r
Nosalty Logó

Csokis-diós-áfonyás fonott kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Csokis-diós-áfonyás fonott kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 3687 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 298 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    59 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    104 micro
Összesen 463 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.4 g

Zsír

  • Összesen
    148 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    352 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3524.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    651 mg
  • Foszfor
    1929 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.2 g
  • Cukor
    142 mg
  • Élelmi rost
    49 mg

VÍZ

  • Összesen
    276.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    50 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    479 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    458 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    192 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    836 micro
Összesen 3687 kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 298 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjukkevés cukorral, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük.
  2. Kenyérsütőgép üstjébe töltünk mindent a csoki, áfonya és dió kivételével. Ruganyos tésztát gyúrunk belőlük, amitegy óra alatt duplájára kelesztünk.
  3. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, három részre vágjuk. Minden egyes adagot kb. 50x15 cm-es téglalappá nyújtunk.
  4. Egyiket megszórjuk durvára darált dió és kevés barna cukor keverékével, a másikat a felaprított étcsokoládéval, a harmadikat áfonya szemekkel. Mindegyiket külön-külön feltekerjük, és ezeket fonjuk össze hármas fonattal.
  5. A tésztát kivajazott sütőformába tesszük. Tetejét megkenjük levendulasziruppal, és negyed órát kelesztjük.
  6. Addig a sütőt előmelegítjük 160 fokra hőlégkeverésen, és a kalácsot kb. 40 perc alatt szép pirosra sütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40x12
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3611
  • Feltöltés dátuma: 2013. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csokis-diós-áfonyás fonott kalács
Évi néni 1830 recept

Férjem újra több napra megy dolgozni, Neki szerettem volna kedveskedni néhány finom étellel, ami a munkában is az otthonára emlékezteti.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek