r
Nosalty Logó

Egészben sült csülök pékné módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Dávid
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csülök főzéséhez

A körethez

Összesen 596 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csülök főzéséhez

A körethez

Összesen 3587 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csülök főzéséhez

A körethez

Összesen 105 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1615.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    84 mg
  • Foszfor
    490 mg
  • Nátrium
    897 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    339.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    153 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    877 micro
  • β-karotin
    2471 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    498 micro
Összesen 596 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    241.8 g

Zsír

  • Összesen
    192.5 g
  • Telített zsírsav
    67 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    781 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9691.2 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    594 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2941 mg
  • Nátrium
    5379 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    217.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    2036.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1548 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    274 mg
  • D vitamin:
    277 micro
  • K vitamin:
    776 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    73 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    919 mg
  • Retinol - A vitamin:
    65 micro
  • α-karotin
    5261 micro
  • β-karotin
    14824 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2985 micro
Összesen 3587 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    152 micro
  • β-karotin
    428 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 105 Kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A csülök főzéséhez

A körethez

Elkészítés

A csülök főzéséhez

  1. A csülköt az összes többi hozzávalóval egy nagy edénybe tesszük.
  2. Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi, majd (a csülök méretétől függően) 1,5-2 óráig főzzük, amíg meg nem puhul.
  3. Ha kész, kivesszük a vízből, és szárazra töröljük.

A körethez

  1. A burgonyát és a vöröshagymát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk.
  2. A zsírt felolvasztjuk, és a háromnegyedét összekeverjük a rozmaringgal, a majorannával és a sóval, majd összeforgatjuk a hagymával és a krumplival.
  3. Egy hőálló edény aljára tesszük a hagymás krumplit, és hozzáadjuk a fokhagymát is.
  4. A krumplira fektetjük a megfőtt csülköt, és megkenegetjük a húst a maradék zsírral.
  5. 200 fokos sütőben 1-1,5 óráig pirítjuk, amíg ropogós nem lesz a bőre és a krumpli meg nem sül. Közben érdemes időnként a zsírral meglocsolgatni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 99
  • 7 napos nézettség: 1102
  • Össznézettség: 707608
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 20.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Mára a magyar konyha egyik klasszikus étele lett a csülök pékné módra. Úgy az igazi, ha nevéhez híven kemencében sütjük, de sütőben is isteni lesz, főleg ha nem félünk a zsírtól!

Hozzászólások

z1

Szia! Bocsi, hogy kötözködök, de mi a fenének kell egy csülköt 4.5-5 órán keresztül f?zni, sütni? Aki már az életében egyszer is készített ilyet, az nagyon jól tudja, hogy az 5. óra végén, már épp felébredt az ebéd utáni szundikálásból. Na, meg ez a mostanában divatos szárazra törölgetés?!?!? ("Ha kész, kivesszük a vízb?l, és szárazra töröljük.") Mégis, hogy törlöd szárazra 3 óra f?zés után? Meg sem lehet fogni, mert szétesik a kezedben a túlf?zés miatt. És akkor még sütöd 2 órát? Meg aztán minek? (törlöd szárazra) 200 fokon nem illan el egy pillanat alatt az a pici f?z?lé? Mint írod, nem árt közben locsolgatni némi zsírral. A végén azt is letörlöd? Ja, és még valami. A csülök b?rét nem "ropogósra", hanem inkább habosra, hólyagosra sütjük a lehet?ségeink szerint. Ezt ált. a süt? maximumra tekerésével, és, ha van + h?légkavarással érjük el igen rövid id? alatt. Különben csak olyan lesz, mint ez itt a képen. Z. Ui: A véleményem empirikus alapokon nyugszik, és mint mindig most is szubjektív. Nem, hangsúlyozom NEM!!! megsért?dni kedves ízHuszár.

Dávid

Köszönöm a recept részletes elemzését. ízHUSZÁR

selyempor

( z1 elnézést kért el?re is a kötözködésért, de azért marha jól esett neki... :) Összeadáshoz reméljük legközelebb kér egy kis segítséget! ) Én 1,5 óra f?zéssel, és 1 óra sütéssel = 2,5 óra - tehát a leírás szerint!!! - elkészültem vele, és nagyon jó lett, köszönöm szépen a receptet!!!!

a.lengyel

Én a kuktában szoktam a f?szerekkel a csülök nagyságától függ?en max. 1 óra alatt megf?zni. Utána átkenem még f?szerrel összekevert olajjal, mellé teszem az el?z?leg megf?tt hasábburgonyát, megszórom a tetejét karikára vágott hagymával, és 200 fokon 20-30 perc alatt gyönyör? pirosra és ropogósra sül a krumpli is és a csülök is.

juppiixy

selyempor...1,5-2 óra f?zés +1-1,5 sütés a receptben így áll, az nálam 2,5-4 óra (ha már matekozunk...)

Sz. Ági

Remek, finom lett , máskor is így csinálom Látom fentebb vita volt az elkészítési id?t illet?en, nekem másfél óra f?zés és egy óra sütés elég volt. Mennyei étel, nagyon jó recept.

Hozzávalók

A csülök főzéséhez

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek