r
Nosalty Logó

Lencseleves

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Katrin
Lencseleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
kukta
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 417 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2503 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    29 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1721.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    52 mg
  • Foszfor
    352 mg
  • Nátrium
    1235 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    894 micro
  • β-karotin
    2176 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    429 micro
  • Lut-zea
    86 micro
Összesen 417 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    174.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    330 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10326.7 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    293 mg
  • Vas
    28 mg
  • Magnézium
    313 mg
  • Foszfor
    2113 mg
  • Nátrium
    7412 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    266.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    47 mg

VÍZ

  • Összesen
    773.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1366 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1609 micro
  • Kolin:
    686 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    5362 micro
  • β-karotin
    13054 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2575 micro
  • Lut-zea
    518 micro
Összesen 2503 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    742.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    152 mg
  • Nátrium
    533 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    116 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    386 micro
  • β-karotin
    939 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    185 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 178 kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A füstölt bőrös húst nagyobb darabokra vágjuk, s kuktába rakjuk, felöntjük vízzel, hogy ellepje, s kb. 30 percig főzzük.
  2. Közben egy nagyobb lábosba rakunk 1 evőkanálnyi étolajat, s az apróra összevágott vöröshagymát megdinszteljük rajta, majd félrehúzzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük, majd a megtisztított és apróra összevágott fokhagymát, a sárgarépát, petrezselyemgyökeret, paradicsomot összevágjuk, s belerakjuk a lábosba.
  3. Ha megpuhult a füstölt hús, akkor kivesszük a kuktából, apró kockákra vágjuk, s beleszórjuk a lábosba.
  4. Ráöntjük a hús főzővizét, belerakjuk a vízben átmosott, megtisztított lencsét, babérlevelet, és elkezdjük főzni. Forrástól kb. 30 percig főzzük. Megkóstoljuk, hogy megpuhult-e a lencse és a zöldségek. Ha igen, akkor egy lábosba öntök 2 evőkanál étolajat, rászórjuk a lisztet, kevergetjük, amíg elkezd színesedni, majd elzárjuk alatta a gázt.
  5. Öntünk rá kb. 2 dl vizet, jól összekeverjük, s a levesbe öntjük. Még kb. 8-10 percig főzzük, közben kevergetjük, hogy csomómentes legyen a rántás. Beleöntjük az ecetet, s már el is készültünk a levessel.
  • Elkészítettem: 45 alkalommal
  • Receptkönyvben: 287
  • Tegnapi nézettség: 109
  • 7 napos nézettség: 1152
  • Össznézettség: 517541
  • Feltöltés dátuma: 2019. december 04.

Ajánló

A lencselevest főleg ősszel, télen szoktam főzni. De január elsejére szinte mindig megfőzöm. Mivel tartalmas leves, ezért utána csak valamilyen tésztát készítek. Újévkor pedig mindig mákos guba a második fogás. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kuktában hamar megfől, de akinek nincs kuktája, az lábosba is főzheti, csak ott kicsit tovább kell főzni, hogy jól megpuhuljon a füstölt hús és a lencse is. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

3 ok, amiért nem pirosodik be a paradicsom

Nem pirosodik be a paradicsomod? Ennek több oka is lehet, de szerencsére egy kis odafigyeléssel könnyedén kiküszöbölhető a probléma. Az alábbiakban megmutatjuk a leggyakoribb hibákat és azok megoldásait, hogy paradicsomjaid ezentúl tökéletesen pirosak legyenek!