Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mentás borsóleves ropogós baconnel

Mentás borsóleves ropogós baconnel
Mentás borsóleves ropogós baconnel
27 perc / előkészület: 10 perc főzés: 12 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyed, de mégis laktató, üde, frissítő leves. Kell ennél több egy hosszú nap után? Én tudom, a recept kellett, hiszen a Blikk Nők Konyha 2014. márciusi számából inspirálódtam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha valaki nem kedveli a menta jellegzetes ízét, helyettesítheti a semlegesebb ízű petrezselyemmel. Igazán elegáns lesz a leves, ha bacon helyett ropogósra sütött serrano vagy prosciutto sonkát használunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Forrósítsuk fel az olajat, és pirítsuk meg rajta a megtisztított, felkarikázott újhagymát. Adjuk hozzá a borsót, öntsük fel az alaplével, és főzzük 10-12 percig.
  2. Adjunk a leveshez 12 mentalevelet, és pürésítsük az egészet botmixerrel. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a tejszínt.
  3. Végül szórjuk a tetejére a feldarabolt, száraz serpenyőben pirított bacont, valamint a megmaradt mentát, és azonnal tálaljuk.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 874
elküldve: 1
receptkönyvben: 327
elkészítve: 11/11
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csutak Enikő

Mióta szakács: 2011.10.09.
81 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mentás borsóleves, tejszínes borsóleves mentával, mentás zöldborsóleves tejszínesen

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

szzh01
szzh01 Sat, 2017-06-17 18:21

Nagyon finom a leves, tényleg különleges, friss ízkombináció a zöldborsó a menta ízével. Tejszínből szerintem többet is elbír a leves, ehhez a mennyiséghez kb. 1 dl-t tettem, és még így sem vitte el a fehéres- tejszínes krémlevesek irányába az eredeti levest, csak kicsit selymesebb, teltebb lett az íze. Csilipehellyel is megszórtuk tálaláskor, nagyon finom úgy is.

264
újhagyma 5 db
olívaolaj 1 ek
zöldborsó 400 g
szárnyas alaplé 800 ml
menta 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
főzőtejszín 4 ek
bacon 4 szelet