Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós kalács

Kakaós kalács
Kakaós kalács
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (119)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Csipetkéim óriási kalácsrajongók, hihetetlen mennyiséget képesek belőle elfogyasztani!:)
A recept  innen.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt meleg, de nem forró, cukros tejben felfuttatom.
  2. Hozzákeverem az olvasztott vajat , a tojássárgákat, a sót és végül a lisztet.
  3. Legalább 5 percig dagasztom.
  4. A tésztát letakarom és egy órát kelesztem.
  5. Ezalatt habosra keverem a kakaós töltelék hozzávalóit és hűtőbe teszem.
  6. A megkelt tésztát lisztezett deszkán átgyúrom és 6 részre osztom. Mindegyiket hosszúkás téglalap alakúra, kb. ujjnyi vastagra nyújtom.
  7. Megkenem a kakaós töltelékkel és a hosszanti oldalánál feltekerem. Így elkészítem mind a 6 tekercset.
  8. 3 rudat összefonok úgy, hogy a tekercsek hajtásvonalai, mindvégig alul maradjanak.
  9. A két kalácsot kivajazott kenyérformákba teszem vagy egy nagy kivajazott tepsibe egymás mellé.
  10. A kalácsok tetejét tojássárgájával megkenem.
  11. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 25 perc alatt pirosra sütöm, majd a kalácsok tetejét forró tejjel jól lekenem. Még 10 percre visszateszem.
  12. Kiborítom, rácson hagyom hűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 222 368
elküldve: 88
receptkönyvben: 3 544
elkészítve: 159/224
Facebookon megjelent: 1

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Fonott kakaós kalács, fonott kalács kakaóval

Hozzászólások (119)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Napsii
Napsii Mon, 2019-03-25 17:19

Isteni finom! Életem első kalácsa volt és a család nem győzte dícsérni. A tölteléket a hozzászólások alapján másfélszeres mennyiségben készítettem. Könnyen követhető a recept.

ChocoCat
ChocoCats / ChocoCat Sun, 2016-01-31 16:37

Kedves Szintia! Éppen most kel a tészta a kandalló melegében. Kíváncsian várom a végeredményt. Szilikonos kenyérsütőformám van. Remélem ez is megteszi. Üdv, Cc.

virth.viktoria
virth.viktoria Sat, 2015-03-21 20:53

Mennyei! Régóta kerestem egy jó kakaós kalács receptet!
Határozottan állíthatom hogy megtaláltam! A leírásodat követve egy gyönyörű kalácsot sütöttem! Köszönöm a receptet!

Csullika
Csullika Fri, 2014-07-04 11:30

Most sül a sütőben, az illata isteni, alig várom, hogy megkóstolhassam!:) Köszönöm a receptet!

mara001
Mara1994 / mara001 Wed, 2014-04-16 20:58

A bögrényi kakaó láttán beugrott egy kedvenc, jól bevált mikrós sütim, mert emlékeztem a bögrére. Mondom is magamban, tuti, hogy az ő receptje volt a kakaós bögrés mikrós süti! És lám, igazam lett, láttam a receptjeid közt! :)
Köszönöm szépen, szerintem a kalácsot is kipróbálom!

moniesa
moniesa Sat, 2014-01-25 16:55

Szia!
A kakaós töltelék hozzávalóiba csak én nem látom a kakaót?

maya52
maya52 Mon, 2014-05-12 11:54

Pedig ott van h 3 kanál cukrozatlan kakaó
Nem olvastok figyelmesen

öreganya
öreganya Sun, 2013-11-24 13:13

Mennyi kakaó kell a töltelékbe? Nagyon jól néz ki!Szeretném megsütni. Köszi

zsanett114
zsanett114 Sun, 2013-10-27 09:28

Bocs, de mi a fenének van minden recept után odaírva, hogy recept?
Hát mi lenne?

millefleur
millefleur Mon, 2013-04-08 13:20

Kedves Szintia!

Nagyon köszönöm a csodás receptet, a gyerekek imádják, kolléganőmnek hoztam kóstolót, már kérte is a receptet!!! Húsvétkor sütöttem először, tegnap újból!!! Köszönöm, szia: Ági

gajdoseni
gajdoseni Tue, 2013-03-19 20:47

Mint sok más hozzászólónak, nekem is ez életem első kalácsa, és isteni lett. Köszi a receptet!
Az egyiket előrelátóan elajándékoztam, még mielőtt megkóstoltam volna (később már nem biztos, hogy ment volna), a másikat pillanatok alatt felfaltuk, még melegen. Már alig várom, hogy újra megsüssem. :)

PaarneAdamEva
PaarneAdamEva Thu, 2013-01-24 16:23

Tökéletes recept! :-)
Én 12 kis kalácsot sütöttem belőle, mert picik a fiaim, tuti, hogy ha hazaérnek, 10 perc alatt eltüntetik az összeset.

Ollocska
Ollocska / Ollocska Mon, 2013-01-07 20:07

Megsutottem, es mondhatom, mennyei. De az fixen tutifix, hogy elhatodolva a lapok nem ujjnyi vastagsaguak.
Es en is keveselltem a csokit, tenyleg elbirt volna tobbet, legkozelebb duplajaval fogom kiprobalni. Naggyon jo egyebkent a csoki receptje is. En nem porcukival csinaltam, hanem kristalycukival, igy kicsit "kakaoscsigasabb" a toltelek texturaja. Pedig goz felett megolvasztottam oket, es tettem bele nehany kockacska 70%-os etcsokoladet.
Koszonom a receptet, nem utoljara sutottem, biztos vagyok benne!

dulaeva
dulaeva Thu, 2012-12-06 18:50

Ilyen finom kelt tésztát még eddig nem sütöttem. Percek alatt elfogyott,nagyon ízlett!

Deli Maya
Deli Maya Mon, 2012-12-03 15:48

Szia
életemben először sütöttem kalácsot, de nem utoljára,hála neked.
Egyszerűen zseniális a kalács, próbálom nem felfalni, hogy a családnak is jusson.
Köszönöm: Deliné Maya

tborsi
tborsi Fri, 2012-11-09 18:12

Nekem nem folyt ki belőle a kakaó, viszont gyönyörűen megkelt, és nagyon-nagyon finom lett, köszönöm a receptet! :)

Tish
Tish Fri, 2012-09-21 22:17

Ma kipróbáltam a receptet és szuper! Életem első kalácsa, ami nagyon finom, puha és omlós lett, az egész család imádta! Én a tésztát csak két felé osztottam, az elsőből készítettem kalácsot kakaós töltelékkel (összetekertem a krémmel, kettévágtam és csak áthajtottam egymáson a tésztát), a másodikból pedig fahéjas csigát sütöttem (ugyanúgy felcsavartam csak fahéjas töltelékkel és 4-5 centis darabokra vágva megsütöttem őket). Azért vettem őket külön, mert nincs formám, amiben meg tudtam volna sütni a kalácsokat, viszont van egy kenyérsütőgépem! Kivettem az üstből a dagasztólapátokat, beleraktam a tésztát és sima sütés funkcióban elindítottam. Így gyönyörű formája lett a kalácsnak (pont olyan mint a képen), és egyszerre sült meg a csigákkal. Amikor elkezdett sülni, az illata miatt megálltak szimatolni a járókelők a kapunk előtt:) Nagyon szépen köszönöm a receptet az egész család nevében!

Zizu1978
Zizu1978 Sun, 2012-09-16 21:27

Megsütve!!! Nagyon ott van a recept, köszönöm! Jól bekajáltunk, most meg nem győzünk szuszogni... :)

ravafufu
ravafufu Mon, 2012-06-25 08:22

Dupla adag krémmel csináltam, mert olyan kevésnek tűnt. Így az egész család kalácsos csokinak hívta, de tömte magába mindenki! Nagyon finom, köszi a receptet! :)

krisztinaa91
krisztinaa91 Tue, 2012-06-19 22:55

Most sutottem meg delutan, eletem elso kalacsa volt :) Nagyon jol sikerult, viszont volt par nezetelteresunk a tesztaval. Ott kezdodott, hogy szerintem nagyon sok volt a krem, es az elso kalacsombol meg mielott tepsibe tettem volna, mar kifolyt a fele. Mig a masikkal ugykodtem, addig raraktam a kivajazott tepsire. Mire kesz lett a masodik, addigra az elso teljesen eldeformalodott, es megkelt kb meg a masfelszeresere. A masodiknal mar ugyesebben jartam el, az mondhatni tokeletes lett :) Annyi apro szepseghibaval, hogy itt-ott abbol is kifolyt a krem. Mindenesetre elso probalkozasra nagyon pozitiv tapasztalat volt, az ize is isteni finom, akarhogyan nez ki ! :) Koszonom.

Sande
Sande / Sande Tue, 2012-04-24 10:00

Sziasztok! Mióta először elkészítettem ámulok, hogy tudok kalácsot sütni. :)
Ugyan mindig csak fél adagot csinálok és az első alkalmat kivéve nem állok neki a kakaós tölteléknek (helyettesítem mazsolával) és egy kicsit több cukrot rakok bele, de így is nagyon finom. Én csak fél adagot szoktam csinálni, a 15 hónapos kislányom és a férjem körében is osztatlan a sikere. Azóta nem is vettünk bolti kalácsot. :)
Köszönöm a receptet!

Hajnika5
Hajnika5 Mon, 2012-04-09 17:05

Köszi a receptet!!!!Nagyon jól sikerült életem első kelt kalácsa és nekem nem repedt ki,csak a kakaókrém folyt kicsit ki,de így még finomabb!!!!!Recepkönyvbe vele!!!!:)

b.suzy
b.suzy Sun, 2012-04-01 14:25

Mint sokan mások , én is elsődlegesen a kép és hozzászólások alapján sütök - főzök. Már 4× készítettem el ezt a kalácsot, valami isteni. Nem gondoltam, hogy a fahéj és a kakaó ennyire jó tud lenni. Mivel nekem soha nem sikerül a hideg vajat elkenni a tésztán, így változtattam egy kicsit ( megolvasztom a cukorral, fahéjjal, kakaóval és így kanállal kenem el, mire feltekerem már annyit szilárdul,hogy ne folyon ki ). Köszönet ezért a csodáért. Húsvétra is ezt sütöm meg.

b_szilvia
b_szilvia Thu, 2012-03-15 14:51

Fantasztikusan finom! Végre egy receptet, ami azt adja, amit leír! Csak ajánlani tudom. A felnőtt fiam azt mondta "többet boltba kalácsot ne vegyél anya"; pedig sok kalács recept van már a hátam mögött.

Bee2012
Bee2012 Fri, 2012-03-02 08:59

Nagyon jól hangzik a kalács:-) Ki is próbálom:-) Hány fokon kell sütni kb? Kö
szönöm a választ!

gereerika
gereerika Tue, 2012-04-03 08:20

Szia!
Én kb 190 fokon sütöm, a sütő közepében és úgy jó szokott lenni.
Jó sütögetést! :)
Erika

raminad
raminad Mon, 2012-02-13 14:09

Ez a kalács isteniiiii finom!!! Nekem nagyon jól sikerült, pontosan a recept szerint haladtam, és tökéletes lett. Hatalmas sikere lett:)! Az a krém ,amit a kalácsba teszünk valami isteni! Köszii :)

mate babi
mate babi Sun, 2012-01-22 11:25

Nem erossegem a kalacs sutes mivel unom dagasztani,de ez jol sikerult.Maskepp barmit megsutok,es szertek is sutni.

zsuzsanna47
zsuzsanna47 Fri, 2012-01-13 23:50

Gyönyörű lett és később kiderült, hogy nagyon finom is. Olyan erős fél adagot sütöttem a férjem névnapjára, mert nálunk állandóan fogyókúráznak a gyerekek. Látni kellett volna az unokámat hogyan falta, azt hittem megfullad úgy tömte a "majmot" . Egy csomó fotót készítettünk róla. Az egész család nevében köszi ezt a finomságos receptet.

gereerika
gereerika Mon, 2011-12-19 12:31

Sziasztok!
Írja meg nekem valaki légyszi, hogy a közepes hőmérséklet mit jelent!
És a sütőnek melyik részébe tettétek? Alulra? Esetleg középre?
Előre is köszönöm!
A héten szeretném megsütni, majd beszámolok. :)

Erika

Chocaholic
Chococat / Chocaholic Sun, 2011-12-11 04:04

Eletem elso kalacsat sutottem a recept alapjan es nagy sikert arattam vele. Csak ajanlani tudom, koszi, hogy megosztottad!

lujzcsi
lujzcsi Sat, 2011-12-03 20:36

Mindenkinek ajánlom, ez egy igazi, finom kalács! Többször is megcsináltam már, nem lehet megunni, és elrontani sem, annyira pontos a leírás! :)

Csigusz77
Csigusz77 Thu, 2011-12-01 13:14

Drága Szintia,
Valami csodálatos dolog történt... A szülinapomra ezt a kalácsot sütötte meg nekem a férjem, aki még életében nem csinált ilyesmit. Mennyei lett!!! Mindössze egy dologban kérte a segitségemet (bocsi, de nincsen hosszú i-m), hogy "Mennyi a kevés tej?". Aztán megszavaztunk közösen 1 dl-t.
Szóval kedves emberek, csak követni kell a receptben leirtakat és nem lesz gond. A férjem szerint legalábbis :)
(Kis aranyos, kiváncsi lennék, hogy meg tudná e még egyszer csinálni ilyen szépre és finomra...)
Nagyon szépen köszönjük a receptet!
Ágota

Morrigan
Morrigan Tue, 2011-11-15 17:47

Szia!
Isteni finom lett, már kétszer megcsináltam, és annak ellenére, hogy ez életem első kalácsa (most gyúrtam először), nagyon jó lett. Ugyan a krém nekem is kifolyt egy kicsit, de csak még finomabb lett. Igazi pasi-hódító recept :), gratulálok.

Morrigan

Hoborc
Hoborc Mon, 2011-10-31 16:46

Kedves Szintia!
Először is szeretném leszögezni a kalács nagyon finom lett, mindenkinek ízlett, így máskor is el kell készítenem.:))
Lenne azért egy kérdésem hozzád, illetve akik már elkészítették, mit csináljak másképp, mert kicsit kifolyt a töltelék. A tészta nagyon lágy lett, a töltelék elég kemény, alig bírtam elkenni a puha tésztán, illetve nekem még elbírt volna több krémet. (majd dupla annyit csinálok) Amikor kiveszitek a hűtőből hagyjátok felengedni a krémet, vagy mit csináltok, hogy jobban kenhető legyen?
Köszönöm előre is! Gabi

gereerika
gereerika Tue, 2012-04-03 08:22

Szia!

Én be sem teszem a hűtőbe.
Én is dupla krémmel készítem, nekem is kifolyik kicsit.
De attól nem rosszabb.

Erika

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Mon, 2011-10-31 16:55

Szia Gabi!

Örülök, hogy Neked is ízlett!
Ajánlanám, hogy a krémet picit tedd be a mikróba, így könnyebben tudod rákenni a tésztára! Szerintem a krém mennyisége is pont megfelelő a tésztához, de kísérletezni lehet!;)

Sok sikert a másodikhoz!+++
Szintia

Hoborc
Hoborc Thu, 2012-12-27 13:43

Szia!
Végre sikerült! Mondhatni mennyei lett!:-)
Igaz kicsit változtattam az összetevőkön: 2 dl tejet használtam 3 dl helyett és 70 dkg lisztet, így tömörebb lett kicsit a tészta, de könnyű, mert hólyagosra dagasztottam (kb, 10 percig püföltem kézzel) és mikrózottan tettem bele 20dkg vajból a krémet. Nem folyt ki, tepsibe tettem vizet a sütőbe, gyönyörű lett és finom!!!! Köszönet mindenkinek az ötletekért, ezeket felhasználva kisérleteztem ki a saját kalácsomat. Mind a két rúd elfogyott a családi ebéden.

mosoly01
mosoly01 Sun, 2011-10-09 17:14

Isteni finom lett! :)
Igaz, én nem fontam, csak 2 fele vettem, és simán betöltöttem mindkettőt a krémmel. Szépen megkelt, nem repedt meg és puha maradt! Köszönöm!:)

640
tej 3 dl
cukor 3 ek
friss élesztő 5 dkg
vaj 2 ek
tojássárgája 3 db
finomliszt 60 dkg
1 kk
vaj 8 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 5 ek
cukrozatlan kakaópor 3 púpozott ek
rumaroma 5 ml
fahéj 0 ízlés szerint
tojássárgája 2 db
tej 2 ek