris megmutatkozik.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Gréti! Mindent leírás szerint készítettem, de nekem sajnos szanaszét hullott az egész, a papírra ráragadt, egyáltalán nem tudtam megfordítani. mi lehetett a probléma?

Gréti

Szia hangica14! A brokkolit mosás után teljesen meg kell szárítani (én el?z? este mostam és kitettem egy vágódeszkára száradni), mert ha vizes marad, akkor a víz fellazítja a tésztát. Egy s?r? masszát kell kapnod, amelyet, ha a süt?papírra kanalazol, nem folyik szét, hanem olyan magas marad, ahogyan a képen látod. Szerintem próbáld ki az egyadagos verziót 1/4 brokkoli (csak a rózsái természetesen) 1 tojás, 1 gerezd fokhagyma és a f?szerek. Én is ezzel kezdtem és csak utána b?vítettem érzésre az adagot (tudod sokan vagyunk, nekünk ez nem elég...) Remélem, segítettem. Üdv, G

Törölt felhasználó

Köszönöm a gyors választ, akkor biztos azzal lehetett a gond, hogy nedves volt még. Legközelebb jobban figyelek, mert egyébként finom lett volna, és nagyon tetszik a recept :)

Gréti

Igen, isteni lesz a "pizza". A kollégáimnak is vittem és ?k is nagyon szerették. Szurkolok, G

Helgazs

Kedves Gréti, Mit gondolsz, be lehet keverni a "tésztát" el?re és csak pár óra múlva megsütni? Vagy az lehet, hogy rosszat tesz az állagának?

Gréti

Szia Helga! Szerintem a tojás miatt nem olyan jó el?re bekeverni, de talán, ha mindent összekeversz és csak a tojást frissen, sütés el?tt adod hozzá, akkor ugyan olyan szuper lesz. Üdv, Gréti

Joan

Szia, a recept belefér a paleo táplálkozásba, esetleg hozzáadhatnád a jellemz?khöz, jó kis receptnek t?nik!

Gréti

Szia Joan! Egyeztetek a dietetikus kolleginával és ha ? is áldását adja rá, akkor bejelölöm a paleot a receptjellemz?knél. Köszi az észrevételt! Tényleg jó kis recept...üdv, Gréti

_dorka__

Szia! Erre a pizzára lehet ugyanúgy paradicsomszószt kenni, vagy beszívja nagyon? Köszi a választ, Dorka :)

Gréti

Szia Dorka, lehet rá kenni szószt, ha már megsült és van egy kérge, akkor szerintem nem ázik el, de bevallom én csak úgy próbáltam, ahogy a képen látod, mindenféle zöldséggel és sajttal rásütve. Szerintem, ne tegyél rá sokat, abból nem lehet baj és írd meg, hogyan sikerült! Üdv, Gréti

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek