r
Nosalty Logó

Spenótos brownie

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Spenótos brownie
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 427 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 2570 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 198 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1227.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    312 mg
  • Nátrium
    389 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    89.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    437 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    165 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    90 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    276 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1936 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4185 micro
Összesen 427 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.5 g

Zsír

  • Összesen
    178.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    887 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7364.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    117 mg
  • Kálcium
    2732 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    289 mg
  • Foszfor
    1871 mg
  • Nátrium
    2331 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    132.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    538.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2620 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    989 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    542 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1653 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11617 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25108 micro
Összesen 2570 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    202 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    894 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1933 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A spenótleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük.
  2. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk.
  3. Az előbbi 3 összetevőt ügyesen felaprítjuk. Ha van gépünk hozzá, azzal a legjobb.
  4. Kimérjük a hozzávalókat, és a száraz anyagokat összeöntjük.
  5. A lisztes egyveleghez adjuk a folyékony (tojás, tej, olvasztott vaj) anyagokat. Ebbe forgatjuk bele a sajtot és a spenótot.
  6. Fűszerezzük.
  7. Egy nagyobb tepsit finoman kikenünk vajjal, majd beleöntjük a masszát. Elsimítjuk.
  8. A sütőt előmelegítjük.
  9. A süteményt kb. 30 percig sütjük. Tűpróbával bizonyosodunk meg arról, hogy megsült-e. Hagyjuk kihűlni, úgy a legfinomabb!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 82
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 3047
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Itthon volt egy nagy adag spenót. Nem akartam főzeléket, sem tésztát szósszal. Keresgettem egy kicsit a neten, és az allrecipes.com-on rábukkantam erre a kis csodára. Bármit adhatunk még a tésztához. Nálunk egy ilyen fogás már laza ebédnek számít. Törekedjünk arra, hogy friss spenótból készítsük. Az eredeti recept főzi a spenótot, de szerintem szükségtelen annyira megkínozni.

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek