r
Nosalty Logó

Tejszínes kalács Svédországból

NS
Tejszínes kalács Svédországból
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

497
Kalória
11.1g
Fehérje
74g
Szénhidrát
17.5g
Zsír
54.7g
Víz
100.5g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1987 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    295.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1987 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

  1. A szárított élesztőt összekeverjük a liszttel, majd -a gyümölcsök kivételével- a tészta hozzávalóit robotgép segítségével megdagasztjuk (7-10 perc).
  2. Az utolsó két percben hozzáadjuk a gyümölcsöket is.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát (kb. 40 perc).
  4. Átgyúrjuk, és tetszés szerint fonjuk a tésztát. (Kuglófformában is meg lehet sütni.)
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kalácsot, és még fél órát hagyjuk pihenni.
  6. A második kelesztés végén megkenjük tejes tojássárgájával a kalács tetejét, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (35-40 perc).
  7. Ha megsült, 10 percre takarjuk le ruhával, hogy kissé visszapuhuljon a sült kéreg.
  8. Folpackba csomagolva tároljuk, így sokáig friss és puha marad!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Érdekessége ennek a kalácsnak, hogy külön hozzáadott zsiradékot nem tartalmaz, a tejszínnek köszönhetően viszont kellemes állagú, ízletes, sokáig puha kalácsot kapunk.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek