r
Nosalty Logó

Petrezselymes - májas töltött csirkecomb

NS
Petrezselymes - májas töltött csirkecomb
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

530
Kalória
46.1g
Fehérje
6.8g
Szénhidrát
34g
Zsír
219.2g
Víz
692.2g
Koleszterin
627.3mg
Élelmi rost
960.1mg
Cukor
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 530 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3174 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 124 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    692 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1172.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    601 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    219.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2930 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    15 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    127 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    443 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2893 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    33 micro
  • Lut-zea
    834 micro
Összesen 530 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    276.4 g

Zsír

  • Összesen
    203.8 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    80 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    4153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7035.3 g
  • Cink
    31 mg
  • Szelén
    573 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    61 mg
  • Magnézium
    335 mg
  • Foszfor
    3604 mg
  • Nátrium
    1904 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    1315.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    17579 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    92 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    154 mg
  • D vitamin:
    408 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    89 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3276 micro
  • Kolin:
    2657 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17356 micro
  • α-karotin
    55 micro
  • β-karotin
    2594 micro
  • β-crypt
    100 micro
  • Likopin
    200 micro
  • Lut-zea
    5007 micro
Összesen 3174 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    74 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    1.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    50.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    680 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    671 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 124 kcal

Elkészítés

  1. Sós vízben megfőzzük a májat a szívvel együtt, a tojást szintén, majd mindkettőt apróra vágjuk, vagy ledaráljuk (mi jobban szeretjük darabosan, így csak aprítjuk).
  2. Tálba tesszük a tojást, a májat és az apróra vágott petrezselymet is, hozzáadunk 2 tojás, a zsemlét beáztatjuk, és kinyomkodva azt is belemorzsoljuk, belepasszírozzuk a fokhagymát, ízesítjük és összegyúrjuk.
  3. A megtisztított csirkecombok bőrét zsebbé tágítjuk kézzel, amennyire csak tudjuk, csak ne szakítsuk ki, majd alátöltjük a tölteléket.
  4. Alaposan sózzuk, borsozzuk a combokat is, csepp olajat öntünk alájuk, és betesszük őket a sütőbe sülni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A töltelék anya receptje. Van, hogy egyszerűen csak tepsibe terítve süti meg, és kockákra vágva tálalja. Én most csirkecombokat töltöttem meg vele, de natúran is bármennyit meg tudnék belőle enni, olyan finom.  

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek