27 illatos kalácsrecept húsvétra!

A húsvéti kalácsot minden család másképp készíti, de mindenhol egyformán szeretik. Húsvétkor a sonka és a tojás mellől nem hiányozhat az asztalról, süsd meg magad!

  1. 1.

    Húsvéti fonott kalács Timitől

  2. 2.

    Aranykalács

  3. 3.

    Magvas fonott kalács

  4. 4.

    Almás-narancsos kalács

  5. 5.

    Húsvéti levendulaszirupos kalács

  6. 6.

    Vőfély kalács

  7. 7.

    Mákos kalácska

  8. 8.

    Zserbókalács Judit konyhájából

  9. 9.

    Reform kalács amaránttal

  10. 10.

    Karamellás-mandulás rózsakalács

  11. 11.

    Cureki - görög húsvéti kalács

  12. 12.

    Kakaós kalács

  13. 13.

    Foszlós kalács Emőke konyhájából

  14. 14.

    Barchesz

  15. 15.

    Eredeti Hokkaido kalács Gabystól

  16. 16.

    Tejszínes kalács Svédországból

  17. 17.

    Csokis-diós-áfonyás fonott kalács

  18. 18.

    Sütőtökös csíkos kalács

  19. 19.

    Fűszeres kalács

  20. 20.

    Spenótos-fokhagymás csíkos kalács

  21. 21.

    Medvehagymás sonkás kalács

  22. 22.

    Gyors hamis kalács

  23. 23.

    Sáfrányos fonott kalács

  24. 24.

    Baconös-tojásos kalács

  25. 25.

    Nyuszi kalács

  26. 26.

    Mazsolás fonott kalács ahogy Vivuc készíti

  27. 27.

    Varázslatos húsvéti kalács

Tudtad?

A kalács tepsiben sült kelt tésztaféle, amelyet a magyar hagyományok szerint ünnepekre készítenek. A szó szláv eredetű és a kalács eredeti kerek formájára utal. Hasonló tésztafajta Bulgáriában a kozunak, Franciaországban a briós, Lengyelországban a chałka, Olaszországban a panettone, Romániában a cozonac, az erdélyi szászoknál a Klotsch, a szerbeknél a kolač. Egyes elméletek szerint a kalács az ősi áldozati ételek maradványa.

Legújabb receptek

Habkarika

Jóval karácsony előtt elkészíthető, ha nem félünk, hogy az ünnepekre elfogy. Színes zsinegekkel akár a karácsonyfánk dísze is lehet, de celofánba csomagolva gasztró ajándékként is ...

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...