r
Nosalty Logó

Zserbókalács Judit konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Judit69
Zserbókalács Judit konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 1043 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 5211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tészta

Töltelék

Összesen 341 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    42.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    299 mg
  • Nátrium
    364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    144.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    117 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 1043 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    213.4 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    436 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4809.6 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    754 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    463 mg
  • Foszfor
    1496 mg
  • Nátrium
    1822 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.8 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    166.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    763 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    585 micro
  • Kolin:
    326 mg
  • Retinol - A vitamin:
    745 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    207 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    357 micro
Összesen 5211 kcal
  • 9% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 14% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 341 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit bedagasztjuk, de nem kelesztjük, hanem rögtön 3 részre osztjuk, és mindhármat gáztepsi nagyságúra nyújtjuk.
  2. Az első lapot megkenjük az olvasztott vaj felével, majd rásimítjuk a második lapot, erre jön a lekvár, a dió és cukor keveréke, végül a reszelt csoki.
  3. Beborítjuk a harmadik lappal, és a tetejét lekenjük a maradék olvasztott vajjal.
  4. Ezután hajtogatjuk: a tészta (hosszabbik oldal) egyik felét középre hajtjuk, majd a másik oldalát is behajtjuk a közepéig. Ezután fölülről is behatjuk a tésztát a közepéig, és alulról is szintén behajtjuk, ekkor nyújtófával kissé lapítsunk rajta. Végül hajtsuk össze, mint egy könyvet.
  5. Tegyük a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe, és kelesszük a duplájára. Sütés előtt éles késsel vágjuk kockára, kenjük le felvert tojással, és szórjuk meg durvára vágott dióval.
  6. Állítsuk a sütőt kb. 180 °C-ra, tegyük be a kalácsot, és süssük szép pirosra.

Töltelék

  1. A diót, cukrot és citromhéjat összekeverjük, a csokoládét lereszeljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 307
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14346
  • Feltöltés dátuma: 2015. január 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Zserbókalács Judit konyhájából
Judit69 176 recept

Szeretek kalácsot sütni, a zserbót pedig imádom. A kalács hajtogatása a kombe-val azonos.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

5 alapanyag, amit ne használj hűtőhidegen

Sütésnél gyakran olvashatjuk receptekben, hogy bizonyos alapanyagokat feltétlenül használjunk szobahőmérsékleten (vagy éppen hűtőhidegen). Leginkább a tejtermékeknél fontos ez, de lássunk 5 másik hozzávalót is, ahol szintén érdemes figyelni!

Lakos Benedek

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?