r
Nosalty Logó

Spenótos serpenyős csirke

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Spenótos serpenyős csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 551 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1099 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 151 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    48.5 g

Zsír

  • Összesen
    32 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    156 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1758.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    443 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    172 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    461 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    220.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    605 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    453 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    211 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5252 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    12394 micro
  • Lut-zea
    11363 micro
Összesen 551 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    96.9 g

Zsír

  • Összesen
    63.9 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    311 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3517.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    83 mg
  • Kálcium
    886 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    1260 mg
  • Nátrium
    922 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    440.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1210 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    906 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    422 micro
  • Kolin:
    319 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10503 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    24787 micro
  • Lut-zea
    22726 micro
Összesen 1099 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    482.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    173 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    166 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1441 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3400 micro
  • Lut-zea
    3117 micro
Összesen 151 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott spenótleveleket néhány percre forrásban lévő, sós vízbe dobjuk, leszűrjük. (A cél: épphogy összeessenek a levelek.)
  2. A húst felkockázzuk, sózzuk-borsozzuk, vaj és olívaolaj keverékén, felhevített serpenyőben, erős tűzön megsütjük.
  3. Mikor majdnem kész a csirke, hozzáadjuk a spenótot és a csíkokra vágott szárított paradicsomot. Jól átforgatjuk, összemelegítjük. Szükség esetén utóízesítjük.
  4. A legvégén beletépkedjük a sajtot.
  5. Mikor megolvad a mozzarella, félrehúzzuk a tűzről, citromlevet facsarunk rá. Tálaljuk.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 23
  • 7 napos nézettség: 175
  • Össznézettség: 153459
  • Feltöltés dátuma: 2009. július 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Pikk-pakk finom ebéd.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Kedves Petra, Meglep? számomra, hogy én vagyok az els? hozzászólója ennek a receptnek, hiszen gyors, egyszer? és nagyon-nagyon finom. Rendszeresíteni fogjuk itthon...:) Üdv, Réka

Törölt felhasználó

Szuper recept, tökéletes ízharmónia! Mi pennével csináltuk, amit a szárított paradicsom olajában forgattunk át. Minden falat élmény volt :-)

Varente

Tényleg nagyon gyorsan elkészíthet? és nagyon finom - még úgy is, hogy én "sima" paradicsomot tettem bele (ha már nem szárított, de azért legalább paradicsom legyen benne alapon) és a nagy gyorsaságban kifelejtettem a citromlevet. De majd legközelebb :)

cloudberry

De jó, hogy kifelejtetted, és úgy is m?ködött, mert most készülök megcsinálni, és elfelejtettem citromot venni :)

Törölt felhasználó

Megcsinaltam, es NAGYON finom!!!!!!!!!!!!!!!!! Koszi ezt a szuper receptet! Mostantol tuti sokszor az asztalra fog kerulni ez a fogas nallunk.

Goblinginger

Isteni a recept. Illetve az étel :))) Betettem a receptkönyvbe, mert felkerült a top kedvenceim közé :)

Torma

Szuper recept és tetszik a fotó is :))) Köszönöm, mentettem, üdv, Torma :)

sunshine

Ma kiprobalom!Felbuzditott a sok pozitiv hozzaszolas,es hogy gyorsan kesz van. Szaritott paradicsom hianyaban en is frisset fogok hasznalni. Szolomagolajjal,vagy zsirral is jo? Allitolag nagyon egeszseges a szolomagolaj....

Törölt felhasználó

Köszönöm a receptet. Nagyon finom lett. n spenót helyett mángolddal (olyan íz?, mint a spenót) készítettem, és paradicsom helyet két kanál paradicsompürét tettem bele. Könny?, laktató, és nagyon ízletes. A mángoldhoz tettem fokhagymát is.

Anarell

Atyavilág ez valami gyönyör? lett, köszönöm a receptet. Spenót helyett medvehagymával, megéri kipróbálni :)

Csillacsiga

Köszönöm a receptet! Nagyon ízlett az egész családnak! Semmit nem változtattam rajta, ez a recept úgy tökéletes ahogy van! :-)

kdnoncso

Ez az étel egyszer?en zseniális! Semmit sem kíván jobban a gyomrom egy meleg tavaszi/nyári napon, minden van benne, ami belevaló. Még sosem csináltam ételt spenóttal, de ezt azt hiszem, hogy gyakran fogom elkészíteni. Nagyon köszi!

godotravarva

Megcsináltam, finom volt! Köszi ezt a gyors nyári kaját!

jonny72

Dupla adagot f?ztem, nagyon guszta.Eddig utáltam a spenót, de most a kedvencem lett. Párolt rizst f?zök mellé. Köszönöm a receptet.

Törölt felhasználó

1 gond volt csak vele.....nem volt elég :-) Köszi a szuper receptet!

Törölt felhasználó

Kipróbáltam, nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Én tettem bele egy kis sárgarépát is, és süt?ben sült édesburgonyát kínáltam hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?