Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti levendulaszirupos kalács

Húsvéti levendulaszirupos kalács
Húsvéti levendulaszirupos kalács
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már készítettem ilyet, gondoltam megismétlem, lefotózom. Persze, hogy belezavarodtam a fonásba, de már nem volt kedvem szétszedni. Egyébként nagyon finom lett, illatos.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

ajánlat


 
CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe, és megkelesztjük.
  2. Hozzákeverjük a joghurtot, két tojássárgáját, egy fehérjét, a megolvasztott vajat  (nekem a fele kacsazsír volt), citrom levét, héját, levendulaszirupot és a lisztet, sót. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, végül hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket, és letakarva langyos helyen kelesztjük egy órán keresztül.
  3. Ha megkelt, 9 részre osztjuk, vékony hurkává sodorjuk őket. 8 zsinórből kalácsot fonunk. A kilencediket újra 4 felé vesszük, ceruzányira kisodorjuk, ebből majd masnit készítünk.
  4. Egy ovális, vagy kerek formába fektetjük a tésztát úgy, hogy a négy vékony zsinórt tesszük bele négy oldalon elosztva, rá a fonatot, majd felül megkötjük a masnikat. 
  5. A masnik mellé 1-1 kis sütőformát (3 cm átmérőjűt) megolajozva a tésztába nyomunk, és megtöltünk szárazbabbal, hogy a kelő tészta ne tudja kinyomni, ide kerülnek majd a tojások.
  6. Újra kelesztjük a tésztát. Tetejét lekenjük a maradék tojásfehérje és 1 ek levendulaszirup keverékével, megszórjuk jégcukorral és mandulaszeletekkel.
  7. Ha megkelt, előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 38 cm
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 112
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1829 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fonott kalács, kalácsfészek, kalács

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

636
finomliszt 70 dkg
cukor 10 dkg
tojássárgája 2 db
tojásfehérje 1 db
tej 1.5 dl
joghurt 2.5 dl
levendulaszirup 3 ek
citrom 0.5 db
vaj 10 dkg
aszalt gyümölcsök 15 dkg
élesztő 2.5 dkg
1 csipet
tojásfehérje 1 db
levendulaszirup 1 ek
mandulapehely 2 ek
jégcukor 2 ek
színes cukorka 4 ek