r
Nosalty Logó

Spenótos-fokhagymás csíkos kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Andi80_
Spenótos-fokhagymás csíkos kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A zöld tésztához

A forma kikenéséhez és a kalács lekenéséhez

Összesen 332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A zöld tésztához

A forma kikenéséhez és a kalács lekenéséhez

Összesen 1987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A zöld tésztához

A forma kikenéséhez és a kalács lekenéséhez

Összesen 232 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    554 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1056 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2244 micro
Összesen 332 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.1 g

Zsír

  • Összesen
    54.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    217 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4753.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    142 mg
  • Kálcium
    457 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    3322 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    910 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    561 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    533 micro
  • Kolin:
    238 mg
  • Retinol - A vitamin:
    381 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    6338 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13461 micro
Összesen 1987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    554.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    388 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    740 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1571 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A zöld tésztához

A forma kikenéséhez és a kalács lekenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. A liszteket egy tálba szitáljuk.Beleöntjük a felfutott élesztőt, a sót, a tojássárgáját,a margarint, belezúzzuk a megtisztított fokhagymákat, és alaposan kidagasztjuk.
  2. A kidagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyikhez adjuk a spenótpürét. (Ha fagyasztottat használunk, olvasszuk fel, ha friss leveleket, akkor azokat tisztítás után közepes lángon fonnyasszuk meg, és turmixoljuk le.)
  3. Mivel így a tészta nagyon lágy lesz, ezért még szórunk bele 5 evőkanál lisztet. Jól összedolgozzuk.
  4. Mindkét masszát konyharuhával letakarva, meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  5. Egy nagyobb püspökkenyér formát (35x11x7,5 cm) kikenünk olajjal.
  6. Mindkét tésztátközel azonos méretre kinyújtjuk, a forma hosszához igazítva.
  7. A világos tésztára tesszük a spenótosat, a nyújtófával kicsit egymásra simítjuk, és szorosan feltekerjük.
  8. Beletesszük a formába. Meleg helyen további 45 percet kelesztjük. Lekenjük olvasztott margarinnal.
  9. Előmelegített sütőben 165 fokon 35 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
  10. A sütőből kivéve lekenjük tejjel, és kb. 10 percre letakarjuk egy konyharuhával.Óvatosan kiborítjuk a formából, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 35x11x7,5
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5719
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spenótos-fokhagymás csíkos kalács
Andi80_ 380 recept

Nagyon szeretem a spenótot, a fokhagymát is. A Sütőtökös csíkos kalács után tudtam, hogy a következő csíkos a spenótos lesz. A spenót és a fokhagyma íze nem túl intenzíven, de kellemesen érezhető. A gyerekek is szívesebben megeszik ilyen formában ezt a kalácsba tekert zöldséget, ha még megkenjük egy kis vajkrémmel, és teszünk rá egy kis sonkát. Friss zöldségeket kínálva hozzá kész is a finom reggeli vagy uzsonna.

Hozzávalók

A tésztához

A zöld tésztához

A forma kikenéséhez és a kalács lekenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...