27 illatos kalácsrecept húsvétra!

A húsvéti kalácsot minden család másképp készíti, de mindenhol egyformán szeretik. Húsvétkor a sonka és a tojás mellől nem hiányozhat az asztalról, süsd meg magad!

  1. 1.

    Húsvéti fonott kalács Timitől

  2. 2.

    Aranykalács

  3. 3.

    Magvas fonott kalács

  4. 4.

    Almás-narancsos kalács

  5. 5.

    Húsvéti levendulaszirupos kalács

  6. 6.

    Vőfély kalács

  7. 7.

    Mákos kalácska

  8. 8.

    Zserbókalács Judit konyhájából

  9. 9.

    Reform kalács amaránttal

  10. 10.

    Karamellás-mandulás rózsakalács

  11. 11.

    Cureki - görög húsvéti kalács

  12. 12.

    Kakaós kalács

  13. 13.

    Foszlós kalács Emőke konyhájából

  14. 14.

    Barchesz

  15. 15.

    Eredeti Hokkaido kalács Gabystól

  16. 16.

    Tejszínes kalács Svédországból

  17. 17.

    Csokis-diós-áfonyás fonott kalács

  18. 18.

    Sütőtökös csíkos kalács

  19. 19.

    Fűszeres kalács

  20. 20.

    Spenótos-fokhagymás csíkos kalács

  21. 21.

    Medvehagymás sonkás kalács

  22. 22.

    Gyors hamis kalács

  23. 23.

    Sáfrányos fonott kalács

  24. 24.

    Baconös-tojásos kalács

  25. 25.

    Nyuszi kalács

  26. 26.

    Mazsolás fonott kalács ahogy Vivuc készíti

  27. 27.

    Varázslatos húsvéti kalács

Tudtad?

A kalács tepsiben sült kelt tésztaféle, amelyet a magyar hagyományok szerint ünnepekre készítenek. A szó szláv eredetű és a kalács eredeti kerek formájára utal. Hasonló tésztafajta Bulgáriában a kozunak, Franciaországban a briós, Lengyelországban a chałka, Olaszországban a panettone, Romániában a cozonac, az erdélyi szászoknál a Klotsch, a szerbeknél a kolač. Egyes elméletek szerint a kalács az ősi áldozati ételek maradványa.

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

További cikkek