r
Nosalty Logó

Ünnepi borleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kristyán Fanni
Ünnepi borleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 552 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1654 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 158 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    201 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    257.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    313 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    88 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    306 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    365 micro
Összesen 552 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    88.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1307 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1226.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    335 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    604 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    772.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    940 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    264 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    162 micro
  • Kolin:
    876 mg
  • Retinol - A vitamin:
    919 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    208 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1095 micro
Összesen 1654 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    116.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    73.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 158 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vizet és a bort kezdjük el melegíteni egy lábosban, adjuk hozzá a szegfűszeget, a fahéjat és a vaníliakivonatot.
  2. A citromot és a narancsot hámozzuk meg egy krumplipucoló segítségével, majd a héjat adjuk hozzá a fazék tartalmához. Ügyeljünk arra, hogy a gyümölcsök héjának csak a külső, sárga rétegét hántsuk le. Ha szeretnénk még intenzívebbé tenni az ízeket, pár cseppet adhatunk a leveshez mindkét gyümölcsből.
  3. Amikor minden a fazékba került, 15-20 perc alatt forraljuk fel, hogy az ízek megfelelően kiázzanak, az alkohol nagy része pedig elpárologjon.
  4. Ez idő alatt a tojássárgájákat elkeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tejszínt, és ismét összekeverjük habverővel.
  5. A felforralt bort leszűrjük, hogy ne maradjon benne se fűszerdarab, se héj, majd hőkiegyenlítést végezve hozzáadjuk a tojásos keveréket. Erre a folyamatra fokozott figyelmet szánjunk, hiszen hő hatására a tojás könnyedén összerándulhat. Ha megtörténik, ne essünk kétségbe, botmixer segítségével krémesítsük.
  6. A levest 5-10 perc alatt főzzük össze, amíg egy kicsit be nem sűrűsödik.
  7. Általában forrón tálalják, de hűtve is isteni. Készíthetünk hozzá a megmaradt tojásfehérjéből mutatós habcsókokat, de a karamellizált cukordarabok is jól passzolnak hozzá.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 205
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 20
  • Össznézettség: 16474
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 01.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi levesek
Ünnepi borleves
Kristyán Fanni 81 recept

Elhoztuk nektek a karácsonyi levesek egyik legédesebb változatát, hogy már az első fogás garantálja a jó kedvet az asztalnál. Vegyétek fel minden évben az ünnepi listára, és varázsoljátok épp olyan nélkülözhetetlenné, mint a töltött káposzta, vagy épp a bejgli.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek