Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös karalábéfőzelék

Tejfölös karalábéfőzelék
Tejfölös karalábéfőzelék
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a főzelék tényleg csak a most friss, zsenge, zöld karalábékból lesz igazán finom. A sárgarépa színesítőnek van benne, és a kevés cukros édesítés miatt még a gyerekek is imádni fogják! (Az enyémeknek legalábis nagyon ízlett!)
Megígértem a családomnak, hogy megemlítem: a szép barna tányér: "Kárpáti családi hagyaték", és a fotózás miatt kaptam kölcsön :-)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A karalábét és a sárgarépát meghámozzuk, és egyforma kis kockákra vágjuk.
  2. A margarint egy lábasban felolvasztjuk, és megpirítjuk benne a cukrot, majd rátesszük a karalábé- és répakockákat.
  3. Sóval és a fele kaporral megszórjuk, és felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
  4. Közepes hőmérsékleten főzzük, közben hozzáadagoljuk a tejet és még vizet, amennyiben elfövi a levét.
  5. Ha puha a karalábé, tejfölben elkeverjük a lisztet, felhigítjuk a karalábé forró levével, és a főzelékbe öntjük.
  6. Még 5 percig forraljuk, és a kapor frissen aprított másik felével díszítve tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 34 765
elküldve: 3
receptkönyvben: 229
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: 1

szakács

Redy

Mióta szakács: 2009.12.21.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: főétel

egyéb elnevezések

karalábéfőzelék tejföllel, zsenge karalábéfőzelék, kapros-tejfölös karalábéfőzelék, karalábéfőzelék répával

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kaboci
kaboci Fri, 2015-03-06 10:21

Nagyon finom lett, valahogy elfelejtettem a karalábét, de a tavasz közeledtével eszembe juttatad ezzel a finom recepttel:)
Aki nem szereti a kaprot (mi igen), tehet bele petrezselyemzöldet is.

Te1986
Eszti / Te1986 Sat, 2013-07-06 14:21

nagyon finom, nem is gondoltam volna, hogy a karalábéfőzelék ilyen jó :)

fgo
fgo Fri, 2013-04-19 13:03

Én kihagynám belőle a "művajat" (nekem a margarin olyan, mint a gépzsír) és a kaprot is, mert ettől egy kicsit tökfőzelékes lesz az ízvilága. Pedig imádom a tökfőzeléket is, de szerintem a kapor elnyomja a karalábé ízét, helyette inkább petrezselymet használok.
De a fő ok, amiért írok, hogy pontosan ilyen tányérkészletünk van, csak sajnos már nincs meg minden darabja.

kiscsillag1222
kiscsillag1222 Tue, 2011-07-26 17:29

Ma elkészítettem,nagyon finom lett. :) Bár én nem tettem bele kaprot,mert nem szeretem,de enélkül is ízlett mindenkinek. Köszi a receptet! :)

296
karalábé 1.5 kg
sárgarépa 1 nagy db
tejföl 2 dl
tej 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
margarin 2 ek
cukor 1.5 teáskanál
0 ízlés szerint
kapor 0.5 csokor