r
Nosalty Logó

Mandulás moszkauer

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Mandulás moszkauer
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
195 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Moszkauer

Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Moszkauer

Összesen 3067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Moszkauer

Összesen 451 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    29 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    467.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    196 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 511 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    174.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2804.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    645 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    689 mg
  • Foszfor
    1177 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    349.2 g
  • Cukor
    293 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    352 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    341 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    138 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 3067 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 451 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Moszkauer

Elkészítés

Moszkauer

  1. A nádcukrot a tejszínnel és a vajjal összeforraljuk, majd hozzákeverjük a darált narancshéjat, és azzal is kicsit forraljuk. Ezután beleforgatjuk a finomra és durvára darált mandulát, végül belekeverjük a lisztet is. Kb. 1 órára hűtőbe tesszük hűlni.
  2. Miután kihűlt, habzsákba adagoljuk, és sütőpapiros sütőlemezre fél diónyi kis halmokat nyomkodunk belőle.
  3. A kis halmokat rumba mártott villával lelapogatjuk. (Elhagyható.)
  4. Előmelegített 195°C-fokos sütőben 8-10 perc alatt addig sütjük, míg a sütemények széle kicsit megbarnul. Sütés után hagyjuk teljesen kihűlni őket. (10-15 perc)
  5. A kihűlt tallérok alját olvasztott étcsokoládéval lekenjük, majd az ecset segítségével recésre mintázzuk.
  6. Fogyasztás előtt még hagyjuk dermedni.
  • Sütés hőfoka: 195 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 206
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 18
  • Össznézettség: 31395
  • Feltöltés dátuma: 2020. december 04.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi sütemények
további kategória: karácsony kategória: karácsonyi gasztroajándék

Receptjellemzők

Mandulás moszkauer
Gerzsenyi Flóra 378 recept

Moszkauer, más néven moszkvai sütemény, aminek semmi köze Moszkvához, viszont Párizshoz annál inkább, mivel a Florentinhoz hasonlóan francia eredetű. Ez egy régi karácsonyi klasszikus, ezért most mi is elkészítettük az ünnepek alkalmával, de bármikor megállja a helyét vendégvárónak. A ropogós, kicsit ragacsos talléroknak óriási sikere volt, még a kevésbé édesszájú kollégáknak is mosolyra állt a szájuk kóstolás után. A moszkauer készülhet dióból, mandulából, vagy ezekből vegyesen, de másféle olajos magvakból is. A lényeg a kandírozott narancs, ami megadja a jellegzetes ízét és állagát, na meg persze az elengedhetetlen olvasztott csokoládé, amibe megmártjuk a tallérok egyik oldalát. Készítsétek el ti is, imádni fogja mindenki!

Hozzávalók

Moszkauer

Címlapról ajánljuk

További cikkek