r
Nosalty Logó

Tejszínes kalács Svédországból

NS
Tejszínes kalács Svédországból
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

497
Kalória
11.1g
Fehérje
74g
Szénhidrát
17.5g
Zsír
54.7g
Víz
100.5g
Koleszterin
3.3g
Élelmi rost
13g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1987 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 310 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    74 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    54.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    164 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    156 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44.4 g

Zsír

  • Összesen
    69.9 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1228.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    118 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    109 mg
  • Foszfor
    606 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    295.9 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    218.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    214 mg
  • Retinol - A vitamin:
    625 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1987 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    34.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    58 micro
Összesen 310 kcal

Elkészítés

  1. A szárított élesztőt összekeverjük a liszttel, majd -a gyümölcsök kivételével- a tészta hozzávalóit robotgép segítségével megdagasztjuk (7-10 perc).
  2. Az utolsó két percben hozzáadjuk a gyümölcsöket is.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük a tésztát (kb. 40 perc).
  4. Átgyúrjuk, és tetszés szerint fonjuk a tésztát. (Kuglófformában is meg lehet sütni.)
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kalácsot, és még fél órát hagyjuk pihenni.
  6. A második kelesztés végén megkenjük tejes tojássárgájával a kalács tetejét, majd előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (35-40 perc).
  7. Ha megsült, 10 percre takarjuk le ruhával, hogy kissé visszapuhuljon a sült kéreg.
  8. Folpackba csomagolva tároljuk, így sokáig friss és puha marad!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Érdekessége ennek a kalácsnak, hogy külön hozzáadott zsiradékot nem tartalmaz, a tejszínnek köszönhetően viszont kellemes állagú, ízletes, sokáig puha kalácsot kapunk.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek