r
Nosalty Logó

Húsvéti levendulaszirupos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Húsvéti levendulaszirupos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 636 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 5077 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Összesen 274 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    410.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    181 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.3 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    99 micro
Összesen 636 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    110.3 g

Zsír

  • Összesen
    118.5 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    682 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3284.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    286 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    310 mg
  • Foszfor
    1448 mg
  • Nátrium
    427 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    898.5 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    528.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    963 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    478 micro
  • Kolin:
    491 mg
  • Retinol - A vitamin:
    887 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    162 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    791 micro
Összesen 5077 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt belemorzsoljuk a cukros langyos tejbe, és megkelesztjük.
  2. Hozzákeverjük a joghurtot, két tojássárgáját, egy fehérjét, a megolvasztott vajat (nekem a fele kacsazsír volt), citrom levét, héját, levendulaszirupot és a lisztet, sót. Rugalmas tésztát gyúrunk belőle, végül hozzákeverjük az aszalt gyümölcsöket, és letakarva langyos helyen kelesztjük egy órán keresztül.
  3. Ha megkelt, 9 részre osztjuk, vékony hurkává sodorjuk őket. 8 zsinórből kalácsot fonunk. A kilencediket újra 4 felé vesszük, ceruzányira kisodorjuk, ebből majd masnit készítünk.
  4. Egy ovális, vagy kerek formába fektetjük a tésztát úgy, hogy a négy vékony zsinórt tesszük bele négy oldalon elosztva, rá a fonatot, majd felül megkötjük a masnikat.
  5. A masnik mellé 1-1 kis sütőformát (3 cmátmérőjűt) megolajozva a tésztába nyomunk, és megtöltünk szárazbabbal, hogy a kelő tészta ne tudja kinyomni, ide kerülnek majd a tojások.
  6. Újra kelesztjük a tésztát. Tetejét lekenjük a maradék tojásfehérje és 1 ek levendulaszirup keverékével, megszórjuk jégcukorral és mandulaszeletekkel.
  7. Ha megkelt, előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 38
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2155
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 05.

Ajánló

    CTRL + Q to Enable/Disable GoPhoto.it

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Húsvéti levendulaszirupos kalács
Évi néni 1830 recept

Már készítettem ilyet, gondoltam megismétlem, lefotózom. Persze, hogy belezavarodtam a fonásba, de már nem volt kedvem szétszedni. Egyébként nagyon finom lett, illatos.

Hozzászólások

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.