r
Nosalty Logó

Egészben sült csülök pékné módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
Egészben sült csülök pékné módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csülök főzéséhez

A körethez

Összesen 596 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csülök főzéséhez

A körethez

Összesen 3587 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csülök főzéséhez

A körethez

Összesen 105 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1615.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 596 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.8 g

Zsír

  • Összesen
    192.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    781 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9691.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2941 mg
  • Nátrium
    5379 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2036.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1548 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    277 micro
  • K vitamin:
    776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14824 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2985 micro
Összesen 3587 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 105 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A csülök főzéséhez

A körethez

Elkészítés

A csülök főzéséhez

  1. A csülköt az összes többi hozzávalóval egy nagy edénybe tesszük.
  2. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd (a csülök méretétől függően) 1,5-2 óráig főzzük, amíg meg nem puhul.
  3. Ha kész, kivesszük a vízből, és szárazra töröljük.

A körethez

  1. A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
  2. A zsírt felolvasztjuk, és a háromnegyedét összekeverjük a rozmaringgal, a majorannával és a sóval, majd összeforgatjuk a hagymával és a krumplival.
  3. Egy hőálló edény aljára tesszük a hagymás krumplit, és hozzáadjuk a fokhagymát is.
  4. A krumplira fektetjük a megfőtt csülköt, és megkenegetjük a húst a maradék zsírral.
  5. 200 fokos sütőben 1-1,5 óráig pirítjuk, amíg ropogós nem lesz a bőre és a krumpli meg nem sül. Közben érdemes időnként a zsírral meglocsolgatni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 1352
  • Tegnapi nézettség: 193
  • 7 napos nézettség: 2784
  • Össznézettség: 821339
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mára a magyar konyha egyik klasszikus étele lett a csülök pékné módra. Úgy az igazi, ha nevéhez híven kemencében sütjük, de sütőben is isteni lesz, főleg ha nem félünk a zsírtól!

Hozzávalók

A csülök főzéséhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

5 étel, ami negatív hatással van a libidóra

Azt szinte mindenki betéve fújja, hogy melyek azok az ételek, amelyek fokozzák a szexuális vágyat, azaz afrodiziákumként szolgálnak – klasszikusan ilyen például az osztriga, valamint a vörösbor is. Arról viszont már sokkal kevesebb szó esik, hogy mely ételek képesek rombolóan hatni a libidóra.

Nosalty

További cikkek