r
Nosalty Logó

Spenótos-fokhagymás csíkos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Spenótos-fokhagymás csíkos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A zöld tésztához

A forma kikenéséhez és a kalács lekenéséhez

Összesen 332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A zöld tésztához

A forma kikenéséhez és a kalács lekenéséhez

Összesen 1987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A zöld tésztához

A forma kikenéséhez és a kalács lekenéséhez

Összesen 232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1056 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2244 micro
Összesen 332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4753.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    3322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    561 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    6338 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13461 micro
Összesen 1987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A zöld tésztához

A forma kikenéséhez és a kalács lekenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszteket egy tálba szitáljuk.Beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a tojássárgáját,a margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, és alaposan kidagasztjuk.
  2. A kidagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez adjuk a spenótpürét. (Ha fagyasztottat használunk, olvasszuk fel, ha friss leveleket, akkor azokat tisztítás után közepes lángon fonnyasszuk meg, és turmixoljuk le.)
  3. Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele 5 evőkanál lisztet. Jól összedolgozzuk.
  4. Mindkét masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. Egy nagyobb püspökkenyér formát (35x11x7,5 cm) kikenünk olajjal.
  6. Mindkét tésztátközel azonos méretre kinyújtjuk, a forma hosszához igazítva.
  7. A világos tésztára tesszük a spenótosat, a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk, és szorosan feltekerjük.
  8. Beletesszük a formába. Meleg helyen további 45 percet kelesztjük. Lekenjük olvasztott margarinnal.
  9. Előmelegített sütőben 165 fokon 35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  10. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és kb. 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.Óvatosan kiborítjuk a formából, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x11x7,5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5690
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-fokhagymás csíkos kalács
Andi80_ 380 recept

Nagyon szeretem a spenótot, a fokhagymát is. A Sütőtökös csíkos kalács után tudtam, hogy a következő csíkos a spenótos lesz. A spenót és a fokhagyma íze nem túl intenzíven, de kellemesen érezhető. A gyerekek is szívesebben megeszik ilyen formában ezt a kalácsba tekert zöldséget, ha még megkenjük egy kis vajkrémmel, és teszünk rá egy kis sonkát. Friss zöldségeket kínálva hozzá kész is a finom reggeli vagy uzsonna.

Hozzávalók

A tésztához

A zöld tésztához

A forma kikenéséhez és a kalács lekenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!