r
Nosalty Logó

Medvehagymás sonkás kalács

NS
Medvehagymás sonkás kalács
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

550
Kalória
18.2g
Fehérje
72.8g
Szénhidrátok
19.3g
Zsír
32.5g
Víz
102g
Koleszterin
3.7g
Rost
3.7g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 550 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 3294 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 271 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    687.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    109 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    317 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    32.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 550 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108.9 g

Zsír

  • Összesen
    115.9 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    612 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4126 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    214 mg
  • Kálcium
    652 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    1904 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    436.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    194.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    838 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    595 micro
  • Kolin:
    417 mg
  • Retinol - A vitamin:
    823 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    627 micro
Összesen 3294 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    16 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 271 kcal

Elkészítés

  1. Az élesztőt futtassuk fel a tejben a cukorral.
  2. Gyúrjuk össze az élesztős keveréket a liszttel, vajjal, tojással és a sóval. Meleg helyen kétszeresére kelesztjük (körülbelül egy óra).
  3. Négy vagy hat részre osztjuk (én négy részre osztottam).
  4. A két marék medvehagymát aprítógéppel finomra aprítjuk, majd két rész tésztába belegyúrjuk egy kis liszt kíséretében. Annyi lisztet tegyünk hozzá, hogy ne ragadjon, hasonló állaga legyen, mint a tészta másik felének.
  5. A sonkát apró darabokra vágjuk, és olaj hozzáadása nélkül vagy max. kevés olajon megpirítjuk.
  6. A sima tésztát körülbelül 1 cm vékony téglalap alakúra nyújtjuk. A téglalap hosszabbik oldalának mérete akkora legyen körülbelül, mint a tepsi, amiben sütni fogjuk. A hosszabbik oldalára rászórjuk a sonkát, és feltekerjük.
  7. Kinyújtjuk a medvehagymás tésztát, és azt töltés nélkül feltekerjük, majd a két tésztát összecsavarjuk, vagy ha 3 része osztottuk, akkor összefonjuk.
  8. Ezt megismételjük a másik két rész tésztával.
  9. Belehelyezzük a tepsibe a kész fonatot. Én egy 31x10cm őrgerinc formában sütöttem az egyik részét, a másikat pedig kuglófformába tekertem.
  10. A tojássárgáját egy pici tejjel (1dl) összekeverjük, és megkenjük vele a tészta tetejét, ezután megszórjuk lenmaggal és szezámmaggal.
  11. A sütőt előmelegítjük 170 fokra, és 35 percig sütjük, de figyelgessük közben, sütőfüggő.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 31x10

Anyuval szedtünk két nagy táska medvehagymát, ha már egyszer szezonja van. Készítettem belőle fűszervajat, de még rengeteg maradt, és gondoltam sütök belőle egy kis kalácsot. Böngésztem sokat, amire a "Mandy kertje" oldalán lévő receptre bukkantam. Kicsit változtattam rajta, és már kész is volt!

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Vegán csokis babka

Ha egy isteni foszlós kalácsra vágyunk, méghozzá jó csokisan, akkor itt a tuti recept! Tej- és tojásmentes, így az érzékenyek is bátran fogyaszthatják!

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Rácz Jenőt sokkolta, mennyit kér az éttermébe jelentkező szakács

Rácz Jenő neve időről időre felbukkan: televíziós szereplései, családi történések vagy éppen az éttermében járt hollywoodi színészek miatt. Most éppen azzal keltette fel a közérdeklődést, hogy Instagramján megosztott sztoriban botránkozott meg egy leendő szakácsmunkatárs üzenete miatt.

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Krumplis pogácsa

Nagyon gyorsan elkészíthetjük ezt a pogácsát, amit például bármilyen zöldségleves kísérőjeként kínálhatunk - és már kész is a könnyű ebéd.

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...