adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű
387
Kalória
11.2g
Fehérje
75.5g
Szénhidrát
3.7g
Zsír
59.9g
Víz
35.5g
Koleszterin
3.2g
Élelmi rost
1.1g
Cukor
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
50g burgonyapüré57 kcal
-
83g finomliszt303 kcal
-
11g medvehagyma15 kcal
-
9g tojás12 kcal
Összesen
387
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
300g burgonyapüré339 kcal
-
500g finomliszt1820 kcal
-
65g medvehagyma92 kcal
-
55g tojás69 kcal
Összesen
2320
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
-
32.6g burgonyapüré37 kcal
-
54.3g finomliszt198 kcal
-
7.1g medvehagyma10 kcal
-
6g tojás8 kcal
Összesen
253
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 3.7 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 36 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 432.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 173 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 75.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 3 mg
Víz
-
Összesen 59.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 32 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 5 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
387
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 67.2 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 213 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2592.5 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 196 mg
-
Kálcium 286 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 185 mg
-
Foszfor 865 mg
-
Nátrium 1040 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrát
-
Összesen 452.7 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 19 mg
Víz
-
Összesen 359.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 191 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 70 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 179 micro
-
Kolin: 249 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 364 micro
Összesen
2320
kcal
- 7% Fehérje
- 50% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.3 g
Zsír
-
Összesen 2.4 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 23 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 281.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 94 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrát
-
Összesen 49.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 2 mg
Víz
-
Összesen 39.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 21 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 27 mg
-
Retinol - A vitamin: 20 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 40 micro
Összesen
253
kcal
Elkészítés
- A medvehagymát felaprítjuk.
- Hozzákeverjük a krumplipüréhez.
- Hozzáöntünk kb. fél kg lisztet. Figyelem, a mennyiség attól is függ, hogy milyen krumplipürét készítünk! Én tejet, vajat, tejfölt, és tejszínt is teszek bele, így a püré még két napos korában sem nagyon kemény. Ha valaki csak zsíradékor tesz az összetört krumplihoz, vagy keményebbre készíti, lehet, hogy hevesebb liszt kell. Lényeg, hogy jól gyúrható, puha tésztát kapjunk, ami nem ragad a kezünkhoz, sem a tál falához.
- Jól összedolgozzuk, majd lisztezett felületen kb. 2 ujjnyi vastagra nyújtjuk.
- Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a tetejüket megkenjük tojássárgájával.
- 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 50 perc alatt pirosra sütjük.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 15 p
- Sütés ideje: 50 p
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
Imádom a riszájkling recepteket. Valahogy külön jó érzés, ha nem kell kidobnom valamit, hanem új finomságként reinkarnálódhat. Most volt egy jó nagy adag krumplipürém - valahogy soha nem tudom besaccolni az arányokat. Hazafelé menet pedig megláttam az örök kedvencemet, a medvehagymát, és eszembe jutott, hogy fel lehetne vele dobni a pürét, amit már nem nagyon akartam megeszegetni.