r
Nosalty Logó

Zserbókalács Judit konyhájából

Judit69
Zserbókalács Judit konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

1043
Kalória
21g
Fehérje
144.6g
Szénhidrát
42.7g
Zsír
33.4g
Víz
87.2g
Koleszterin
6.8g
Élelmi rost
42.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1043 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 1043 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    213.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4809.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    1822 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    722.8 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    166.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 5211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 341 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, de nem kelesztjük, hanem rögtön 3 részre osztjuk, és mindhármat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.
  2. Az első lapot megkenjük az olvasztott vaj felével, majd rásimítjuk a második lapot, erre jön a lekvár, a dió és cukor keveréke, végül a reszelt csoki.
  3. Beborítjuk a harmadik lappal, és a tetejét lekenjük a maradék olvasztott vajjal.
  4. Ezután hajtogatjuk: a tészta (hosszabbik oldal) egyik felét középre hajtjuk, majd a másik oldalát is behajtjuk a közepéig. Ezután fölülről is behatjuk a tésztát a közepéig, és alulról is szintén behajtjuk, ekkor nyújtófával kissé lapítsunk rajta. Végül hajtsuk össze, mint egy könyvet.
  5. Tegyük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kelesszük a duplájára. Sütés előtt éles késsel vágjuk kockára, kenjük le felvert tojással, és szórjuk meg durvára vágott dióval.
  6. Állítsuk a sütőt kb. 180 °C-ra, tegyük be a kalácsot, és süssük szép pirosra.

Töltelék

  1. A diót, cukrot és citromhéjat összekeverjük, a csokoládét lereszeljük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Szeretek kalácsot sütni, a zserbót pedig imádom. A kalács hajtogatása a kombe-val azonos.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...